jéje, tam jich je... kdybych tak věděl co tam hledat...
ale zatím jsem si dal tu práci a spustil live xubuntu 9.04 to po ukrutne dobe najede a svete div se, mys se normalne hybe. tedy až to okamžiku, kdy na něco kliknu, pak to na minutku zamrzne... nicméně se takhle dá spustit terminál (záměrně nechci přes ctrl alt ... bo chci vidět, co to dělá když na něco kliknu, takže v terminálu mi top vypíše procesy kolem 1 - 3 procent, ale jakmile na něco kliknu, přestane vypisovat i top a minutku si dá pauzu, pak se většinou stane to co jsem zamýšlel tím kliknutím (třeba otevřít "aplikace") a v topu něco rychle problikne. POkud se zadaří a ten top zamrzne ve správnou chvíli, tak tam je Xorg s 99.3 procenty.
a k těm logům, neměl by jsi nějaký tip, co mám hledat ? nějaký zápis z doby kdy to kleklo ? něco o konkrétním HW? něco o driverech ? já se omlouvám ale vážně jsem jen uživatel, který nechápe proč by to nemělo jet. Popravdě, ještě se mi nestalo, že by live CD od všech distribucí uvízly na nějakém HW.
hm, ale teď mě napadlo, že jediná dist. která běží, je 8.04, novější nejedou, ale že jsem nezkoušel starší. Četl jsem něco o starších verzích jádra co podporují starší HW a novější verze prý už mohou obsahovat jiné drivery