Zdravím,
vemu to postupně a snad co nejstručněji.
V aktualizacích vidím dostupnost nové verze Ubuntu 9.10, tak doinstaluju aktualizace a když další nejsou tak dám přejít na novou verzi (z 9.04 na 9.10). Vypadá to slybně (můj první přechod, vždy jsem reinstaloval celý systém, když byly nové verze), potvrdím co to po mě chce, pak se stahují cca40 min potřebné balíky. OK staženo začíná přechod a tady nastává první komplikace, obraz spadl na poloviční jas či co jako když nabíhá spořič, ale pokračovala instalace dál, pak jsem odstranil nepotřebné balíky jak psal instalátor a poté RESET.
Po restartu čekám jak to naběhne, koukám normální start, výběr systému a najednou obrazovka svítí a na ní nic, zkouším "záchraný mód" (bo jak se přesně jmenuje) a taky nic a nadávám omfg! wtf?...(padl celý slovník možná jsem vymyslel i něco nového ani nevim). Tak zkusím Wokna a ty jdou v pohodě.
Co dál? Vypálil jsem si LiveCD (teda USB) a bootuju, vyberu "Spustit bez jakých koli změn" (prostě to na zkoušku) a to stejný jako při boot aktualizovanýho Ubuntu, jas naplno na obrazovce, ale ta je černá, tak zas reset. Ok nechám to naběhnout z USBčka dám zas spustit na zkoušku a nechám to být, jasně že nic nevidím, ale ozve se zvuk ten, který se přehraje při naběhnutí systému a zas WTF? čená obrazovka a systém jde? nechápajíc opřenou hlavu o ruku na to zírám, pak padne můj pohled na boční stanu notasu přesněji na VGA výstup, to je kravina říkám si.
No co vyštrachám kabel a propojím notase s monitorem a "Kdo si tady teť ze mě dělá ...píííííp". OK OK. vypnu live a vyndám USB a pustím normální start s napíchnutým monitorem. vyberu normální spuštění systému a enter. Prásk ho už zas černo na LCD notasu, ale na monitou to nabíhá normálně kua tak čekám a pak chyba i v záchraným spouštění chyba, ale live jde.
Takže hlavní dotaz(y):
- Proč mi to bere jako hlavní zobrazovací jednotku VGA výstup a ne LCD? jak live spouštění tak i instalovanej systém.
- Jakto, že aktualizace je ok a systém nenaběhne tak jako předtím, ale s chybou(ami)? - výpis chyby dodám, případně řekněte co mám získat
Parametry notasu -
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g550-d139879.htm - měli by odpovídat
- grafika - Mobile Intel(R) GMA 4500
- CPU - Mobile DualCore Intel Pentium T4200, 2000 MHz (10 x 200)
- deska - Lenovo NITU1
- chipset desky - Intel Cantiga GL40
toť asi vše