Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Velmi podivné chování Asusu X53Kseries  (Přečteno 2269 krát)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Velmi podivné chování Asusu X53Kseries
« kdy: 13 Prosince 2009, 21:21:20 »
Zdravím zkušené uživatele!

Mojí přítelkyni jsem asi tak před rokem vybral notebook Asus X53Kseries s předinstalovanými Windows Vista H Premium. Před pár měsíci se však začal objevovat podivný problém - někdy během práce, a to nezávisle na vytížení, klidně i ve chvíli, kdy zrovna nic neděláte, obrazovka prostě zčerná a nejde nic dělat. Jde vlastně dělat úplně všechno, ale nic nevidíte. Systém však běží dál a tak slyčíte různé zvuky hlášení při chybových zprávách, které svým slepým mačkáním kláves způsobíte. Všiml jsem si také jedné podrobnosti - při tomto stavu, kdy je černá obrazovka se zapne web kamera (dioda svítí).

To ale ještě není vše. Na vlastní oči se mi o tomto víkednu podařilo spatřit i druhou podivnost. Notebook se totiž občas zapne sám od sebe! V BIOSu ale žádné zapnutí načasované není. Zapne se vždy jen na chvilku, na obrazovce nic není, pouze svítí podsvícení a jsou slyšet větráky. Neozve se ani zvuk oznamující zdárný memory test, takže pc je v jakémsi zvláštím stavu, který se neodvažuji nijak nazvat. Po chvilce se sám vypne a hotovo.

Nesetkal se někdo někdo s touhle divnou věcí?? Ještě dodám, že počítač je stále připojen do sítě.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

LuciusMare

• Závislák
Re: Velmi podivné chování Asusu X53Kseries
« Odpověď #1 kdy: 13 Prosince 2009, 21:56:24 »
sit jakoze internet nebo sit jako elektrika? A delaji to tak ostatni systeny?
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #2 kdy: 13 Prosince 2009, 22:00:20 »
Síť jsem myslel elektrickou, ale je zapojený i internet. Ostatní systémy nevím, nezkoušel jsem.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 13 Prosince 2009, 22:04:18 »
Nemam absolutne paru co tomu je, ale kdyz krapet upravis nazev Asus, tak se da predpokladat, co tomu asi je.. ;)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 14 Prosince 2009, 18:42:55 »
To je normálka.
Viz. Orwell, 1984 :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.