Tak jsem taky přešel - bohužel.
Neudělal jsem tedy čistou instalaci, protože mi byl nedavno nastaven jboss server, tak jsem jen povýšil.
- boot se mi zdá pomalejší než byl
- nefunguje mi zvuk do repráčků, jinak funguje. Tento problém jsem měl i dřív, ale řešilo to přidání jednoho řádku do alsa-base.conf, rady co jsem vygooglil nezabraly
- nefungujou mi funkční klávesy (dřív fungovaly bez problémů)
- Firefox má v celé aplikaci vyhlazené písmo, které se mi nepodařilo vypnout (v systému vyhlazené nemam)
Takže celkově jsem zklamán a lituju uprgadu 
K Tvému názoru se připojuji, i já lituji upgradu. Ani já jsem neudělal čistý upgrade (je to u mě komplikované RAID řadičem, na který jsou připojené CD/DVD mechaniky, ale nejde z nich nabootovat), ale zatím jsem ani nenabyl dojmu, že to v Ubuntu bylo nutné. Musím bohužel říct, že Ubuntu je čím dál podobnější Windows jak v těch pozitivních, tak v těch negativních věcech.
- bootování je nekonečně dlouhé, navíc po dlouhé desítky sekund je vidět jen černá obrazovka, aniž bych měl nějakou představu o tom, co se vlastně děje. Pak se objeví ikona Ubuntu s něčím, co spíš než progress bar připomíná kolečko elektroměru, pak na chvíli problikne logo nVidia, pak zase Ubuntu, pak černá obrazovka a s prázdnou horní a dolní lištou, které je poooomalu začne populovat jednotlivými ikonami a položkami. Hergot, to není možné udělat systém, který by v progress baru ukazoval po jednotlivých kostičkách, kdy systém naskočí, ale v tom momentu by jej fakt šlo používat? Třeba že by si systém při startu stopnul, jak dlouho mu to trvá, a pak ukazoval odpočet?
- problém s Compizem na širokoúhlém monitoru, na který jsem si stěžoval jinde, se nevyřešil
- po připojení interních NTFS disků (disk s dokumenty, které jsou k dispozici i Windowsům nainstalovaným jako dualboot) zůstávají zachována zvýšená oprávnění, což je z hlediska bezpečnosti zcela nežádoucí, situaci jsem musel řešit googlováním a instalací package gnome-mount
- po spuštění Gnome se nenačte automaticky .Xmodmap (chci psát ostrý s, uvozovky dole nahoře a en a em pomlčku), a to ani když to přidám do příkazů po spuštění. Naposledy to fungovalo v 8.04
- po instalaci nefungoval zvuk, zdlouhavým googlováním jsem pak přišel na příkaz alsamixer -c0, ve kterém byl jeden kanál (Master Front) stažený na nulu; komické je, že se mi tento kanál v žádném GUI nezobrazoval a na problém tedy šlo přijít pouze z příkazové řádky (nežádoucí situace)
- ve VLC se zasekává zvuk a čas od času přeskočí ze stereo na nějaký obskurní cosi, co nehraje
- šetřič obrazovky není při přehrávání ve VLC (a poravděpodobně i jinde) deaktivován, takže v kombinaci s předchozím bodem je sledování filmů fakt pošušnání
- vzhled aplikace pro přidání programů se mi nelíbí, seznam s odfajfkovanými programy, které mám/nemám nainstalované, mi přišel praktičtější
- změnil se vzhled KRename, navíc funguje jinak, než předchozí verze
- Koala zabírá příliš mnoho místa na disku, spolu s těmi pár programy, které používám, se už sotva vejde na 10 GB partišnu, přičemž Win XP a
spousta programů, které pod nimi mám nainstalované, mají 14 GB
- některé ikony se po pracovní ploše přesunují, jak je napadne
Závěrem: Příště si bezhlavý upgrade hodně rozmyslím, a zůstanu u LTS verze, dokud to půjde. Tohle se fakt nepovedlo. Abych musel po upgradu několik dní večer co večer googlovat a zkoušet z příkazové řádky to či ono, to mě fakt nebaví. Sorry, ale tohle není moje představa Linuxu pro lidi. Jestli má Ubuntu být konkurencí ostatním systémům, je nutné, aby základní věci, mezi které počítám grafiku, zvuk a síť, fungovaly bez velké znalosti architektury Linuxu a bez zdlouhavého googlování a experimentování. Je super, že pro náročnější a schopnější uživatele je tu možnost si systém upravit a nastavit podle svých potřeb, ale nějaký společný základ by měl být funkční pro všechny.