Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pár problémů s Ubuntu 9.10 [vyřešeno]  (Přečteno 18438 krát)

Janik

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Jů, schválně, co to udělá....
    • Jan Tománek na iDnes.cz
Re: Pár problémů s Ubuntu 9.10
« Odpověď #100 kdy: 27 Února 2010, 16:49:47 »
Janik: s Linuxem? No, bohužel dýl už nemohl, včera sem při bootování zapoměl potvrdit volbu Windows, takže se začal bootovat Linux, začalo to psát nějaký blbosti a nic to nedělalo, prostě eror nebo něco a nenabootovalo se to a vzhledem k tomu, že od doby, co sem psal, že končim, jsem s tim nic nedělal ani nic neumazal, tak už to o kvalitě Linuxu vypovídá samo o sobě. Z ničeho nic to nejde nabootovat, ale i když to šlo to občas pod tim ubuntu logem psalo taky nějakou chybu (někdy jo, někdy ne), ale dycky najel.

myslím s tím pozadím :-P :-)
Díky za Linux. EDIT: díky za GNU/Linux, fóra a zkušenější linuxáky.

niemand

• Host
« Odpověď #101 kdy: 27 Února 2010, 16:51:50 »
Tak sem smazal Linux a tim sem si rozhodil celej PC. To jsem rád :) Nejdou nabootovat Win, v biosu s tim nic nenadělám, opravdu ten den začal dobře.
Vidíš to, vidíš to...

Vidim akorát to, že Linux je dobře dělanej, člověka štve po instalaci a i po smazání. Sem na HDD měl pár důležitejch dat, jestli je z toho nedostanu, tak se můžu jít oběsit.

franta uživatel

• Host
« Odpověď #102 kdy: 27 Února 2010, 17:08:07 »
Z Windousího cd oprav mbr

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #103 kdy: 27 Února 2010, 17:17:22 »
No co to je? I ve Windows člověk musí do příkazové řádky?  ;D To v Linuxu si to su schopen naklikat  :P
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

niemand

• Host
« Odpověď #104 kdy: 27 Února 2010, 17:22:38 »
franta uživatel: to sem zkoušel, jenže mi to nebralo heslo, takže sem myslel, že sem v zadečku.

Pak mě napadlo, nainstalovat na ten oddíl po Linuxu, XPčka, ty sem nainstaloval a teď jdu opravit ten bordel, co mi Linux udělal :)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #105 kdy: 27 Února 2010, 17:27:51 »
Nejlíp se opravuje zavaděč Windows pomocí Linuxu. Takový SuperGrub je bomba. Za pár vteřin je hotovo. Nejlíp se dostává do Windows pomocí Linuxu. Hesla nehesla  ;D

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

niemand

• Host
« Odpověď #106 kdy: 27 Února 2010, 18:44:58 »
Ten Linux se mi mstí za to, že sem na něj nadával. Dostal sem se do W7 a už mi to hází hlášku, že mám pravděpodobně nelegální kopii. Mg, aktivátor co mám nefunguje, co teď :D

EDIT: Už mi to jde normálně :)
« Poslední změna: 27 Února 2010, 18:54:26 od niemand »

Epidemic

• Návštěvník
« Odpověď #107 kdy: 27 Února 2010, 20:16:41 »
Tobě trvalo 9dní než si smazal linux a pořád ses někoho ptal,bůh stvořil svět za 7dní a nikoho se neptal.. možná kdyby mu to trvalo 9dní a taky by se nekoho ptal tak by tu nebyli lidi hloupí jako si ty   ;)

niemand

• Host
« Odpověď #108 kdy: 27 Února 2010, 20:34:40 »
Epidemic: mě to netrvalo 9 dní, já měl v úmyslu to smazat až se někdy dokopu k reinstalu win a sloučení oddílů.

A čteš vůbec co mám pod avatarem? Mám tam, že vim o tom, že sem trotl a ať mi to neřikáte znova, co se stane? Někdo mi to řekne znova, tak potom neřikej, že já sem hloupej, určitě nejsem sám  ;)

franta uživatel

• Host
« Odpověď #109 kdy: 27 Února 2010, 20:48:21 »
No co to je? I ve Windows člověk musí do příkazové řádky?  ;D To v Linuxu si to su schopen naklikat  :P
Tady o tom klikání píšou http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Obnova
A tady stačí jenom pomyslet http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2#Obnoven.2BAO0_GRUB2_pomoc.2BAO0_LiveCD

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #110 kdy: 28 Února 2010, 00:40:37 »
Tady o tom klikání píšou http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Obnova
A tady stačí jenom pomyslet http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2#Obnoven.2BAO0_GRUB2_pomoc.2BAO0_LiveCD

Je i GUI cesta aspoň pro Grub1.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #111 kdy: 28 Února 2010, 11:43:21 »
kdyby tady někdo četl a zjistil si co má udělat dřív než ze své vlastní zbrklosti sám sobě odrovná systém... http://wiki.ubuntu.cz/Odstran%C4%9Bn%C3%AD%20Ubuntu

Fire's in my soul, steel is on my side

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #112 kdy: 28 Února 2010, 11:48:58 »
kdyby tady někdo četl a zjistil si co má udělat dřív než ze své vlastní zbrklosti sám sobě odrovná systém... http://wiki.ubuntu.cz/Odstran%C4%9Bn%C3%AD%20Ubuntu

Ha! Ty dvě poslední možnosti jsem ani neznal  ;D Nicméně chtělo by to vyvážit a udělat podobnou opačnou stránku  ;D

niemand

• Host
« Odpověď #113 kdy: 28 Února 2010, 12:37:47 »

Já si s tim poradil sám :)

folgenumer

• Návštěvník
« Odpověď #114 kdy: 09 Března 2010, 09:18:16 »
Tak jsem si pročítal toto forum a taky se přidám.Tak za prve linux používám zhruba 2 roky na různým hw a bez problémů trvalo mi sice asi měsíc než jsem se do něj vpravil ale ted vím že jsem udelal dobře.A ted k tvejm problemum nevim o tom ze by adobe vydavalo photoshop na iso souboru takze asi kradez microsoft taky pokud vim tak offic nevydava na iso takze taky kradez no mozna dobre ze ses vratil ktem uzasnejm windows ;D
« Poslední změna: 09 Března 2010, 12:24:32 od folgenumer »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #115 kdy: 09 Března 2010, 11:05:06 »
Právě jsem zkusil Elive normalni ISO na USBčko a je to rulezZz  8)
PS: Mám všechny Pány prstenů legálně ve sběratelské edici  ;)
PS2: Na druhém konci icq protokolu je typickej Visťák(bez SP). (Že to má pomalý jak šnek a pořád mu tam něco padá nebo mu to padá celý mu samozřejmě nevadí, ale keců na Linux si najde dycky dost)

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 09 Března 2010, 11:09:19 od Rovano »

pst

• Návštěvník
« Odpověď #116 kdy: 09 Března 2010, 13:50:47 »
Ale pánové - nenechte prchlivost cloumati svými majestáty. Je každého jeho volbou nejen vyzkoušet linux, ale i spustit nelegální (možná) windowsy a kritizovat obojí. Možná, že se někomu nelíbí linux právem, nerozumí si s hw konfigurací, co my víme.
Každý známe nejeden případ, kdy si s linuxem zcela bezpečně povídá paní od plotny, stejně jsme ale každý narazili na to, že ona paní chtěla něco, co jsme při nejlepší vůli neuměli. A pokud ta paní vůbec věděla, že má nějaký linux (proč by to vědět měla), byl to pro ni jen název, stejně jako windows.
Neštěstím je ale "ober uživatel", který ví, co má a co by chtěl, ale chce to hned. Stejně jako u té paní od plotny: jasně, babi, zítra ti to donesu předělané (ne "přeinstalované") a bude to tak, jak jsi zvyklá. A: jasně, kolego, nejlepší bude to přeinstalovat (ne "předělat"), máš na to den, týden, měsíc času.
Nediskutujme, pokud je předem výsledek nulový, taková rozprávka komunitě neprospěje, novou duši jí to nezíská. Místo toho se věnujme těm, kteří, jsouce na úrovni paní od plotny, na rady čekají, dovedou jich využít a celá komunita to pocítí jako plus.
Díky všem za "ubuntu" přístup.
pst

niemand

• Host
« Odpověď #117 kdy: 09 Března 2010, 15:51:05 »
folgenumer: krádež to je a teď si dejme všichni ruku na srdce a řekněme si, že nejsem jedinej kdo to dělá a rozhodně ne jedinej na tomto fóru.
Souhlasim s tebou, Windows (7) jsou úžasný, proto bych nic jinýho nechtěl.

Rovano: no kdybych si měl vybrat mezi Vistou a Linuxem, tak Linux vede na plný čáře. Vista se nedá nazývat systémem, je to propadák a lituju lidi, který ji používaj. W7 jsou rychlý, nepadaj, stabilní a funguje na nich vše, co potřebuju.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Pár problémů s Ubuntu 9.10 [vyřešeno]
« Odpověď #118 kdy: 09 Března 2010, 15:56:06 »
Abych nebyl jen na jedné straně barikády. W7 je OS, kerej je mi taky sympatickej. Ale proč za něco platit, když tu mám virově imunní překrásný OS, který mě baví.
« Poslední změna: 09 Března 2010, 15:57:57 od Rovano »

niemand

• Host
« Odpověď #119 kdy: 09 Března 2010, 15:59:55 »
Rovano: když jsou lidé hloupí, tak je jasný, že mají zavirovaný OS. Taky jsem byl hloupej a klikal na každou blbost, na každou stránku a nepoužíval antivir. Od doby co používám antivir, tak se mi do pc žádnej bordel nedostal už dost dlouho. Takže řeči o virech na mě neplatí. Stačí nebýt uplný blbec, používat antivir a není čeho se bát :)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #120 kdy: 09 Března 2010, 17:12:42 »
Rovano: když jsou lidé hloupí, tak je jasný, že mají zavirovaný OS. Taky jsem byl hloupej a klikal na každou blbost, na každou stránku a nepoužíval antivir. Od doby co používám antivir, tak se mi do pc žádnej bordel nedostal už dost dlouho. Takže řeči o virech na mě neplatí. Stačí nebýt uplný blbec, používat antivir a není čeho se bát :)

nemuzes vedet, ze se ti do PC zadny vir nedostal. chytry programator, ktery chce ziskat par soukromych dat nebo si udelat mensi botnet napise vir, ktery se rozsiri na malo pocitacu. Pokud bude mit stesti ze se jeho vir nedostane pod ruce nekomu z antivirove spolecnosti a neodhali ho ani heureisticka analyza, tak se ani nikdy nedovis, ze mas v PC nejaky vir.
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

niemand

• Host
« Odpověď #121 kdy: 09 Března 2010, 18:16:11 »
Bohouš: nj, jenže mě ze mě by toho moc nedostal. Většinu věcí, který mám si zálohuju jinam (druhej HDD, DVD, flash), v kompu mám jen nedůležitý data, který když ztratím, tak slzu neuroním. Samozřejmě hesla atd, to jo, ale asi nejdůležitější bude pro mě heslo a jméno k internetovýmu bankovnictví, jenže to nepoužívám často (spíš skoro vůbec), takže o tohle se nebojim. A kdyby získal moje heslo na mail, tak co, všechny maily zálohuju pravidelně přes outlook, takže se nic neztratí a pořád si můžu založit novej mail (i proto používám 3 email účty). Ostatní hesla mi nevadí, asi těžko bude užitečný nějakýmu hackerovi heslo např sem na fórum, jedině že by chtěl dělat bordel :)

Já samozřejmě netvrdim, že i když mám antivir a jsem opatrnej, tak se mi do kompu nedostane vůbec žádnej vir, ale opatrností předejdu těmhle věcem o dost víc, než jak tomu bylo u mě dřív. :)

Stejně nevim, komu by bylo k něčemu, nabourávat se na komp nějakýmu lamerovi z vesnice o 120 lidech, čeho by docílil?

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #122 kdy: 09 Března 2010, 18:38:40 »
Stejně nevim, komu by bylo k něčemu, nabourávat se na komp nějakýmu lamerovi z vesnice o 120 lidech, čeho by docílil?

Pripojil by dalsi PC k botnetu ;)
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

niemand

• Host
« Odpověď #123 kdy: 09 Března 2010, 18:42:08 »
Bohouš: to by se musel nabourávat pravidelně, já čas od času přeinstaluju Win. :)

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #124 kdy: 09 Března 2010, 18:57:22 »
Citace
Bohouš: nj, jenže mě ze mě by toho moc nedostal. Většinu věcí, který mám si zálohuju jinam (druhej HDD, DVD, flash), v kompu mám jen nedůležitý data, který když ztratím, tak slzu neuroním. Samozřejmě hesla atd, to jo, ale asi nejdůležitější bude pro mě heslo a jméno k internetovýmu bankovnictví, jenže to nepoužívám často (spíš skoro vůbec), takže o tohle se nebojim. A kdyby získal moje heslo na mail, tak co, všechny maily zálohuju pravidelně přes outlook, takže se nic neztratí a pořád si můžu založit novej mail (i proto používám 3 email účty). Ostatní hesla mi nevadí, asi těžko bude užitečný nějakýmu hackerovi heslo např sem na fórum, jedině že by chtěl dělat bordel Úsměv

Já samozřejmě netvrdim, že i když mám antivir a jsem opatrnej, tak se mi do kompu nedostane vůbec žádnej vir, ale opatrností předejdu těmhle věcem o dost víc, než jak tomu bylo u mě dřív. Úsměv

A internet bankovnictví tě nijak netrápí? že ti vybere prachy z učtu? + pár dalších udajů a máš uvěr na pul milionu. (možná drobec přeháním ale stává se to) a to, že jednou začas přeinstaluješ systém....fajn ale třeba takový uživatele linuxu se tímhle nemusí vůbec zabývat.

názor na Win7? stejný jak všechny ostatní win. prvních pár spuštění je to docela rychlý ale pak se to zase*e jako všechny ostatní. Instalace nějakýho programu se rozeseje po celým disku.... panika, chaos a bezmoc .-D
Fire's in my soul, steel is on my side

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.