Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s instalací Ubuntu 9.10  (Přečteno 4621 krát)

JaroslavH

• Návštěvník
Problém s instalací Ubuntu 9.10
« kdy: 09 Prosince 2009, 16:46:13 »
zde jsem stáhl instalátor: http://www.ubuntu.cz/ziskejte/stahnout

spustil instalaci dostal následující hlášení

v logu jsou následující informace:

Kód: [Vybrat]
...

12-09 16:18 ERROR  TaskList: Non fatal error Traceback (most recent call last):
  File "\lib\bittorrent\RawServer.py", line 229, in listen_forever
  File "\lib\wubi\backends\common\btdownloader.py", line 70, in error_callback
DownloadError: Traceback (most recent call last):
  File "\lib\bittorrent\RawServer.py", line 221, in listen_forever
  File "\lib\bittorrent\Rerequester.py", line 96, in fail
  File "\lib\wubi\backends\common\btdownloader.py", line 70, in error_callback
DownloadError: Problem connecting to tracker - <urlopen error (10060, 'Operation timed out')>

in task download
12-09 16:18 DEBUG  TaskList: ### Finished download
12-09 16:18 ERROR  TaskList: [Errno 13] Permission denied: u'Z:\\ubuntu\\install\\ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso'
Traceback (most recent call last):
  File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__
  File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 492, in get_iso
  File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 348, in download_iso
OSError: [Errno 13] Permission denied: u'Z:\\ubuntu\\install\\ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso'
12-09 16:18 DEBUG  TaskList: # Cancelling tasklist
12-09 16:18 DEBUG  TaskList: # Finished tasklist
12-09 16:18 ERROR  root: [Errno 13] Permission denied: u'Z:\\ubuntu\\install\\ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso'
Traceback (most recent call last):
  File "\lib\wubi\application.py", line 56, in run
  File "\lib\wubi\application.py", line 130, in select_task
  File "\lib\wubi\application.py", line 156, in run_installer
  File "\lib\wubi\backends\common\tasklist.py", line 197, in __call__
  File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 492, in get_iso
  File "\lib\wubi\backends\common\backend.py", line 348, in download_iso
OSError: [Errno 13] Permission denied: u'Z:\\ubuntu\\install\\ubuntu-9.10-desktop-amd64.iso'

po odkliknutí se instalace ukončí a nedokončí.

Provozuju Windows Vista SP2 a jsem administrátor. wubi.exe také spouštím jako správce. Na disku Z mám v zabezpečení nastaveno plné řízení.

Poradí někdo co s tím?

Předem děkuji za radu.

Nailen

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Problém s instalací Ubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 09 Prosince 2009, 17:15:54 »
Řekl bych, že Wubi nespouštíte jako správce, ael hádat se nebudu. :)
Stejně doporučuju stáhnout plnohodnotné LiveCD a normálně nainstalovat. Nebo do virtualizačního softu, jako je VirtualBox. Je zdarma.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

NoWin

• Host
« Odpověď #2 kdy: 09 Prosince 2009, 17:18:02 »
Na Wubi mám poslední dobou silnou alergii. Copak už nikdo neumíte rozdělit disk?!  :-\

JaroslavH

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Prosince 2009, 09:44:26 »
Řekl bych, že Wubi nespouštíte jako správce, ael hádat se nebudu. :)
Stejně doporučuju stáhnout plnohodnotné LiveCD a normálně nainstalovat. Nebo do virtualizačního softu, jako je VirtualBox. Je zdarma.

Dobrý den, jsem přihlášen jako doménový administrátor. Wubi jsem pro jistotu ještě zkoušel spouštět i přes pravé tlačítko (Spustit jako správce).
Virtualizační storj mám, ale nechci ubuntu spouštět ve VMware. 9.04 mi normálně jede! 9.10 bohužel ne.

LiveCD použít nemůžu, protože mám zašifrovaný disk a jediná možná cesta je instalovat z Win.

JaroslavH

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Prosince 2009, 09:47:58 »
Na Wubi mám poslední dobou silnou alergii. Copak už nikdo neumíte rozdělit disk?!  :-\

Neptal jsem se na to jak rozdělit disk! Rozděleno samozřejmě mám. Z logu je vidět, že neinstaluju na C: ale na Z:

NoWin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 10 Prosince 2009, 10:38:16 »

Neptal jsem se na to jak rozdělit disk! Rozděleno samozřejmě mám. Z logu je vidět, že neinstaluju na C: ale na Z:
Tak proč to instaluješ teda přes Wubi? Pokud je "Z" prázdný, nabootuj LiveCD, v GPartEd jej rozděl tak, že pro SWAP vyhradíš 1-2GiB, pro / cca 4GiB a naformátuješ to na EXT4 a pro /home zbytek- taky EXT4. Pak můžeš instalovat. Výhoda bude v tom, že diskový operace budou o dost rychlejší, kdybys to měl přes Wubi, bylo by to nainstalovaný na prehistorických souborových systémech FAT32/NTFS.

JaroslavH

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 10 Prosince 2009, 11:17:45 »

Tak proč to instaluješ teda přes Wubi? Pokud je "Z" prázdný, nabootuj LiveCD, v GPartEd jej rozděl tak, že pro SWAP vyhradíš 1-2GiB, pro / cca 4GiB a naformátuješ to na EXT4 a pro /home zbytek- taky EXT4. Pak můžeš instalovat. Výhoda bude v tom, že diskový operace budou o dost rychlejší, kdybys to měl přes Wubi, bylo by to nainstalovaný na prehistorických souborových systémech FAT32/NTFS.

O kousek nahoře je napsáno, že mám zašifrovaný disk. Odjinud než z Win se k němu bohužel nedostanu. Takže to musí být na NTFS

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 10 Prosince 2009, 11:47:46 »
Já nic o šifrování nevím, ale Linux ho umí taky. Že existuje Google vám určitě psát neumím. ;)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

JaroslavH

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 10 Prosince 2009, 12:08:31 »
Já nic o šifrování nevím, ale Linux ho umí taky. Že existuje Google vám určitě psát neumím. ;)

Ano nemusíte  :)

Máme na počítačích nasazeno PGP šifrování. Počítač se zašifruje přímo z Win. Live boot CD potom disky vůbec nevidí.

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 10 Prosince 2009, 18:59:18 »
Citace
na prehistorických souborových systémech FAT32/NTFS
Co je prehistorického na NTFS, pokud vím je taky žurnálový a podporuje dostatečně místa pro max. soubory/disky.

NoWin

• Host
« Odpověď #10 kdy: 10 Prosince 2009, 19:09:53 »
Citace
na prehistorických souborových systémech FAT32/NTFS
Co je prehistorického na NTFS, pokud vím je taky žurnálový a podporuje dostatečně místa pro max. soubory/disky.

Narodil se v r. 1993, ovšem od tý doby jej moc změn nezasáhlo. Souborovej systém je to vcelku pomalej a hlavně se strašně rád fragmentuje, což moderní UNIXový FS za normálních okolností v takový míře nedělaj.

ricpic

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 19 Prosince 2009, 18:14:36 »
Mám naprosto stejný problém jako kolega nahoře. Nechci rady které jste mu dávali, chci si nazkoušku naistalovat Ubuntu  na PC s Win a chci si ho nainstalovat z toho staženého instalačního CD . Jak na to, popř. proč to nejde???

JaroslavH

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 07 Ledna 2010, 09:48:38 »
Mám naprosto stejný problém jako kolega nahoře. Nechci rady které jste mu dávali, chci si nazkoušku naistalovat Ubuntu  na PC s Win a chci si ho nainstalovat z toho staženého instalačního CD . Jak na to, popř. proč to nejde???

Nejde verze 9.10, ta předchozí jo. Novou 10.1 jsem nezkoušel. Pokud je to jen na zkoušku, tak bych to vyřešil VirtualBoxem, jednoduché, rychlé, spolehlivé.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.