Takže problém nebude se sambou. Pokud nejde ani vidět, FW blokuje celkově přístup k tomuto pc.
Příkaz "smb://[pc-s-widlema]/ nebyla nalezena" nějak neznám nebo ho nezná můj příkazový řádek(jen v Krusaderu mi funguje), tak nevím, jak se to chová..zkoušel jsi tedy i přímo "ping ip.widle" a nic, je tak? Pokud ano, zkoušel bych postupně odebírat pravidla z tvého iptables, jedno po druhém a zkoušet, jestli po odebrání jednoho pravidla widle propingnu...za normálních okolností by to bylo samozřejmě na dýl, ale pokud sis FW dělal sám, tak určitě víš, která větev by to mohla mít na svědomí a do té sáhnout...odebírat všechno by nebylo uplně ono :-) A pokud používáš ufw nebo nějaký jiný fw, který sis sám nedefinoval, tak odebírat celé větve..až najdeš tu správnou, tak pak v ní najít tu správnou službu už bude hračka.
EDIT: No, když tak pročítám tvůj iptables, to by se mi prohledávat moc nechtělo :-) Ještě bych zkusil z PC, kde máš widle, propingnout svůj pc s linuxem...pokud propingneš, tak větev INPUT by měla být ok(ikdyž taky to není jisté) a zaměřil bych se na OUTPUT. Pokud nepropingneš ani z widlí svůj pc, začal bych s INPUT. Máš tam pravidla ještě před tím, než se vůbec nějaký paket dostane na vstup. Tuto celou větev bych vyřadil jako první.
Pokud nemáš nějaký GUI, kde se to dá naklikat, tak krásně to jde vyčíst odtud:
http://www.root.cz/clanky/vse-o-iptables-uvod/Cca uprostřed je sekce "AKCE", parametr k iptables "-X" smaže celý řetězec. Ulož si nastavení svého fw a pak už jen odmazávej celé řetězce a po každé změně zkoušej ping...a to by bylo, aby to nešlo