Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nový case - jak přesunout komponenty  (Přečteno 7534 krát)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
Re: Nový case - jak přesunout komponenty
« Odpověď #25 kdy: 09 Ledna 2010, 13:31:28 »
nooo sem ráda že se bavíte...  ::)

takže pokroky...

povedlo se mi úspěšně zapojit USB (to přední) oba vstupy fungují (jipí)
povedlo se mi také zapojit ten přední zvuk, ovšem nejde mi tam mikrofon. Zkoušela jsem skype a přes různá nastavení zvuku se tam neprokecám. Pokud ovšem zapojím mikrofon zezadu - tam co běžně, tak tam mi mikron jde jako vždy. Nejde jen o nějaké nastavení v Ubuntu? či nedej bože v biosu. Zase je divné, že by bylo "od přírody" nefunkční, když to tam je  ::) vtip je v tom, že mám klasické "houston" sluchátka..takže zapojit jedno dozadu a druhé dopředu jaksi nejde  ;D A ještě jeden poznatek... v předu mi to hraje jen mono (ve sluchátkách) ale vzadu to mám stereo...trochu čudné ne?

noo a další věc je, že ten větrák jsem taky podle návodu našla kam zapojit (a asi by to počítači i prospělo...) ale mě tam nedosáhne ten kablík  :o chtěla jsem o zapojit do té desky a ne do zdroje (jestli jsem to pochopila, bude to tak lepší...)

chybí mi tam tak 1,5 cm možná jen jeden cenťák. co s tím? nemůžu to zapojit jinam?

Ještě mám možnost ten větrák dát z boku na dvě místa, nebo dopředu... ale předpokládám že to místo "odfuku" je jen ten zadní...

q66

« Odpověď #26 kdy: 09 Ledna 2010, 13:44:20 »
nooo sem ráda že se bavíte...  ::)

takže pokroky...

povedlo se mi úspěšně zapojit USB (to přední) oba vstupy fungují (jipí)
povedlo se mi také zapojit ten přední zvuk, ovšem nejde mi tam mikrofon. Zkoušela jsem skype a přes různá nastavení zvuku se tam neprokecám. Pokud ovšem zapojím mikrofon zezadu - tam co běžně, tak tam mi mikron jde jako vždy. Nejde jen o nějaké nastavení v Ubuntu? či nedej bože v biosu. Zase je divné, že by bylo "od přírody" nefunkční, když to tam je  ::) vtip je v tom, že mám klasické "houston" sluchátka..takže zapojit jedno dozadu a druhé dopředu jaksi nejde  ;D A ještě jeden poznatek... v předu mi to hraje jen mono (ve sluchátkách) ale vzadu to mám stereo...trochu čudné ne?

noo a další věc je, že ten větrák jsem taky podle návodu našla kam zapojit (a asi by to počítači i prospělo...) ale mě tam nedosáhne ten kablík  :o chtěla jsem o zapojit do té desky a ne do zdroje (jestli jsem to pochopila, bude to tak lepší...)

chybí mi tam tak 1,5 cm možná jen jeden cenťák. co s tím? nemůžu to zapojit jinam?

Ještě mám možnost ten větrák dát z boku na dvě místa, nebo dopředu... ale předpokládám že to místo "odfuku" je jen ten zadní...

otevři si ovládání hlasitosti, někde by tam měla být záložka, která povolí mikrofon vepředu :)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 09 Ledna 2010, 13:59:26 »
to jsem z toho jelen  ???

tak jsem tu zkusila zaškrat po různu a pak úplně všechno... a stejně mi to nejde...

v záložce "přehrávání"
mám všechny ukazatale povoelné a většinu na max (nebo víc jak půlku) je tu "mikrofon" a "mic boost" ..
v záložce "záznam"

mám jen položku záznam a tam mám mikrofon nastavený jako obvykle

pak záložka "přepínače"
tam už je to zajímavěší, ale nic co by bylo "přední mikrofon"
jen mikrofon záznam, IEC958, IEC958 default PCM, mono záznam, mix, stereo downmix.

zkoušela jsem to různě, a i všechno zaškrtat.

Pak záložka možnosti - tam je jen channel mode
založka "motiv zvuku" je v tomhle asi pasé...

???

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #28 kdy: 09 Ledna 2010, 14:20:51 »

tak si zapoj ten ventilator do PWR_FAN, ten je v druhom rohu, tak tam ti snad dotiahne ten kablik a ma take iste zapojenie ako CHA_FAN1.
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #29 kdy: 09 Ledna 2010, 14:54:20 »
 :) už se točí! Díky!!
sice je ten kabel fakt tipťop (mám uprostřed obří větrák..nějaký freezer 7 nebo tak něco)

až mi z toho táhne od rukou  :o a hned mám trochu hlučenější počítač  :-\ dají se na něm nějak regulovat otáčky, když je na té desce? nebo se bude regulovat sám? nebo je nenastavitelné?

Způsobuje docela průvan  ;D nasává to tu ze všech stran a vyfukuje taky pěkně z prudka... pravda, přišlo mi, že i přes spoustu nových průduch je počítači trochu teplo... ale možná jen zdání.

to jsou věci...dá se třeba přes terminál zjistit teplota? nechce se mi kvůli tomu lést do biosu...

PS: trochu se bojím, aby se mi tam tím průvanem netahal prach.. je pravda, že ten starej case neměl žádnej extra větrách ani průduchy a byl uvnitř vždy krásně čistý...
PS2: je to hodně špatně, dkybych si chtěla ozkoušet jeho hlučnost, když ho za chodu vypojím? nebo bych skutečně měla kvůli tomu vypínat počítač...

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #30 kdy: 09 Ledna 2010, 17:09:14 »
tak se to tu snažím vyčíst... našla jsem třeba toto:

Kód: [Vybrat]
zizalka@zizalka-desktop:~$ sudo hddtemp /dev/sda
/dev/sda: WDC WD1600AAJS-00PSA0: 35°C
zizalka@zizalka-desktop:~$

počítač mi tu běží celý den a nic krom stahování a amaroku a netu neběžší (ostatně jako vždy).
zkusím třeba zítra větrák odpojit a pak to zase zkusit..
nevíte kolik by to ideálně být?
ale ještě ta teplota cpu či něčeho dalšího se měří že? Osobně by mě zajímala teplota grafiky, šáhla jsem si to prapodivné chlazení a upálila si ruku ::)
mimochodem jsem zkusila vykoukaný příkaz "sensors" a začalo mi klást podezřelé otázky, pokud mě moje slabá angličtina neklame, když nevím (jakože nevím), mám dát Ano... raději jsem to všem vypla  ;D
viděla jsem tu ještě zmíněný im-sensors co bych měla použít abych zjistila, zda je třeba ten větrák potřeba (teď když tu mám sotva 22st teplotu  ::) )

pak jsem si tu ještě našla http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,1295.0.html (odkazy si tu dávám hlavně pro sebe  ;D)

kdepak mám ty chytré a ochotné pány  ;) čeká tady Alenka v říši divů  ;D

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #31 kdy: 09 Ledna 2010, 18:27:17 »
nooo sem ráda že se bavíte...  ::)Promiň ale rozhodně jsme to nemysleli špatně, jen nevidím každej den takhle šikovnou slečnu na PC  ;D

nevíte kolik by to ideálně být?35°C je hódně málo, takže bych se vůbec nestrachoval. Já mám na stolním 47°C a na serveru v hotswap šuplíčkách 43°C ale zažil jsem že lidi považujou "normální" teplotu do 60°C.

...příkaz "sensors" a začalo mi klást podezřelé otázky, pokud mě moje slabá angličtina neklame, když nevím (jakože nevím), mám dát Ano... raději jsem to všem vypla Všude ano... pak restart PC myslím, aby se zavedl do jádra ten modul...
Na teplotu jsou i GUI programy, zkus se mrknout na "GUI for lm-sensors" třeba to něco najde ;)

každopádně já třeba preferuju HW kontrolu teploty v BIOSu, nemusim "zas*rat" systém jen kvůli teplotě.
(pokud bys přeci jenom chtěla ten ošklivý BIOS překonat tak až se tam dostaneš hledej v HW settings něco jako "HW monitoring" a uvidíš všechny teploty co měří deska a procesor)
Grafiku se mi změřit nepovedlo (jsem línej a ani jsem to negooglil), takže to nějak neřeším, spoléhám na to, že by se minimálně vypnula, kdyby jí bylo horko...

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #32 kdy: 09 Ledna 2010, 18:47:52 »
všude Ano?
a co tady?

I will now generate the commands needed to load the required modules.
Just press ENTER to continue:

To load everything that is needed, add this to /etc/modules:

#----cut here----
# Chip drivers
w83627ehf
coretemp
#----cut here----

Do you want to add these lines automatically? (yes/NO)

tu se nabízí "NO"...

co se biosu týče, mě spíš vadí, že si musím přehazovat klávesnici...tahle je bohužel "keyboard not detected!" vypisuje ta první obrazovka (respektive druhá, na první je Asus  ;) ) navíc jsem si tam ještě na starým počítači jednou nastavila čínštinu  ;D chtěla jsem vědět co to udělá.. tak jsem si nastavila postup jak to vrátit zpět, už si nepamatuju jak to dopadlo  ;D

nicméně to tedy zkusím. Zítra vypnu ten větrák a pak to odpoledne zkusím zase a uvidíme jak moc ten větrák je v zimě potřeba.

jinak co se týče té šikovnosti, tam bych to tak horký neviděla... na některejch věcech nic není  :) ale i přesto jsem ve skrytu duše doufala, že jde o kompliment ;D

Tomáš Břinčil

• Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #33 kdy: 09 Ledna 2010, 19:20:17 »
všude Ano?
jinak co se týče té šikovnosti, tam bych to tak horký neviděla... na některejch věcech nic není  :) ale i přesto jsem ve skrytu duše doufala, že jde o kompliment ;D
Ano, tohle by mělo být to zavedení do jádra :)
samozřejmě šlo o kompliment :D

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #34 kdy: 09 Ledna 2010, 19:50:15 »
chochó tady to máme  ;D

zizalka@zizalka-desktop:~$ sensors
w83627ehf-isa-0290
Adapter: ISA adapter
VCore:       +1.36 V  (min =  +0.00 V, max =  +1.74 V)   
in1:        +12.36 V  (min = +13.46 V, max = +13.46 V)   ALARM
AVCC:        +3.30 V  (min =  +4.08 V, max =  +4.08 V)   ALARM
3VCC:        +3.30 V  (min =  +1.97 V, max =  +4.08 V)   
in4:         +1.66 V  (min =  +2.04 V, max =  +1.26 V)   ALARM
in5:         +1.58 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)   ALARM
in6:         +5.07 V  (min =  +6.53 V, max =  +6.53 V)   ALARM
VSB:         +3.28 V  (min =  +3.06 V, max =  +3.06 V)   ALARM
VBAT:        +3.26 V  (min =  +3.06 V, max =  +1.01 V)   ALARM
in9:         +1.63 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)   ALARM
Case Fan:      0 RPM  (min =    0 RPM, div = 128)
CPU Fan:    1004 RPM  (min =    0 RPM, div = 8)
Aux Fan:    1214 RPM  (min =    0 RPM, div = 8)
fan5:          0 RPM  (min =    0 RPM, div = 4)
Sys Temp:    +32.0°C  (high = -33.0°C, hyst = -65.0°C)  ALARM  sensor = thermistor
CPU Temp:    +36.5°C  (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C)  sensor = diode
AUX Temp:    +43.5°C  (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C)  sensor = thermistor
cpu0_vid:   +1.388 V

coretemp-isa-0000
Core 0:      +40.0°C  (high = +74.0°C, crit = +100.0°C) 

coretemp-isa-0001
Core 1:      +42.0°C  (high = +74.0°C, crit = +100.0°C) 

zizalka@zizalka-desktop:~$

bios povídal, že prý  teplota CPU 39.5 a teplota MB je 32 (ne že bych věděla kolik má být a co je MB...CPU je nějaký ten základ v desce že? já vím jen že je to důležité  ;D)
jinak cpu fan - to je asi ten uprostřed desky, že?
aux fan je ten můj nový?

mimochodem, proč mi to tam píše ALARM? to jako že je problém?
je někde na netu napsáno co ty řádky vlastně znamenají a jaké mají být hodnoty?  ::)

Tomáš Břinčil

• Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #35 kdy: 09 Ledna 2010, 22:02:23 »
bios povídal, že prý  teplota CPU 39.5 a teplota MB je 32 (ne že bych věděla kolik má být a co je MB...CPU je nějaký ten základ v desce že? já vím jen že je to důležité  ;D)
To jsou krásné teploty, pokud ti tam hučí nějakej ten větrák co jsi ho tam dávala navíc, tak ho můžeš zkusit vyndat - ten co je ve skříni pod zdrojem a vysává vzduch tam musí zůstat.

jinak cpu fan - to je asi ten uprostřed desky, že?
aux fan je ten můj nový?
CPU fan je větrák na procesoru.
Je to možné, že to je tvůj nový, koukni se kam jsi ho zapojila, bude mít určitě popisek.
Ale měl by to podle výpisu být ten tvůj, protože se nic jiného netočí ;)

mimochodem, proč mi to tam píše ALARM? to jako že je problém?
je někde na netu napsáno co ty řádky vlastně znamenají a jaké mají být hodnoty?  ::)
ALARM znamená, že to je hlidáné. Všechny hodnoty jsou v pořádku.
Co znamenají?
Vcore - napětí jádra, aktuální +1.36V minimální povolené 0V maximální povolené 1.74V Hodnoty mají být 0 až 1.74V což splňuješ.
Sys Temp je snad čipset, aux temp by mělo být jen čidlo na desce v dolní části.
no a nakonec tam máš obě jádra procesoru: Core 0 a Core 1...

rionka

• Návštěvník
    • http://rionka.blogspot.com/
« Odpověď #36 kdy: 10 Ledna 2010, 14:17:05 »
dredata zizalka: dobre ty!! tenhle topic si schovam, az se o tyhle veci budu pokouset, je to casem v planu ;D jako zastupce stejneho pohlavi chvalim! :)
Registered Linux User #505051

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #37 kdy: 10 Ledna 2010, 14:43:09 »
Chlapi, radíte tak dobře, že jste si zavřeli případná zadní vrátka  ;D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #38 kdy: 10 Ledna 2010, 15:13:33 »
rady dostávám vskutku velkolepé  ;D
jsem ráda, že téma je užitečné  ;)

nicméně mi se mi stále nepovedlo přemluvit ten přední mikrofon, aby mě nahrával  ::)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #39 kdy: 10 Ledna 2010, 15:41:40 »
rady dostávám vskutku velkolepé  ;D
jsem ráda, že téma je užitečné  ;)

nicméně mi se mi stále nepovedlo přemluvit ten přední mikrofon, aby mě nahrával  ::)

A výstup na sluchátka tam funguje? Vidíš v mixéru ty mikrofony 2?

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #40 kdy: 10 Ledna 2010, 16:05:58 »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #41 kdy: 10 Ledna 2010, 18:46:28 »
Hlasitost na mikrofon by tam měla být 2x. A navíc je podivné, že Ti jdou sluchátka vpředu jen mono. To vypadá na krpu ve fyzickém zapojení.

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #42 kdy: 10 Ledna 2010, 19:47:53 »
 :-[ ůj, tak to je čudné...já si dala záležet, abych to zapojila dle návodu  ::)

momentálně mám za sebou 2.5h hrabání auta z závěje a vyjíždění velkého kopce... 4 lidi tlačili mou malou fiestu  :o ... takže to chtělo pak svařák... momentálně nejsem ve stavu, abych něco přepojovala  ;D

mám to zapojené dle návodu trochu víc zpět  ::)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #43 kdy: 10 Ledna 2010, 21:29:14 »
Známému taky zasypala metrová lavina auto :D

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #44 kdy: 16 Ledna 2010, 15:17:17 »
tak jsem si zkontrolovala zapojení...
mám to dobře... chyba bude asi už někde v nastavení  ???

nějaký tip?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.