Dobrý den,
mám problém se startováním systému. Nikde jsem nenašel rady na nic podobného. Pokoušel jsem se připojit můj notebook Asus (F5Sr) k televizi přes HDMI. Jedna z věcí, kterou jsem zkusil bylo přepsání souboru xorg.conf podle tohoto návodu:
http://wiki.ubuntu.cz/V%C3%BDstup%20na%20dva%20monitory. Mám grafickou kartu ATI a používám nesvobodný ovladač. Po úpravě xorgu a restartu počítače se mi už nepodařilo systém nikdy nastartovat. Načítací obrazovka (logo ubuntu a běžící proužek) proběhne bez problémů, ale pak se na obrazovce zobrazí nějaké nesmysly (4 rozproužkovaná loga ubuntu a jedno rozproužkované logo Asus). Tohle celé třikrát blikne a pak to tam zůstane na pořád. Po stisknutí tlačítka napájení se Ubuntu samo bez potíží vypne (proběhne vypínací obrazovka s logem a běžícím proužkem a dojde k vypnutí). Na nic jiného nereaguje.
Řešit jsem se to pokoušel přes recoery mód (ozkoušel jsem všechny položky), ale nic nezabralo. Také jsem zkoušel obnovit xorg příkazem sudo dpkg -reconfigure xserver-xorg v recovery módu. Taky jsem zkoušel spustit live Ubuntu z instalačního CD (na tom běžím teď) a zkopírovat soubor xorg.conf z CD na disk, ale ani to nepomohlo.
Byl bych vám velmi vděčný za jakoukoliv pomoc.
Děkuji.