Zdravím zkušené uživatele!
Mojí přítelkyni jsem asi tak před rokem vybral notebook Asus X53Kseries s předinstalovanými Windows Vista H Premium. Před pár měsíci se však začal objevovat podivný problém - někdy během práce, a to nezávisle na vytížení, klidně i ve chvíli, kdy zrovna nic neděláte, obrazovka prostě zčerná a nejde nic dělat. Jde vlastně dělat úplně všechno, ale nic nevidíte. Systém však běží dál a tak slyčíte různé zvuky hlášení při chybových zprávách, které svým slepým mačkáním kláves způsobíte. Všiml jsem si také jedné podrobnosti - při tomto stavu, kdy je černá obrazovka se zapne web kamera (dioda svítí).
To ale ještě není vše. Na vlastní oči se mi o tomto víkednu podařilo spatřit i druhou podivnost. Notebook se totiž občas zapne sám od sebe! V BIOSu ale žádné zapnutí načasované není. Zapne se vždy jen na chvilku, na obrazovce nic není, pouze svítí podsvícení a jsou slyšet větráky. Neozve se ani zvuk oznamující zdárný memory test, takže pc je v jakémsi zvláštím stavu, který se neodvažuji nijak nazvat. Po chvilce se sám vypne a hotovo.
Nesetkal se někdo někdo s touhle divnou věcí?? Ještě dodám, že počítač je stále připojen do sítě.