Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox mplayer stream video CT1 CT24 Nova - divna chyba  (Přečteno 12795 krát)

fifinka

• Návštěvník
Firefox mplayer stream video CT1 CT24 Nova - divna chyba
« kdy: 31 Října 2006, 22:58:17 »
Dobry den, mam problem. Jsem v zahranici a sleduji Cz tv jedine jako streamove video na netu. Na windows bylo vse ok. Ted ale chci pouzivat jen a jen linux (Ubuntu) a mam tento problem. Ve firefoxu verze 2 , Ubuntu posledni Edg.. a mozilla pluginu jdou jen zpravy na nove a jeste v nejake zhrosene kvalite. CT24 jde, ale ostatni programy na CT1 blbnou. Kdyz chci spusti treba nejaky porad - tak v pripade spusteni wmv se spusti jen reklama a v pripade pusteni real playerovskeho formatu jse pusti reklama uvadeci na fotbal a samotny porad uz nejde. Zajimava chyba, myslim ze je neco spatne na strane CT. Bo z Xpcek to jde a z Linuxu ne? pritom kdyby byla chyba u mne, tak mi prece nejde treba CT24 ci Nova.Jestli nekomu jde CT24, tak prosim vyzkousejste i CT1 a treba porad uvolnete se prosim a dejte mi vedet zda to take slape. Bo jestli je u mne chyba na mem laptopu, tak uz vazne nic nechapu. Chci to vyresit, bo je to opravdu jeden jediny problem co mi brani odvazat se od vydli. Dekuji predem za vase odpovedi. S pochopenim a uctou. Petr..IR

fifinka

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 01 Listopadu 2006, 14:09:17 »
Takze presne jak jsem cekal, zkousim ruzne distra s odstupem par mesicu a narazim porad na ten sami problem vyse popsany. Mrzi mne to moc, bo  mam linux rad. Ikdyz to neni primo asi problem linuxu ci pluginu, ale bojim se ze se budu muset vrati xp. Boze ne!!! Pomozte nekdo!!! ASPON VYZKOUSEJTE ZDA VAM TO DELA TO SAME JAKO ME. Dekuji

Skeletonix

• Host
« Odpověď #2 kdy: 01 Listopadu 2006, 19:45:34 »
na abclinuxu vyšel článek o LVC, třeba pomůže, ale sorry vůbec netuším, která bije :D

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #3 kdy: 01 Listopadu 2006, 20:50:03 »
Vyzkoušel jsem - CT1 hraje v Kaffeine přes kaffeine-mozilla plugin ve Firefoxu2. Hraje mi jen verze pro RealPlayer. Vyzkoušel jsem tebou zmíněný pořad Uvolněte se, prosím, ale místo toho mi hrála 13 komnata.

fifinka

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Listopadu 2006, 21:49:58 »
No, takze je asi neco spatne. Mi hraj take jen realplayerovsky format - to je v poradku. Ale spusti se reklama na fotbalzive a samotny porad uz neeeeeeee. nebo se tam pusti nejaky reklamni sot. Tak kde je teda problem??? ze by CT porporovala jen Microsoft? co to je ale za blbost? Nekdo dalsi to prosim vyzkousejte a napiste sem jak vam to slape ci ne. Ct 24 jede, Nova jede ,ale CT1 a jeji porady proste neeeeeeeee. Pritom z xpcek ro jde. Please help me!!!!!!! ja uz jsem ve stavu silenctvi.......

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 01 Listopadu 2006, 21:52:44 »
jo taky mi to nějak blblo v fierfoxu. co pomohlo 100% bylo zkopírovat ten odkaz ( na realplaer stream)  a otevřít ho v kaffeine nebo xine. to fungovalo dobře.

fifinka

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Listopadu 2006, 23:02:22 »
To je sice pekne, ale pocitac pouziva i ma pritelkyne a pochybuji ze bude mit zajem neco takoveho podnikat. anyway to neni moc komfortni kopirovat odkaz do jineho prehravace a poustet si takhle porad za poradem. Nepujde to treba v jime webovem prohlizeci? Nicemu se nebranim, branim se jen prechodu zpet na wydle.

antelao

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 03 Listopadu 2006, 07:46:59 »
Já používám Kubuntu + Firexox + rozšíření MediaPlayerConnectivity. Osvědčilo se mi to pod Windows (tedy bez toho Kubuntu :-D ) a funguje to i pod Linuxem. Abych se ale mohl dívat na stream, musel jsem doinstalovat RealPlayer, v ničem jiném mi stream uspokojivě nehrál (nezkoušel jsem VLC).

formát windows media - přehrávám v kaffeine, ale místo "Uvolněte se prosím ..." se mi taky spoušní reklamy a 13. komnata - ale to bylo i pod windows

ve formátu real media naběhle v pořad v pohodě od začátku.

Celkově mám u Kubuntu pocit, že je přehrávání v nižší kvalitě. Přestože mám připojení 448 kbps, reálně se přehrává na 100/50 kbps. Ale nevím, jetli to je kvůli linuxu, ČT nebo mému připojení...

jiří

Roman Hampl

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 03 Listopadu 2006, 17:32:17 »
Tak je mám ubuntu edgy,firefox 2.0 a media connectivity,Tam jsem si nastavil všude přehrát totemem,jen real pomocí realplay.Vše běhá jak má.Taky jsem se navztekal,než jsem na to přišel.Jo a to uvolněte se prosím běží až po třinácté komnatě.Stream měl asi dvě hodiny a byla tam třináctá komnata,uvolněte se a události,komentáře.Asi to maj nějak blbě rozstříhaný.

nikola

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 03 Listopadu 2006, 19:22:15 »
Tak mi to nedalo, nainstaloval jsem Realplayer z repozitáře komerčního softu Canonicalu a zkusil znovu. FF2, bez jakýchkoliv dalších rozšíření či nastavení, na stránkách ČT spustil talkshow "Uvolněte se prosím" (před tím běžel jen krátký reklamní šot na fotbal)  v okně Realplayeru v docela překvapující kvalitě. Takže doporučení pro tyto stránky zní - stačí jen nainstalovat Realplayer z této adresy (lze přidat i do sources.listu) : http://archive.canonical.com/ubuntu/pool/main/r/realplay/realplay_10.0.8-0ubuntu1_i386.deb

fifinka

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 03 Listopadu 2006, 22:00:36 »
Takze chlapici dekuji, ten realplayer opravdu jede, nicmene ted zase to nejde v realplayeru zvetsit na full screen, bo tam ta ta volba nikde neni.Myslim v ve firefoxu 2 v okne pluginu realplayer. Diky za dalsi tipy. Zkusim to jeste s tim media connectivity.

nikola

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 04 Listopadu 2006, 07:03:21 »
To  máš pravdu, chybku v tom (ne)zvětšení to určitě má. Taky nad tím bádám. V každém případě jsem měl konečně možnost to vyzkoušet ve widlích a je k naštvání, o co je kvalitnější obraz u streamovaného videa. Obzvlášť to vynikne třeba na stránkách Autosalonu: http://www.prima-autosalon.tv/index.php?stranka=archiv-autosalonu-cs-37

fifinka

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 04 Listopadu 2006, 12:00:40 »
Dalsi vec, kdyz uz jsme to rozchodily na ct1, tak mi zase nejde nova, bo ct1 to ma realplayerovskem formatu a nova asi ve formatu pro windows media. Jelikoz jsem mplayer odinstaloval tak mi nova ted nejde. Dase pouzivat zaraz vice pluginu a urcit, takrikajic asociovat co ktery ma spouste. Tim padem real CT1 a mozilla-plugin Novu? Jo a jeste jedna vec. Ted kdyz si pustim ct1 pres realplayer plugin tak mi na dalsich oknech nejde nic psat.Proste ve firefoxu zatuhne vstup klavesnice. Musim vupnout ff a zpnout a uz zase muzu psat. Pritom treba v terminalu to jde porad. Takze nejaka vhybucka tam je.Bud to ze mam verzi ff 2, nebo kombinace realplayeru a firefoxu.Co vy na to?Nic mene bohuzel musim rict ze xpcka maji streamove video daleko vice lip zvladnute. No doufam, ze to tady spolu jeste doresime.Please budte aktivni jak do ted.Potrebuji to resit rychle.Dekuji. PS: specialni diky patri Nikole.

nikola

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 04 Listopadu 2006, 18:17:48 »
Pluginů můžeš používat klidně víc. Já např. používám kaffeine, realplayer mi s ním nic špatného nevyvedl. Spustí se ten přehrávač, který umí daný steam přečíst. K té kvalitě přehrávání - zkusil jsem, co se dá a nejlépe to zvládá VLC. Pak je to srovnatelné s kvalitou ve widlích. Bohužel zatím netuším, jak rozchodit mozilla-plugin-vlc. Po jeho instalaci FF2 vytrvale píše u všech videí "no video". A spouštět ho a kopírovat do něj adresy streamu není moc pohodlné.

jazujimi

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 24 Listopadu 2006, 03:47:55 »
Ahoj,ja osobne mam dapper,firefox2,Real player,VLC a takisto mozilla-plugin-vlc.Momentalne som v zahranici,a spravy z TV Markiza,JOJ boli naklonene a roztrasene.Po naistalovani softu uvedeneho hore,ide vsetko perfetkne.Dokonca aj vo fullscreen.Samozrejme kvalita je dana stream-om.....ale inac ok
Rad sa ucim a necham poucit,ako nieco pokazit este viac ako je ... ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.