Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 9.04 nestartuje po úpravě xorg.conf [vyřešeno]  (Přečteno 1139 krát)

Tundra

• Návštěvník
Dobrý den,

mám problém se startováním systému. Nikde jsem nenašel rady na nic podobného. Pokoušel jsem se připojit můj notebook Asus (F5Sr) k televizi přes HDMI. Jedna z věcí, kterou jsem zkusil bylo přepsání souboru xorg.conf podle tohoto návodu: http://wiki.ubuntu.cz/V%C3%BDstup%20na%20dva%20monitory. Mám grafickou kartu ATI a používám nesvobodný ovladač. Po úpravě xorgu a restartu počítače se mi už nepodařilo systém nikdy nastartovat. Načítací obrazovka (logo ubuntu a běžící proužek) proběhne bez problémů, ale pak se na obrazovce zobrazí nějaké nesmysly (4 rozproužkovaná loga ubuntu a jedno rozproužkované logo Asus). Tohle celé třikrát blikne a pak to tam zůstane na pořád. Po stisknutí tlačítka napájení se Ubuntu samo bez potíží vypne (proběhne vypínací obrazovka s logem a běžícím proužkem a dojde k vypnutí). Na nic jiného nereaguje.

Řešit jsem se to pokoušel přes recoery mód (ozkoušel jsem všechny položky), ale nic nezabralo. Také jsem zkoušel obnovit xorg příkazem sudo dpkg -reconfigure xserver-xorg v recovery módu. Taky jsem zkoušel spustit live Ubuntu z instalačního CD (na tom běžím teď) a zkopírovat soubor xorg.conf z CD na disk, ale ani to nepomohlo.

Byl bych vám velmi vděčný za jakoukoliv pomoc.

Děkuji.
« Poslední změna: 04 Února 2010, 22:16:06 od kiklhorn »

petergula

• Stálý člen
  • **
Re: Ubuntu 9.04 nestartuje po úpravě xorg.conf
« Odpověď #1 kdy: 29 Ledna 2010, 21:08:03 »
a skusil si odobrat neslobodny ovladac, restartovat a ak by nabehol tak ho zasa nahodit?
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Tundra

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Ledna 2010, 21:10:15 »
To mě nenapadlo. Je pravda, že pomoct by to mohlo. Nevíte ale, jak to udělat z příkazové řádky recovery módu?

Tundra

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Ledna 2010, 21:27:32 »
Tak jsem vymyslel jak na to, modlil se, že to klapne a ono to skutečně vyšlo  :D. No teď aby to ještě vydrželo i po instalaci ovladače  :P. Děkuji za radu, pomalu mě to už začínalo děsit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.