Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Připadá vám podpora pro začínající, mající zájem o Ubuntu dostatečná?

Absolutně dostačující
25 (40.3%)
Jak kdy a v čem
25 (40.3%)
Nic moc
2 (3.2%)
Jako začátečník tápu
8 (12.9%)
Rád se navrátím k Windows
2 (3.2%)

Celkem hlasů: 57

Autor Téma: Začátečníci.  (Přečteno 8859 krát)

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
Začátečníci.
« kdy: 06 Listopadu 2009, 21:55:35 »
Někteří citlivější zájemci o Linux asi předčasně skládají zbraně. Někteří teenageři - "mistři světa" se mermomocí chtějí alespoň zde zviditelnit tak to začátečníkům dost solí. Já bych na "primitivní dotazy začátečníků" které mě uráží v této diskuzi prostě neodpovídal.

Pavel Půlpán

Re: Začátečníci.
« Odpověď #1 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:05:16 »
Tohle nedopadne dobře, ale budiž, dokud se to nezvrhne.

Jinak, něco se ti zde nelíbí? Vím, občas je to tu trochu ostřejší, ale...
« Poslední změna: 06 Listopadu 2009, 22:07:48 od Pavel Půlpán »

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:21:23 »
Myslím si to, že začátečník nemusí být vždy nutně "blbec". Je to jen začínající, který neví spoustu drobností které se nedočte ani na WIKY protože tu napsali lidé kterým vše připadá absolutně jasné. Pokud má opravdu snahu získat vědomosti brouzdá všude možně a skládá si tu mozaiku dohromady, takže některým pokročilým může opravdu připadat jako "blbec".

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:26:16 »
Taky si myslím že by se této ankety měli zůčastňovat pouze začínající a ne její profil vylepšovat různí Guru s 5 hvězdičkami.

Pavel Půlpán

« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:26:54 »
Snaha se cení a je poznat, nepamatuju se i když to nevylučuju, že by tady někdo snaživý dostal přes ústa. Naproti tomu lenost, nezájem a chci všechno hned... na to tady máme jednoho zabijáka! :D

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:33:05 »
Tak tak,pokud se snazis,lidi poradi,popripade jemne nasmeruji na prislusne zdroje (google,wiki,man - svata trojice),ale pokud se chovas jako *censored*...Jak se do lesa vola,tak z lesa sekyra prileta :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:42:31 »
Já ale nejsem příznivcem rad typu: .. večeři máš v kuchařce na straně 57..   Tak když nechci odepisovat - jsem líný ťukat do klávesnice tak tam nepíšu různé Googlovské odkazy a raději nenapíšu nic. Je to těžké na pochopení ???

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:44:11 »
No ja ti nevim,ale tobe by se chtelo pokazde se sahodlouze rozepisovat o jednom a tom samem problemu?Na to se odpovi googlem(kde je sahodlouha odpoved),a uzivatel (pokud je prumerne inteligence) bude rad ze to nasel,tak to pouzije i priste.
Citace

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #8 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:46:25 »
Snaha se cení a je poznat, nepamatuju se i když to nevylučuju, že by tady někdo snaživý dostal přes ústa. Naproti tomu lenost, nezájem a chci všechno hned... na to tady máme jednoho zabijáka! :D

To asi myslíš zlou marunu alias killer new users? ;D
Neviděl bych to s tou podporou tak zle.
A moje vyjádření k tomuto threadu : viz můj podpis ;)
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Pavel Půlpán

« Odpověď #9 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:47:39 »
Já ale nejsem příznivcem rad typu: .. večeři máš v kuchařce na straně 57..   Tak když nechci odepisovat - jsem líný ťukat do klávesnice tak tam nepíšu různé Googlovské odkazy a raději nenapíšu nic. Je to těžké na pochopení ???
Nezlob se na mě, ale k čemu je dobré mít na fóru 159 naprosto totožných, maximálně jinak napsaných, návodů, které jsou navíc ještě 295x někde jinde na netu? Možná jsem to zveličil, ale tak jsem to pochopil. Co je špatného na tom hodit link ať už na řešení problému, případně na jiný zdroj, který může pomoct?

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:51:28 »
Pokud některým Guru připadá že hloupé dotazy začátečníků se tu neustále opakují a nebaví je už na ně odpovídat, divím se proč nejsou zahrnuty ve FAQ neboli často opakovaných dotazech ve WIKY.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:54:03 »
Neni mozne mit tak obsahlou wiki/FAQ aby pokryla vsemozne opakujici se dotazy uzivatelu.Navic by za cas zastarala,vem si,treba,mesic bude bug,na ktery se musi aplikovat specialni postup.Za ten mesic se na nej zepta ~40 uzivatelu,protoze je to casty bug.Tak se prida do wiki.A co potom?Pak uz to bude k nicemu.
Druhy priklad.Uzivatel ma problem co se resil hodnekrat,ale uz dlouho.Takhle by to akorat zaplnovalo wiki.Hodi se odkaz na google,uzivatel si to zapamatuje a bude o to vice samostatnejsi.
Citace

Pavel Půlpán

« Odpověď #12 kdy: 06 Listopadu 2009, 22:58:19 »
Naprostý souhlas s Lucií kříženou s Marií. 8)
Jen dodám, že v klasické FAQ by se měli řešit především obecné problémy a opravdu jen ve výjimečných případech něco specifického.
Nicméně, nic nikomu nebrání v tom vylepšit wiki o nějaký obsáhlejší zdroj řešení častých problémů, nikoliv však přímo v současné FAQ. Od toho je to přece wiki. ;)
« Poslední změna: 06 Listopadu 2009, 23:00:15 od Pavel Půlpán »

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 06 Listopadu 2009, 23:01:27 »
Všem kteří mi svými odpověďmi pomohli jsem vždy poděkoval. Ale někdy jsem měl opravdu pocit že mi chtějí jenom hodit nějakou "hračku" aby byl ode mě pokoj.

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 06 Listopadu 2009, 23:08:13 »
Ale nic nebudeme to tu řešit. I zde platí: Kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce - hledá důvody. A také je možné něco jako občasná aktualizace FAQ.

Pavel Půlpán

« Odpověď #15 kdy: 06 Listopadu 2009, 23:13:04 »
Ale někdy jsem měl opravdu pocit že mi chtějí jenom hodit nějakou "hračku" aby byl ode mě pokoj.
Buď rád, že to byla "hračka"... taky to mohla bejt "dlažební kostka" nebo "zápalná lahev", někteří toto fórum navštěvující mafiáni by to zmákli levá zadní! :D

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 06 Listopadu 2009, 23:20:56 »
Chtěl jsem tímto příspěvkem jenom naznačit, že Linux by mohl být asi daleko dál než je, kdyby měl opravdu propracovanou startovní plochu a dokázal lidi přetáhnout. Takhle se ho ale asi většina bojí. A vězte že: Nejhorší je smrt z vyděšení.

NoWin

• Host
« Odpověď #17 kdy: 06 Listopadu 2009, 23:41:10 »
Chtěl jsem tímto příspěvkem jenom naznačit, že Linux by mohl být asi daleko dál než je, kdyby měl opravdu propracovanou startovní plochu a dokázal lidi přetáhnout. Takhle se ho ale asi většina bojí. A vězte že: Nejhorší je smrt z vyděšení.
GNU/Linux nebyl stvořen proto, aby měl co největší podíl na trhu s OS, tohle je třeba si uvědomit. To, že jej M$ bere jako úhlavního nepřítele, hází na něj špínu a v noci se budí s pochcaným prostěradlem strachy, že už v blízký době nebude vládnout a diktovat světu softwaru, je jen vedlejší produkt ;).

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #18 kdy: 06 Listopadu 2009, 23:49:03 »
GNU/Linux nebyl stvořen proto, aby měl co největší podíl na trhu s OS, tohle je třeba si uvědomit. To, že jej M$ bere jako úhlavního nepřítele, hází na něj špínu a v noci se budí s pochcaným prostěradlem strachy, že už v blízký době nebude vládnout a diktovat světu softwaru, je jen vedlejší produkt ;).
Jak řekl velký Linus
Citace
Ale já opravdu nechci zničit Microsoft.To bude jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
:)
...že Linux by mohl být asi daleko dál než je, kdyby měl opravdu propracovanou startovní plochu...
Zatím je bohužel linux záležitostí někoho co si s tím chce pohrát/má čas/je průměrně [inteligentní/počítačové zdatný].Ale vemte si,linux bylo jen čisté jádro,a pár prográmků v konzoli.Je zázrak že často ubuntu běží bez větších zaškobrtnutí hned po instalaci.Ale když se někdo neumí ptát tak to má všude těžké :)
edit: jo a prase,Mare neznamená Marie :)
Citace

NoWin

• Host
« Odpověď #19 kdy: 07 Listopadu 2009, 00:19:02 »
Jak řekl velký Linus
Citace
Ale já opravdu nechci zničit Microsoft.To bude jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
:)
Kdes to viděl? :)

Jó, More = cikán ;D

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #20 kdy: 07 Listopadu 2009, 00:20:29 »
Citace

Pavel Půlpán

« Odpověď #21 kdy: 07 Listopadu 2009, 00:21:43 »
Jó, More = cikán ;D
Jo tak teď jsi tomu nasadil korunu! :D

NoWin

• Host
« Odpověď #22 kdy: 07 Listopadu 2009, 00:28:35 »
Mare,ty *censored* :D To je moře! ;D
a jinak
http://www.root.cz/clanky/linus-torvalds-dvacet-nejlepsich-hlasek/
Kdo je u Tebe *censored*?! To Ty jseš *censored* a nejen to, Ty jseš přímo *censored*, *censored*, *censored*, *censored*, *censored*, *censored*, *censored*, *censored*, *censored*, *censored*, *censored*, *censored* :P ;D

Jo a díky za link ;)

NoWin

• Host
« Odpověď #23 kdy: 07 Listopadu 2009, 00:32:49 »

Dr Fuss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #24 kdy: 07 Listopadu 2009, 00:38:30 »
No... Nevím... Myslím si že právě díky slabé začátečnické podpoře zájemců o Linux, pardon - Ubuntu se B. Gates zatím moc konkurence obávat nemusí. Ale od roku 1997 Linux určitě pokročil. Už jen to, že někteří producenti SW ho začínají respektovat. Jsem zvědavý jestli alespoň třetina z periferií které mám připojené bude spolupracovat tak jako pod Windows, až se prokoušu tak daleko.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.