nooo sem ráda že se bavíte...

takže pokroky...
povedlo se mi úspěšně zapojit USB (to přední) oba vstupy fungují (jipí)
povedlo se mi také zapojit ten přední zvuk, ovšem nejde mi tam mikrofon. Zkoušela jsem skype a přes různá nastavení zvuku se tam neprokecám. Pokud ovšem zapojím mikrofon zezadu - tam co běžně, tak tam mi mikron jde jako vždy. Nejde jen o nějaké nastavení v Ubuntu? či nedej bože v biosu. Zase je divné, že by bylo "od přírody" nefunkční, když to tam je

vtip je v tom, že mám klasické "houston" sluchátka..takže zapojit jedno dozadu a druhé dopředu jaksi nejde

A ještě jeden poznatek... v předu mi to hraje jen mono (ve sluchátkách) ale vzadu to mám stereo...trochu čudné ne?
noo a další věc je, že ten větrák jsem taky podle návodu našla kam zapojit (a asi by to počítači i prospělo...) ale mě tam nedosáhne ten kablík

chtěla jsem o zapojit do té desky a ne do zdroje (jestli jsem to pochopila, bude to tak lepší...)
chybí mi tam tak 1,5 cm možná jen jeden cenťák. co s tím? nemůžu to zapojit jinam?
Ještě mám možnost ten větrák dát z boku na dvě místa, nebo dopředu... ale předpokládám že to místo "odfuku" je jen ten zadní...