Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu jako Windows? Cože? [vyřešeno]  (Přečteno 9101 krát)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Ubuntu jako windows? Co že?
« Odpověď #25 kdy: 25 Ledna 2010, 20:13:52 »
jj, sry, to som sa sekol trochu...ale pointa prispevku zostava rovnaka :)

Minulý týden jsem měl zkoušku z obchodního a autorského práva, takže ještě chvíli na tyhle věci budu háklivý ;D

q66

« Odpověď #26 kdy: 25 Ledna 2010, 20:31:07 »
Rozdíly mezi Firefoxem a Iceweaselem:

1) Jinej název
2) Jiný logo

To ostatní je naprosto stejný.

/* Možná bude pěknej flame ;D */

to není pravda, jméno a logo změnili proto, že si tam dali nějaký úpravy(např. integraci s upgradama v debian repozitářích a větší rychlost / menší nároky)

bohuzial nemas pravdu. Firefox je sice OSS ale logo a nazov podlieha licencii EULA. Kedze debian nechcel firefox s EULA musel si vytvorit "vlastny firefox" a tak zobrali kod firefoxu (ktory je volne dostupny) a vznikol IceWeasel.. Zmenu loga a mena museli vykonat pretoze spominana EULA nepovoluje vyuzitie loga a mena pre iny projekt vychadzajuci z firefoxu a resp. ani pre ziadny iny.

no hlavně EULA Firefoxu zakazuje ponechat logo a název při změně kódu.

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #27 kdy: 25 Ledna 2010, 21:20:50 »

Minulý týden jsem měl zkoušku z obchodního a autorského práva, takže ještě chvíli na tyhle věci budu háklivý ;D

pohoda :) treba opravit chybu, aby sa nahodou nesirila dalej

@quaker: mne len proste pride divne, ze chalani okolo debianu upravia a zrychlia firefox a zmensia HW naroky na pockanie a typkom v mozille to trva roky. A keby sa im to aj podarilo, tak si myslim, ze mozillaci by to velmi rychlo odkukali :D

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 26 Ledna 2010, 13:28:06 »
to jedivný..... a mě tam zrovna včera někdo pogratuloval, že mám ubuntu a firefox.-))) ...a to že někdo řekne že ubuntu je na prd,je dáno tím že mu prostě nevyhovuje,nebo se mu nelíbí,ale věřte ,že na něm taky možná začínal.-)))

Kedrigern

« Odpověď #29 kdy: 26 Ledna 2010, 14:01:21 »

pohoda :) treba opravit chybu, aby sa nahodou nesirila dalej

@quaker: mne len proste pride divne, ze chalani okolo debianu upravia a zrychlia firefox a zmensia HW naroky na pockanie a typkom v mozille to trva roky. A keby sa im to aj podarilo, tak si myslim, ze mozillaci by to velmi rychlo odkukali :D

Zas ti z Debianu to řeší pro systém, který sami píší... to by jim v tomto ohledu mohlo ušetřit dost práce, ale nevím jak to je.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #30 kdy: 26 Ledna 2010, 16:10:33 »
to jedivný..... a mě tam zrovna včera někdo pogratuloval, že mám ubuntu a firefox.-))) ...a to že někdo řekne že ubuntu je na prd,je dáno tím že mu prostě nevyhovuje,nebo se mu nelíbí,ale věřte ,že na něm taky možná začínal.-)))
Každý někdy používal ubuntu a kdo říká že ne, dělá to dodnes ;D
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #31 kdy: 26 Ledna 2010, 16:46:06 »
Muhehe  ;D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

q66

« Odpověď #32 kdy: 26 Ledna 2010, 18:19:12 »

já ne ;D

ale ubuntu jsem používal :)

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #33 kdy: 26 Ledna 2010, 19:36:37 »
... a nebo je windowsák.
Xubuntu 12.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.