Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: aktualizácia a spomalenie  (Přečteno 1702 krát)

percento

• Návštěvník
aktualizácia a spomalenie
« kdy: 11 Prosince 2009, 15:45:56 »
Dobrý deň, včera mi ponúklo aktualizovať, aktualizácia prebehla, ponúkol sa reštart a - pri štarte mám viacero možností čo spustiť, po nabehnutí ubuntu a spustení prehliadača chrome mi "zamŕza kurzor". červená dióda svieti bez prerušenia. to sa opakuje dosť často, včera večer som preto počítač vypol. dnes je to trochu lepšie, ale občas sa ten stav opakuje. na tretine disku mám xp, pretože potrebujem komunikovať so stovkou  ľudí, ktorí iné ako windows nepoznajú, zdieľať s nimi súbory, najmä im ich posielať komprimované v nie slobodnom formáte. na notebooku s jediným os ubuntu, hoci nie je priamo "na kábli" také problémy nie sú. otázka je: mám tie súbory prenášať pomocou diskety na staručký nb s win 98 a office 97, tam ich rozbaľovať a znova prenášať disketou na novo inštalovaný pc? alebo aké riešenie sa ponúka?

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
Re: aktualizácia a spomalenie
« Odpověď #1 kdy: 12 Prosince 2009, 13:18:15 »
Prečetl jsem si to několikrát a moc tomu nerozumím. Červená dioda je disk u PC? Proč ty informace o XP a nesvobodných formátech? Kolik je notebooků? Co se řeší? Zamrznutí Chrome, nebo přenášení souborů? Samé otázky ...
Doma i v práci Linux Mint 17

percento

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Prosince 2009, 13:56:31 »
tak ináč: červená dióda - myslím si, že signalizuje "prácu, vyťaženie" počítača. teda neprerušované svietenie (domnievam sa) znamená plné vyťaženie pc. pretože na nič iné nevidím, je to jediná vec, ktorú môžem popísať. a ďalší prejav je "zastavenie sa" všetkého, čo vidím na obrazovke.
Ďalší notebook má rovnako ubuntu, ale tá inštalácia je iná, zrejme rozoznala ntb a inštalovala sa upravená. (súdim to z toho, že obrazovka nie je "vysvietená" pri práci na batérie, atak ďalej). tu problémy nemám, funguje bez výkyvov.
a ntb s win 98 a office 97 je starý digital hi note. v "stolovom pc mám operačný systém xp, ktorý potrebujem na práce s ms office 97-2003, pre ľudí, ktorým posielam, prijímam od nich dokumenty. a mám tam i ubuntu, s ktorým pracujem všetok ostatný čas.
myslel som si, že keď mi nabehlo okno s ponúkanými aktualizáciami, že je vhodné inštalovať ich, ďalej reštartovať, tak, ako mi to "obrazovka" ponúkala. v dobrej viere som to urobil. a po tom reštarte sa všetko spomalilo, zamŕzalo. ďalší deň trochu menej. jedná sa o chybu, alebo je to tým, že "zdieľam súbory" s ďalšími, ktorí aktualizujú ? alebo som v rovnakej blbej situácii ako som bol s XP, ktoré z ničoho nič vyplo pc a "bola tma", (žiadna modrá obrazovka, čierna tma).

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 13 Prosince 2009, 15:40:11 »
OK, takže jsem napočítal 3 kompy:
A. - PC s Ubuntu a XP.
B. - Notebook s Ubuntu
C. - Notebook s W98
a 2 problémy:
1. mrznutí kompu A s Ubuntu
2. přenos souborů mezi počítači

Takže:
ad 1) Obávám se, že PC žádnou diodu na vytížení procesoru nemá a jedná se skutečně o vytížení disku. Ale i vytížení disku se zpravidla projevuje vytížením procesoru. Pokud ubuntu skutečně zamrzne a nejde spustit Systém / Správa / Sledování systému, pak se zkus přepnout do jiné konzoly přes Ctrl+Alt+F6 a spustit "top" (ukončí se klávesou "q"). Z toho by mělo jít poznat které procesy jsou zrovna spuštěné a co vytěžuje nejvíc.

ad 2) disketa je úplně ta nejhorší možná varianta. Když už nějaký přenosný médium, tak Flash disk. Ale ideální by byla Wi-fi síť.
Doma i v práci Linux Mint 17

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.