Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ProFTPd server  (Přečteno 3135 krát)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
ProFTPd server
« kdy: 09 Listopadu 2006, 20:11:18 »
Vůbec jsem nepochopil jak v Dapper Drake rozchodit proftpd 8.2.2 server tak, aby se mohl kdokoli z venčí po netu připojit na ftp server aniž by musel být vytvořen tento uživatel v home složce.
Chci mít mnoho uživatelů s právy posílat a odebírat soubory z/do složky, kterou vytvořil instalátor proftpd, tedy /home/ftp. Používám k tomu GUI GproFTPd, který se tváří velice přívětivě, ale uživatelé se nemohou připojit. Co s tím mám ještě dělat?
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Dan

• Aktivní člen
  • *
ProFTPd server
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2006, 21:23:41 »
můžeš si přečíst příklady /usr/share/doc/proftpd nebo třeba první odkaz v google po zadání proftpd anonymous:)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
ProFTPd server
« Odpověď #2 kdy: 09 Listopadu 2006, 23:28:25 »
Tak jednak nechci žádného uživatele anonymous. Pouze určité uživatele s určitými právy na určitém místě. Jak jsem si všiml tak pomocí GPROFTPD to lze takto vytvářet. Ono to podle toho rozhraní vypadá jakože to po vytvoření uživatelů bude fungovat přesně tak jako s jinými softwary. Nastavoval jsem FTP Servery jak na MacOSX tak i pod WinXP. Ale ono to pod Dapperem nepracuje.
Rady jako
Citace: Sedeki1
můžeš si přečíst příklady /usr/share/doc/proftpd nebo třeba první odkaz v google po zadání proftpd anonymous :)
jsou vážně k ničemu, a vypadá to dost posměšně. Jestli někdo ví jak a v čem je problém ať to sem napíše. Jak jsem si všiml, nejsem sám kdo se s tím trápí.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
ProFTPd server
« Odpověď #3 kdy: 09 Listopadu 2006, 23:44:43 »
Pokud vim tak musi byt zalozeny uzivatel a pres ftp mu muzete povolit jen pristup do jeho home.

DaedRuaN

• Aktivní člen
  • *
  • Co je osobni text ? :P
ProFTPd server
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2006, 03:14:57 »
Ja som mal s proftpd tiez problemy a tiez sa na mna nedalo pripojit tak som sa na to vyprdol, dal som si vsftpd, spravil config podla -> http://vsftpd.beasts.org/vsftpd_conf.html a tohto fora ... A ide to pekne ;)
Rozumies co ja chapem ? ;D

Krtko

• Stálý člen
  • **
ProFTPd server
« Odpověď #5 kdy: 10 Listopadu 2006, 11:45:38 »
ja mam zase velmi dobre skusenosti s pure-ftpd. nebudem to tu presne popisovat; tu si mozes precitat o virtualnych uzivateloch v pure a rozhodnes sa uz sam.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
ProFTPd server
« Odpověď #6 kdy: 10 Listopadu 2006, 16:14:23 »
Díky kluci, prošel jsem a nakonec jsem ten ProFTPd prostřelil, včetně grafického klikátka GProFTPd, páč ty já mám nejradši ;)
No v čem byl problém? Stará verze ProFTPd v repozitářích Ubuntu Dapper, která je již zastaralá (1.2.10-27) a naprosto špatně provedený GProFTPd ve verzi 8.2.2 Zkrátka pomocí těchto nástrojů jsem to nedokázal rozchodit s virtuálními uživateli.
V repozitáři Dapper-backports je ovšem ProFTPd verze poslední, tedy 1.3.0-9. Grafické klikátko GProFTPd jsem stahnul z GnomeFiles v poslední verzi 8.2.8 a musel jsem si udělat deb balíček. No a pak už to šlo jak na drátku. Oboje nainstaloval jako standalone, spustil klikátko a už to jelo. Sice při spuštění proftpd hlásil error na IPv6, ale to jsem upravil korekcí v /etc/hosts a bylo.
Jede to jak jsem přesně chtěl. V /home mám /ftp složku a tam si vytvářím pomocí gkonfigurátka co chci. Paráda. Ale to je právě to, co mne na linuxu obecně štve, že takovéto základní programové vybavení nechodí hned. Tuny stránek musí jeden nastudovat a strašně to zdržuje. Ještě, že mne to baví, páč jinak to vidím jako důvod proč zatím obecná veřejnost drží basu s Billem.
Kill Bill 3 :o

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.