Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Blikani videa pri vypnutem compizu  (Přečteno 3062 krát)

emtronik

• Návštěvník
Blikani videa pri vypnutem compizu
« kdy: 03 Listopadu 2009, 21:22:05 »
Dobry den

Mam problem s blikanim videa v ubuntu 9.10, presneji recenovo mam gpu Ati 3750 kde mam zapnutou akceleraci a mam zcela vypnute veskere compiz efekty a muj problem je ten a to: kdyz spustim libovolne video avi,mkv tak se mi pri rychlich scenach jako by horizontalne pres celou video obrazovku [ a je jedno jestli video poustim pres fullscreen ci nikoli] blika obraz.

Ps: Vim ze tady je ohledne blikani obrazu hodne threadu ale vsechny pojednavaji o blikani obrazu jako fakt celem obrazu [ktery jsem uz taky zazil a musel upravovat u starsich ubuntu] ale me jde vse ok az pri tech rychlich scenach kdy se hybe cela obrazovka tak tam dochazi v takovem pruhu horizontalne napric obrazovkou k problikavani.

vse se deje na totemu i vlc

ps: zkousel jsem i compiz fusion icon [ikdyz jsem rikal ze mam vsechny efekty vypnute] ale jsem to udelal jen tak pro jistotu

Udelal jsem screen pro lepsi pochopeni, ale musim rict ze kdyz video jede tak to neni tak hrozne ale predstavte si ze v realnem videu takto vidite pouze tak jeden pruh ktery ruzne blika

qUAKER

• Host
Re: Blikani videa pri vypnutem compizu
« Odpověď #1 kdy: 03 Listopadu 2009, 21:31:04 »
na efektech nezáleží.. akcelerace = compiz

takže vypnout.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2009, 21:33:54 »
Zdravím...
tak tento problém mám taky. Mám ATI X1950 Pro a začalo to dělat upgrade na Ubuntu 9.10 Karmic Koala. U mě to dělá o něco mírnější trhání, ale i tak je to velice nepříjemné. Pravděpodobně něco odstřelili v ovladačích. Protože ve verzi 9.04 to šlapalo vpohodě. Uvažuju o reinstalaci na 9.04.

emtronik

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Listopadu 2009, 21:49:59 »
Zdravím...
tak tento problém mám taky. Mám ATI X1950 Pro a začalo to dělat upgrade na Ubuntu 9.10 Karmic Koala. U mě to dělá o něco mírnější trhání, ale i tak je to velice nepříjemné. Pravděpodobně něco odstřelili v ovladačích. Protože ve verzi 9.04 to šlapalo vpohodě. Uvažuju o reinstalaci na 9.04.

jestli posuzujes ze u tebe to trhani mensi...tak u me taky u prehravani videa nepozoruji az takovej defekt, ale zkus si sam to blikajici video printscreetnout

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 03 Listopadu 2009, 21:55:40 »
Jj. Přijde mi ale škoda, že když používá člověk Linux, aby nemohl využívat grafických efektů (teda pokud to PC zvládá). Ve verzi 9.04 jsem jel na Compiz a měl jsem různé skiny. A video šlo bez problému. Snad to někdo opraví. Já s tím moc nenadělám.

emtronik

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 03 Listopadu 2009, 22:03:11 »
na efektech nezáleží.. akcelerace = compiz

takže vypnout.

100% to pomohlo....ale porad mi neco rika ze to neprehrava stejne jak na win [tedka uz se to dostalo do faze kdyz uz jsem moc psychopat protoze to blikani tam vidim uplne na nejaky ms snad uz jen ja, clovek ktery se na to nezameruje by to asi nepochytil]

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
« Odpověď #6 kdy: 03 Listopadu 2009, 22:45:06 »
Taky mi to dělá při zapnutém Compizu, jediné vydání ve kterém obraz neblikal bylo 9.04, ale je docela paradoxní, že to asi bylo způsobeno jiným "bugem" - pokud bylo video ve fullscreen a člověk najel na "vyjížděcí" panel ovládání tak problikla plocha z pozadí a až pak se zobrazilo zpět video s ovládáním, myslím že to dělalo jak v totemu tak i v smplayeru.
S jauntym je toto opraveno ale blikání (horizontální čáry) videa se vrátilo...

Jo jinak to blikající video řeším vypnutím přes compiz-icon při přehrávání videa.
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

qUAKER

• Host
« Odpověď #7 kdy: 03 Listopadu 2009, 23:03:38 »
zde na Debianu Squeeze amd64 s ATI HD3200 a Catalystem 9.9 pod kernelem 2.6.30.5-lowlatency když používám pod Enlightenmentem Ecomorph(port Compizu) tak se video netrhá a nebliká

Zkoušel jsem také distribuční 2.6.30 a taky fungovalo.

emtronik

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 04 Listopadu 2009, 21:35:24 »
ja to tedka pozoruji [a to dost] i pri vypnute akceleraci u ``hd`` videa na ytb a porad fakt lehce u vseho ostatniho....

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #9 kdy: 05 Listopadu 2009, 00:23:07 »
Zkusil bych se podívat v CompizConfig Settings Manageru na položky Sync To V-Blank v General options, záložce Display options - zaškrtnout. Problikávání plochy v režimu fullscreen mívá na svědomí zaškrtnutá volba Undirect Fullscreen Windows v záložce General.

MikiTwic

• Aktivní člen
  • *
  • Vždycky to nějak jde...
« Odpověď #10 kdy: 05 Listopadu 2009, 00:54:29 »
Zkusil bych se podívat v CompizConfig Settings Manageru na položky Sync To V-Blank v General options, záložce Display options - zaškrtnout. Problikávání plochy v režimu fullscreen mívá na svědomí zaškrtnutá volba Undirect Fullscreen Windows v záložce General.
No jo oboje funguje přesně jak říkáš.... Sync To V-Blank odstraní blikání! A když jsem zkusil zapnout Undirect Fullscreen tak pak problikává plocha, takže radši nechám vypnutý :) ale moc díky!
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" 64-bit, Asus F3Tc AP087 - AMD Turion64 2.2GHz, 2GB RAM, Geforce Go 7300 (NVIDIA Driver Version: 173.14.30)

emtronik

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 05 Listopadu 2009, 19:45:14 »
ja nevim ale na co je nastaveni compizu kdyz ja nemam nainstalovany ani fglx driver [jedu bez podpory grafiky prece]

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #12 kdy: 05 Listopadu 2009, 20:47:40 »
ja nevim ale na co je nastaveni compizu kdyz ja nemam nainstalovany ani fglx driver [jedu bez podpory grafiky prece]

Promiň, neodpovídal jsem na tvůj dotaz, reagoval jsem na compiz. Ve tvém případě bych hledal stejné nastavení v ovladači grafiky, ale s ATI nemám žádné zkušenosti.

emtronik

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 07 Listopadu 2009, 12:40:14 »
muj verdik je to naprosto nepouzitelne pro prehravani flashe ve fullscreenu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.