...12-09 16:18 ERROR TaskList: Non fatal error Traceback (most recent call last): File "\lib\bittorrent\RawServer.py", line 229, in listen_forever File "\lib\wubi\backends\common\btdownloader.py", line 70, in error_callbackDownloadError: Traceback (most recent call last): File "\lib\bittorrent\RawServer.py", line 221, in listen_forever File "\lib\bittorrent\Rerequester.py", line 96, in fail File "\lib\wubi\backends\common\btdownloader.py", line 70, in error_callbackDownloadError: Problem connecting to tracker - <urlopen error (10060, 'Operation timed out')> in task download12-09 16:18 DEBUG TaskList: ### Finished download12-09 16:18 ERROR TaskList: [Errno 13] Permission denied: u'Z:\\ubuntu\\install\\ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso'Traceback (most recent call last): File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__ File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 492, in get_iso File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 348, in download_isoOSError: [Errno 13] Permission denied: u'Z:\\ubuntu\\install\\ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso'12-09 16:18 DEBUG TaskList: # Cancelling tasklist12-09 16:18 DEBUG TaskList: # Finished tasklist12-09 16:18 ERROR root: [Errno 13] Permission denied: u'Z:\\ubuntu\\install\\ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso'Traceback (most recent call last): File "\lib\wubi\application.py", line 56, in run File "\lib\wubi\application.py", line 130, in select_task File "\lib\wubi\application.py", line 156, in run_installer File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__ File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 492, in get_iso File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 348, in download_isoOSError: [Errno 13] Permission denied: u'Z:\\ubuntu\\install\\ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso'
Řekl bych, že Wubi nespouštíte jako správce, ael hádat se nebudu. Stejně doporučuju stáhnout plnohodnotné LiveCD a normálně nainstalovat. Nebo do virtualizačního softu, jako je VirtualBox. Je zdarma.
Na Wubi mám poslední dobou silnou alergii. Copak už nikdo neumíte rozdělit disk?!
Citace: Roman Horník 09 Prosince 2009, 17:18:02Na Wubi mám poslední dobou silnou alergii. Copak už nikdo neumíte rozdělit disk?! Neptal jsem se na to jak rozdělit disk! Rozděleno samozřejmě mám. Z logu je vidět, že neinstaluju na C: ale na Z:
Citace: Nailen 10 Prosince 2009, 09:47:58Citace: Roman Horník 09 Prosince 2009, 17:18:02Na Wubi mám poslední dobou silnou alergii. Copak už nikdo neumíte rozdělit disk?! Neptal jsem se na to jak rozdělit disk! Rozděleno samozřejmě mám. Z logu je vidět, že neinstaluju na C: ale na Z:Tak proč to instaluješ teda přes Wubi? Pokud je "Z" prázdný, nabootuj LiveCD, v GPartEd jej rozděl tak, že pro SWAP vyhradíš 1-2GiB, pro / cca 4GiB a naformátuješ to na EXT4 a pro /home zbytek- taky EXT4. Pak můžeš instalovat. Výhoda bude v tom, že diskový operace budou o dost rychlejší, kdybys to měl přes Wubi, bylo by to nainstalovaný na prehistorických souborových systémech FAT32/NTFS.
Já nic o šifrování nevím, ale Linux ho umí taky. Že existuje Google vám určitě psát neumím.
na prehistorických souborových systémech FAT32/NTFS
Citacena prehistorických souborových systémech FAT32/NTFSCo je prehistorického na NTFS, pokud vím je taky žurnálový a podporuje dostatečně místa pro max. soubory/disky.
Mám naprosto stejný problém jako kolega nahoře. Nechci rady které jste mu dávali, chci si nazkoušku naistalovat Ubuntu na PC s Win a chci si ho nainstalovat z toho staženého instalačního CD . Jak na to, popř. proč to nejde???