Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: WiFi karta Belkin FD7000 je vidět, ale pořád je "Disabled"  (Přečteno 1891 krát)

igst

• Host
Ahoj. Prosím o radu, po několika hodinách bádání, začínám být bezradný a trochu jsem se do toho všeho zamotal. Je to moje první desktopová zkušenost s Linuxem, v terminálovém okně se vcelku umím orientovat, znám i pár příkazů, vi editor není problém, Unix/Linux jsem používal jako db admin. Nemám ovšem zkušenosti s instalováním a konfigurací zařízení.

Nainstalovaný mám Kubuntu 6.10 jako vedlejší systém, v podstatě na "hraní".

Jde mi to tu wifi kartu z titulku příspěvku. Instalace Kubuntu proběhla bez problémů, ihned po instalaci byla karta vidět v Network Settings jako eth0, ale byla (a pořád je) označená jako "Disabled Wireless Network". Při pokusu stisknout tlačítko "Enable Interface" jakoby na vteřinu "zezelená" a zatváří se ok, vzápětí se opět přepne do stavu "Disabled".

Prolezl jsem tohle, mimochodem, vynikající fórum, spoustu anglických webů a disk. fór. Zkusil jsem různé nastavování, ale nic nepomohlo. Nainstaloval jsem i ndiswrapper a nainstaloval win ovladač, ale nic nepomáhá. Pak už jsem se do toho dost zamotal a potřeboval bych někoho, kdo by se mnou prošel nějaké konfigurační soubory a logy a dobrali bychom se nějakého záchytného bodu.

Díky za pomoc.

igst

• Host
WiFi karta Belkin FD7000 je vidět, ale pořád je "Disabled"
« Odpověď #1 kdy: 02 Listopadu 2006, 07:33:16 »
Tak částečně jsem si pomohl sám.
Našel jsem tenhle návod http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=1680210 a podle něho jsem jel. Je potřeba blacklistovat ten driver, co je v systému a neinstalovat ndiswrapper z repozitáře, ale zkompilovat si nejnovější verzi 1.27.

Pak už to šlo dobře. Systém kartu vidí, je "enabled". Teď řeším další potíže, protože mám na routeru zakázané vysílání SSID a šifrování WPA ... ale k tomu je tady i jinde informací dost, ta s tím budu bojovat (zatím) sám.

igst

• Host
WiFi karta Belkin FD7000 je vidět, ale pořád je "Disabled"
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2006, 22:08:11 »
Tak tohle už píšu ze svého Kubuntu 6.10 !!

Ale rozchodil jsem to jenom přes WEP.

Budu bádat dál :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.