Hoši, taky jsem přešel na ubuntu 9.10 (z windows vista na notebooku) a od te doby max. spokojenost. Proste bomba rozdil a moc se těším na 10.04. Jediný asi největší problém jsou ty "vadné sektory". Ubuntu jsem nainstaloval na dve PC (stolní a notebook). Na stolním PC strašně nějak divně blbly XP (divné sekání,disk se zahříval na 60C, a nešlo ho schladit(dle mně špatná SMART informace)) tak jsem tam dal 9.04 a pohoda (max.). Poté přišel upgrade na 9.10 a palimpsest napsal vadné sektory(cca 800). Teď jsem musel přeinstalovat Ubuntu 9.10 a nainstaloval jsem to cca po 10 pokusu (buď vypsaná chyb disku při kopírování nebo seknutí při formátování). Nakonec jsem je nainstaloval a palimpset NEPSAL nic!! U tohoto PC předpokládám, že je disk vážne KO, ale proč po formátu nevypsalo to varovné hlášení? Nakonec jsem nainstaloval XP (taky na několik krát, ale dlouho nevydržely a dneska disk nenabootoval, zítra asi budu vyměňovat HDD).
Poté na notebooku jsem nainstaloval rovnou před cca 2 měsíci 9.10(dualboot s vista). A zhruba po měsíci napsalo vadné sektory a rovnou 65 000!!! Zároveň mně nabádá k výměně disku. Když nabootuji do MS vista a spusím HDtune tak vypíše stejné SMART hodnoty, ale napíše vše OK. Což je divné, když označí vadné sektory za OK. Upozorňuji, že na notebooku nemám žádný problém s HDD (sekání, prostě nic). A tak nevím jestli je to bug nebo ne....