Ač je 8.04 LTS, tak pro mě to byla nejproblémovější distribuce - pravda přiznávám, že to může být i tím, že jsem u ní začínal
- ale s každým novým vydáním je to jenom lepší.
Chceš poslat 6.06LTS, abys změnil názor? Na tom jsem začínal a přežil jsem to, i když to byl porod (s extrémně línou 2D grafikou a problematickým zvukem ve stereu na 7.1 kartě se špatně poznává "svět") 
Já to přežil taky, důkaz je ten, že jsem stále tady a Ubuntu vesele používám... Prostě jsem se musel učit
Což někdy strašně bolí 
No právě, учиться, учиться, учиться! I dneska platí, že kdo chce bezproblémově používat Bububuntu (nebo jakoukoli linuxovou distribuci), musí mít chuť učit se, musí se o to vážně zajímat, brát to jako koníček, ne jen na to čumět jako tele a fórum plnit naprosto nesmyslnýma dotazama, pak tvrdit, že je Ubuntu stejně na ho
vno a netrpělivě očekávat ukecávání, že aby zůstal, neodcházel, že ho komunita strašně moc potřebuje a že se bez něj rozpadne.
Když jsem tenkrát začínal, grafiku a zvuk jsem měl VIA, jenže na to pořádný linuxový ovladače ani nebyly. V tý době jsem se naučil (musel naučit) googlovat a kompilovat, pro ty nestabilní ovladače neexistovaly binárky jako teď. Párkrát pokus-omyl, zvuk mi hrál ze všech osmi výstupů a glxgears házely kolem 250FPS (i když na obrazu lítaly různý artefakty). Jak to je dneska? Dneska se ovce bojej šáhnout na myš, aby se kvůli tomu náhodou něco nepohnojilo, místo toho, aby poznávali svůj systém, bojej se riskovat.
Nainstalovat všem takovým nějakou archaickou verzi Ubuntu (5.04 - 7.04) a stát nad nima s ocelovou trubkou tak dlouho, dokud se to nenaučej!