- tak já to zhrnu
LIVECD ubuntu 9.04 mi jede, při instalaci si chci vybrat druhý oddil který mám vytvořenej už od zakoupení notebooku a je ve formatu NTFS a je prádznej,takže instaluju až k fázi kde si vyberu kam to chci nainstalovat nahoře mám napsaný Tento počítač obsahuje nekolik operačních systemu(zajmaví kdžy tam sou jenom 7mičky)pod tím mám že
Windows vista(loader)(/dev/sda1)100.0GB --to je ten oddil kde mam sedmičky!/dev/sda2 122.9GB ten nema žádný meno protože je PRAZDENJWindows Vista(loader) (/dev/sda3)10GB/dev/sda4 16.0MB --- to je to neznámý ALE to mi tam NEVADI a muze tot am zustatPOdtím otazka kam chci ubuntu umístit
1.možnost Použít celý disk.. TO NECHCI!
2.možnost Upřesnit oddíl ručně(pro pokročilé)--- to je zdřejmě moje volba
tak dám Vpřed a ted tu mám ty oddili co sem popisoval víš
- dev/sda
- /dev/sda1 NTFS 107374 MB VELIKOST
- /dev/sda2 NTFS 131928 MB VELIKOST -- TO JE TEN ODDIL KAM TO CHCI NAINSTALOVAT
- /dev/sda3 fat32 10737 MB VELIKOST -- to asi flashka nebude protoze moje ma jen 4GB-to bude ten vista loader
- dev/sda4 typ ždánej 16 MB VELIKOST
a ted chci zvolit ten /dev/sda2 aby se to instalovalo tam ale kdzy na to 2x kliknu tak to vyhodí jenom moznosti na "Upravu Oddilu" a to ja nechci CHCI ho vybrat aby se to instalovalou POUZE do toho /dev/sda2 .... nejde to treba pres terminal? nastavit install do /dev/sda2 treba jenom defaultni instalace ze by to bylo anglicky.... protoze tam PORSTE NENI zadna moznost jako INSTALOVAT sem nebo COKOLI co by melo docineni s nastavenim toho oddilu pro instalaci
Doufam že ted vite o co se mi jedna a prosím vás o nejake stručne dobre manuáli,sem začátečník
a připomínám že ty Sedmičky mazat nechci protože bych pčišel o 500GB na asus storage které využívám!
Děkuji