At vyberu tu ATInu nebo Nvidii, bude dostacujici 400W zdroj s tou vyse zminenou konfiguraci? To vlakno v prispevku vyse me to trochu znejistilo...
Podle toho, jak "silnou" si tu grafickou kartu vybereš. Obecně platí, čím výkonnější, tím vyšší nároky na výkon zdroje. Co můžu posoudit, tak 400W zdroj stačí určitě na průměrnou sestavu (třeba viz moje v podpisu). Ale musím říct, že to nechce úplně spoléhat na "levné" OEM zdroje, které jsou součástí podivně levných skříní.
Jinak co se týče AMD vs. Intel procesorů, tam je to z hlediska výkonu v linuxu naprosto jedno. Záleží spíš na tom, jaký chceš výkon, jakou jsi ochoten zaplatit cenu a podobně, či prostě jestli máš radši Intel nebo AMD.
Co se týče grafických karet, tak tam uslyšíš hodně mýtů o tom, že na ATiny nejsou v linuxu dobré ovladače. To je naprostá blbost, mám od jakživa ATiny a od Ubuntu 8.04 vždy jeli perfektně s ovladačem přímo z repozitářů. Problém nastává hlavně v případě nových karet, kde se podpora do ovladače dostává s cca 1měsíčním zpožděním oproti uvedení karet na trh. Ostatně pravidelným pročítáním fóra se dá lehce zjistit, že dotazy typu "Nejde mi ATI ...", "Problém nVidia ..." jsou přibližně stejně časté.