Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tak som vyskusal Ubuntu... Som znechuteny...  (Přečteno 10398 krát)

LuciusMare

• Závislák
Re: tak som vyskusal Ubuntu... Som znechuteny...
« Odpověď #25 kdy: 23 Listopadu 2009, 20:49:12 »
chcel by som ta vidieť ako si prvykrat videl win a vedel snim pracovať  :D nebuď smiešny... veď v čistom windowse sa ani nedá pracovať, nič tam nieje! windows bez internetu je jak auto bez benzinu, kdežto ubu/kubu je hned po inštalacii pripravene (až na kodeky...)...
Tak to musím jinak s pěknou řečí nesouhlasit, chybí například lokalizace,updaty (dobře,blbý příklad ;D) a i tak je filozofie (UNIXu celkově) Linuxu jiná; windows program je jedna splácanina (neříkám že je to špatné) kdežto u Linuxu je to jeden za všechny,všechny za jednoho :P A co tím chtěl básník říci? Závislosti. A zrovna ty kodeky (svobodný) tam jsou, nesvobodný tam logicky hned po instalaci nejsou :)
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Habo

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 23 Listopadu 2009, 20:58:19 »
Naco je terminal? No predsa na programovanie!
Uvadzam realnu situaciu z mojho zivota:
Nie je to velmi davno co som dostal odkaz na stranku s asi 380 fotkami - samozrejme som si ich zacal prezerat ale po chvili ma to omrzelo pretoze kym sa nacitala cela stranka to trvalo dost dlho - a ja som xel len fotky. Tak som sa rozhodol stiahnut ich vsetky a pozerat offline (aby som mohol kukat aj inokedy ked nepojde net...) - ale klikanim by som sa uklikal na smrt... ale vsimol som si ze maju tvar http://adresa/img_00001.jpg - http://adresa/img_00380.jpg - krasa stiahol som ich pomocou tychto prikazov:
for i in `seq 1 9`; do wget http://adresa/img_0000$i.jpg; done
for i in `seq 10 99`; do wget http://adresa/img_000$i.jpg; done
for i in `seq 100 380`; do wget http://adresa/img_00$i.jpg; done
myslim ze je to jasne pouzijem stahovaci program 380 krat a v zavislosti od toho kolky krat ho spustam pouzijem adresu s prislusnym cislom, 3x je to iba kvoli cifram (nuly...)
a toto nie je jediny pripad - takychto som zazil uz dost vela a to aktivne Linux pouzivam iba necely rok...
Dalsi dovod je radenie ostatnym - ako uz niekto spominal - ked budes mat na internete navod ako zmenit tvoje heslo
vo windows bude navod takyto:
kliikni na tlacitko start, najdi v ponuke ovladaci panel, klikni nan, najdi medzi ikonkami taku s nazvom pouzivatelske konta a dva krat rychlo po sebe na nu klikni, najdi v zozname kont to tvoje, klikni nan, klikni na text Zmenit heslo klikni nan riad sa pokynmi na obrazovke..
v Linuxe
spust terminal (alt+f2, napis tam xterm a stlac spustit) napis donho text passwd stlac enter a riad sa pokynmi na obrazovke
- Co je kratsie? alebo este lepsie predstav si ze by to bol navod s podrobnym opisom ako upravit nejaku polozku v registroch - hrozne! nie je lepsie napisat "Pouzi prikaz blabla"? a nie je jednoduchsie skopirovat nejaky text z prehliadaca do terminalu a stlacit enter? Terminal je proste taka vymozenost s ktorou sa da robit takmer vsetko a to je velke plus oproti OS windows - je tam prikazovy riadok, ale je totalne na h****
A este jedna poznamka na zaver - prikazy mozu byt ulozene v textovych suboroch a spustane takze sa daju na nete najst rozne tzv. skripty na rozne ucely - napr. som si urobil skript na autostahovanie z rapidshare a zverejnil - kto chce moze si stiahnut a pouzit tiez - uzitocne, nie? (a je to lepsie ako specialny program pretoze skript ti pojde na kazdom Linuxe a zabera menej miesta na disku...)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #27 kdy: 23 Listopadu 2009, 21:10:48 »
ach jo zamknete uz nekdo ten flame (Linux rulezz)
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #28 kdy: 24 Listopadu 2009, 00:41:50 »
chybí například lokalizace
Můžeš to nějak konkretizovat? Ubuntu jako systém a základní aplikace je z 99 % přeloženo do češtiny. To ti přijde jako špatný výsledek?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #29 kdy: 24 Listopadu 2009, 01:33:54 »
... Prostě jednodušší je zadat dva příkazy a mít výstup kdyby se něco pokazilo, než zjišťovat kde a co vlastně v gui udělala.
No on i získat ten výstup je někdy celkem záhul ;D
"Něco nebylo foundnutýho
A co?
Nevim.
To to tam nemas napsany?
Ne,ja jsem to odklik."
Pripadne
"Cele to oznac
Mam
Tak,a ted to zkopiruj pomoci praveho tlacitka,kopirovat
mam
A ted to vloz sem
"Error:"" :)

Tak to už je hardcore!  ;D

Ale k té lokalizaci není na DVD?
« Poslední změna: 24 Listopadu 2009, 01:40:52 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Limak

• Návštěvník
« Odpověď #30 kdy: 24 Listopadu 2009, 02:18:52 »
Kdo chce naučí se, kdo ne, tomu jsou dobré rady marné.
Všichni mí přátelé užívají Win v různých podobách (včetně nelegálních), všichni mě volají nejméně 4*ročně "hlavně zachraň data na disku", 90 procent z nich na PC jen prohlíží foto, video, internet, nicméně dokud jim Win fungují tak jsem pro ně jen linuxovej blbeček, co zbytečně kalí vodu.
Takže v poslední době začínám mít jasno, zkoušet pomoct je na nic, protože nejcenější je vlastní zkušenost a ta velí: Teprve až o něco přijdu, poznám, kde je pravda.
A tahle taktika dovedená do důsledku začíná nést ovoce. (Když začnou přicházet na pořad otázky typu "A jak to děláš, že máš furt všecko v pohodě? apod., začínají se věci měnit k lepšímu).
Z toho plyne poučení " Člověk musí chtít sám, násilím ho nikdo nikam nedostrká."
Vůl zůstane volem, i kdyby uměl na housle hrát.

Softimager22

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 24 Listopadu 2009, 10:07:37 »
Uff :), ale ste mi dali... takze ujasnime si veci na pravu mieru.... Ja som chcel Ubuntu len vyskusat, lebo nikdy v zivote som linux na zivo nevidel....

Dalsia vec,,, jedine co na PC robim, je to, ze surfujem na Webe a pozeram filmy.... Nic viac.... Cize ked mi na Win funguje vsetko na 100 percent, tak nemam vlastne dovod na Ubuntu prechadzat... Chcel som ho iba vyskusat,,, ale priznam sa, ze keby mi vo firefoxe v ubuntu islo vsetko ako ma ist, tak by som ostal na ubuntu... Pre mna je firefox velmi dolezity, mam tam Extensiony, bez ktorych si neviem predstavit zivot... Bohuzial vykon [renderovanie] pri scrollovani v linuxovom firefoxu je mizerny... Dost to seka... Vy to mozno nevidite, lebo ste si uz zvykli... No ja to proste vidim, a videl som to aj u kamosa, ktory ma nadupany PC so super grafikou.... Proste v Ubuntu je to priemernee, narozdiel od Win, kde to je uplne smooth :))..

A taktiez ako druha moja hlavna cinnost na PC je pozeranie filmov, a nepriek tomu, ze som skusal asi 4 prehravace na linux, tak sa obcas objavuju Skipping frames... najlepsie z toho vyslo VLC pre linux, ale aj tak ked mam vedla seba 2 notebooky, prvy s win, druhy s ubuntu.. Pustim naraz rovnaky h264 film, ja proste ten rozdiel vidim.... Win v tomto u mna jednoznacne vitazi... Moja graficka karta je Intel X4500.. Windows nema ziadne problemy ani ked pustim subezne 3 full HD filmy,,, to radsej na linuxe ani nevyskusam,,, ked tam mi ledva ide 1...

ja si myslim, ze vsetky tieto moje problemy s Ubuntu by sa vyriesili, keby sa Intel zacal poriadne venovat vyvoju grafickych ovladacov pre linux... Dovtedy bohuzial musim ostat vo windowse.

Takze na zaver... Linuxaci, mate moj respekt, mate ohromne vedomosti.. Linux je fajn, ale nie pre moje potreby. takze.. Bye bye ... ;)  A dakujem vsetkym co reagovali na tento thread.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #32 kdy: 24 Listopadu 2009, 10:39:53 »
To všechno je fér. Proč tedy ten bulvární nadpis?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #33 kdy: 24 Listopadu 2009, 17:13:23 »
mno mozna ta pomalejsi grafika je diky tomu, ze tvuj kamarad ma ubuntu 9.04 a neupgradovanym xorgem a kernelem. Stacilo by jenom upgradnout o verzi vyse na ubuntu 9.10, tam jdou grafiky od intelu vyborne, mam s tim osobni zkusenost

oyankee

• Host
« Odpověď #34 kdy: 24 Listopadu 2009, 17:39:57 »
je to tak, mám také tuto řadu a full hd mi jede bez problémů. firefox, pravda, skrolování v něm je jak bez ovladače graafiky po instalaci win. Trochu  přeháním. Ale řešením je skutečně chromium browser.
« Poslední změna: 24 Listopadu 2009, 17:44:59 od Muffon »

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #35 kdy: 24 Listopadu 2009, 18:12:04 »
mno nevim, ja mezi scrollovanim stranky ve firefoxu na ubuntu a win nenachazim rozdil.. Na PC mam grafiku nvidia.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #36 kdy: 24 Listopadu 2009, 22:27:58 »
Protože se to s různýma verzema ovladačů a grafik chová ruzně. Dokonce i s verzemi FF :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Frejda62

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím.
« Odpověď #37 kdy: 24 Listopadu 2009, 23:18:44 »
Taky jsem nadával ale vždy jsem se k linuxu vrátil.A firefox moc nepoužívám mám operu a ta jede dobře..Firefox začal blbnout až v 9.04 jinak před tím jel dobře..Filmy taky jedou v pohodě.Musíš mít trpělivost. ;)
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #38 kdy: 25 Listopadu 2009, 07:14:23 »
Taky jsem nadával ale vždy jsem se k linuxu vrátil.A firefox moc nepoužívám mám operu a ta jede dobře..Firefox začal blbnout až v 9.04 jinak před tím jel dobře..Filmy taky jedou v pohodě.Musíš mít trpělivost. ;)

Já mám 9.04 a s firefoxem problém nemám. Vše je plynulý a rychlý. Rychlejší jak u win. Ale pravda je že jsem si vynutil starši verzi firefoxu a dál ji neaktualizuju.
Fire's in my soul, steel is on my side

alexisis

• Návštěvník
« Odpověď #39 kdy: 25 Listopadu 2009, 10:27:59 »
No já jsem taky začátečník, Ubuntu mám asi tak měsíc, dříve jsem zkoušel Mandrake 10 a nic moc, nerozchodil jsem wifi kartu, takže jsem dál používal Win. Pak jsem se nechal zlákat na Ubuntu. Instalce proběhla v pohodě a přes pár nezdarů jsem se nenechal odbít a zeptal se zde na fóru. Všichni mi pomohli a dnes mám funkční OS.
Taky jsem se bál terminálu, ale zjistil jsem, že je mi příjemnější než klikat do menu. Prostě si obvykle z návodu z kopíruji celý kod včetně příkazů, potvrdím a vše je nainstalováno. Terminál mám rád. Sice bych v něm sám nic nenapsal, ale máme tu přeci Wiki a tam je vše.
Takže ač začátečník, tak jsem se snažil vyvarovat být od začátku skeptický a vyplatilo se :)
Ubuntu 11.04  EEE 1001HA

Frejda62

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím.
« Odpověď #40 kdy: 25 Listopadu 2009, 13:06:48 »
No já jsem taky začátečník, Ubuntu mám asi tak měsíc, dříve jsem zkoušel Mandrake 10 a nic moc, nerozchodil jsem wifi kartu, takže jsem dál používal Win. Pak jsem se nechal zlákat na Ubuntu. Instalce proběhla v pohodě a přes pár nezdarů jsem se nenechal odbít a zeptal se zde na fóru. Všichni mi pomohli a dnes mám funkční OS.
Taky jsem se bál terminálu, ale zjistil jsem, že je mi příjemnější než klikat do menu. Prostě si obvykle z návodu z kopíruji celý kod včetně příkazů, potvrdím a vše je nainstalováno. Terminál mám rád. Sice bych v něm sám nic nenapsal, ale máme tu přeci Wiki a tam je vše.
Takže ač začátečník, tak jsem se snažil vyvarovat být od začátku skeptický a vyplatilo se :)

Přesně jsi to napsal.. ;)
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

Yontalcar

• Stálý člen
  • **
  • Semper fidelis
« Odpověď #41 kdy: 26 Listopadu 2009, 08:33:35 »
Kód: [Vybrat]
for i in `seq 1 9`; do wget http://adresa/img_0000$i.jpg; done
for i in `seq 10 99`; do wget http://adresa/img_000$i.jpg; done
for i in `seq 100 380`; do wget http://adresa/img_00$i.jpg; done
myslim ze je to jasne pouzijem stahovaci program 380 krat a v zavislosti od toho kolky krat ho spustam pouzijem adresu s prislusnym cislom, 3x je to iba kvoli cifram (nuly...)
poradím ti "kouzlo":
Kód: [Vybrat]
seq -w 1 380
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

Habo

• Návštěvník
« Odpověď #42 kdy: 14 Prosince 2009, 15:16:36 »
Vdaka! To si musim zapamatat :) parametre pre seq ma nenapadli, takze ocividne sa to da napisat na jediny prikaz... (namiesto 380 potencialnych stahovani klikanim - dost velky rozdiel!)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.