Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sdílení internetu mezi dvěma počítači Ubuntu 9.10 - Windos XP / Ubuntu 9.10  (Přečteno 2180 krát)

scorpio.toxic

• Návštěvník
Tak tady je řešení od začátečníka pro Ubuntu 9.10 který na Ubuntu zavítá z Woken jen občas a tak je to Windowsí metodou pro mě podobné ;):

Na kartě která jede ven na internet si nastavte IP, masku, bránu a DNS podle toho co vám přidělil váš poskytovatel internetu. Na kartu ze které vede kabel k počítači s Windovs nenastavujte žádné IP, brány atd. ale na záložce "Nastavení IPv4" zvolte v rozbalovací nabídce "Metoda" volbu "Sdíleno s jinými počítači". to je v Network Manageru i v Ubuntu 9.10 vše, bohatě to stačí, nemusíte lézt do žádného příkazového řádku a tam něco složitě vypínat a přenastavovat.
V počítači s Windows XP si ve vlastnostech připojení "Protokol sítě Internet (TCP/IP)" zaškrtněte volbu "Získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky" a také volbu   "Získat adresu serveru DNS automaticky". Ve většině případů to bude fungovat.
Totéž platí pro propojení Ubuntu 9.10 - ve druhém počítači s Ubuntu 9.10 nastavíte v podstatě totéž co platilo pro počítač s Windows XP  na záložce "Nastavení IPv4" zvolte v rozbalovací nabídce "Metoda" volbu "Automaticky DHCP" a jede to :)

pepawo

• Návštěvník
Tak takhle mi to 100% nefunguje. Resp. fungovalo to den, druhý den ani čárka, kdybych se rozkrájel. Ten Netvor Magor je skutečně dar z nebes...Podotýkám, že na rozdíl od autora příspěvku jsem za routerem, mám tudíž IP adresu z DHCP.

Tohle mi chodí: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,40911.msg303784.html:

Kód: [Vybrat]
apt-get install bridge-utils
brctl addbr br0
brctl addif br0 eth0  #Zmen nazvu sitovek
brctl addif br0 eth1  #Zmen nazvu sitovek
dhclient3 br0

Poslední 4 řádky jsem zapsal do souboru rc.local - a je to!
« Poslední změna: 10 Prosince 2009, 23:24:47 od pepawo »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.