Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Sekane HD video  (Přečteno 2639 krát)

walken

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
Sekane HD video
« kdy: 21 Březen 2010, 02:12:20 »
Ahoj, mam problem s hd videem 720p ve formatu .mkv. Zatimco ve Windows jede naprosto bez problemu (sice vytizi procesor na cca 90%, ale muzu posouvat vpred, vzad, menit audio streamy i titulky a jede plynule), v Ubuntu se obraz trha nebo uplne zasekne, posouvat vpred co vzad se v podstate neda. K prehravani pouzivam SMPlayer. Konfigurace meho PC je: Athlon XP 2500+, 512MB RAM, GeForce FX5200.
Diky za rady

jadd

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 977
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #1 kdy: 21 Březen 2010, 13:19:25 »
Co chceš na to říct, nedodal jsi nic o konfiguraci desktopu.

backman

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 214
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #2 kdy: 21 Březen 2010, 17:00:45 »
Mam podobny problem ale iba zo zvukom v tom video. Vypnute vsetky efekty prostredia vypada to na problem kodekov.
Nič neni lahšie ako matematika

Kedrigern

Re: Sekane HD video
« Odpověď #3 kdy: 21 Březen 2010, 17:02:41 »
720p *.mkv mi jedou lépe v Linuxu než ve win (narozdíl třeba od .mp4).

Pro přehrávání používám vlc, mplayer a občas (omylem) Totem, mohl bys to zkusit v tom vlc a čistém mplayeru, abychom věděli, že to není nějaká blbost v smplayeru?

Martingt89

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 59
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #4 kdy: 21 Březen 2010, 23:44:10 »
Ak nieco na prehravanie HD tak jedine XINE, prehrava video o vela lepsie ako vlc...

walken

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #5 kdy: 21 Březen 2010, 23:58:56 »
Co chceš na to říct, nedodal jsi nic o konfiguraci desktopu.

A ze bys treba upresnil co tou konfiguraci konkretne myslis? Takovyhle rady vazne pomuzou.

Pokud to spustim v cistem Mplayeru obraz se zastavi na prvni snimku filmu a dal bezi je zvuk, ve VLC to jede silene trhane a obraz se navic obcas rozpada na kosticky.



Kedrigern

Re: Sekane HD video
« Odpověď #6 kdy: 22 Březen 2010, 15:19:44 »
Ještě nám pověs máš svobodné či nesvobodné ovladače od Nvidie?

walken

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 12
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #7 kdy: 22 Březen 2010, 18:31:00 »
Ovladace mam od nVidie, samy se nainstalovaly pri prvnim pusteni Ubuntu. Ale netusim jestli jsou svobodne ci nesvobodne.

backman

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 214
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #8 kdy: 27 Březen 2010, 20:17:38 »
No co sa tyka mna (*.mkv video) tak vlc(trha zvuk), totem(trha zvuk), xine(popredu zvuk), mplayer(doteraz sa mi nepodarilo spustit ho)

Zostava: AMD Athlon X2 6000+, 3GB DDR2 800mhz, Nvidia GeForce 9500GT 1GB DDR2

Najnovsie ovladace od Nvidie, efekty prostredia vypnute
Nič neni lahšie ako matematika

Kedrigern

Re: Sekane HD video
« Odpověď #9 kdy: 27 Březen 2010, 22:06:06 »
No vypadá to na špatnou podporu HW, ten HW je dle mého odhadu (nejsem s ním nějak intimně seznámen) na hranici HD.

Co znamená nepodařilo se spustit u mplayeru?

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #10 kdy: 27 Březen 2010, 22:34:19 »
No co sa tyka mna (*.mkv video) tak vlc(trha zvuk), totem(trha zvuk), xine(popredu zvuk), mplayer(doteraz sa mi nepodarilo spustit ho)

Zostava: AMD Athlon X2 6000+, 3GB DDR2 800mhz, Nvidia GeForce 9500GT 1GB DDR2

Najnovsie ovladace od Nvidie, efekty prostredia vypnute
Nevím. Ze zoufalství bych si zkompiloval Mplayer s podporou VDPAU(nepletu si to?).
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Iljusin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 347
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #11 kdy: 28 Březen 2010, 10:32:38 »
Podpora VDPAU je pouze u některých karet GeForce řady 8xxx a 9xxx. Viz readme vdpau driveru:

The NVIDIA driver for Linux, Solaris, and FreeBSD provides initial VDPAU support for some GeForce 8xxx and 9xxx series GPUs.  Please see the VDPAU announcement on the nvnews.net Linux forum for further details.

backman

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 214
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #12 kdy: 28 Březen 2010, 12:27:07 »
No vypadá to na špatnou podporu HW, ten HW je dle mého odhadu (nejsem s ním nějak intimně seznámen) na hranici HD.

Co znamená nepodařilo se spustit u mplayeru?

HW je na hranici HD ??? Nechapem... mal som pred tym 7600GS a mensiu pamet a sli mi pustat HD filmi. Aj s tymto HW idu. Len prave s .mkv mam problem.
Mplayer pise Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device
Nič neni lahšie ako matematika

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #13 kdy: 28 Březen 2010, 12:33:59 »
No vypadá to na špatnou podporu HW, ten HW je dle mého odhadu (nejsem s ním nějak intimně seznámen) na hranici HD.

Co znamená nepodařilo se spustit u mplayeru?

HW je na hranici HD ??? Nechapem... mal som pred tym 7600GS a mensiu pamet a sli mi pustat HD filmi. Aj s tymto HW idu. Len prave s .mkv mam problem.
Mplayer pise Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device
Máš nastaven špatný video filtr(zkus to přehodit). Youtube 720p a 1080p jede?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

backman

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 214
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #14 kdy: 28 Březen 2010, 13:28:00 »
No vypadá to na špatnou podporu HW, ten HW je dle mého odhadu (nejsem s ním nějak intimně seznámen) na hranici HD.

Co znamená nepodařilo se spustit u mplayeru?

HW je na hranici HD ??? Nechapem... mal som pred tym 7600GS a mensiu pamet a sli mi pustat HD filmi. Aj s tymto HW idu. Len prave s .mkv mam problem.
Mplayer pise Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device
Máš nastaven špatný video filtr(zkus to přehodit). Youtube 720p a 1080p jede?

jj youtube ide bez problemov
Nič neni lahšie ako matematika

Kedrigern

Re: Sekane HD video
« Odpověď #15 kdy: 28 Březen 2010, 17:23:19 »
Tak pokud jede youtube, tak problém v HW není.

Pokud karta podporuje akceleraci, tak zkus stáhnout XBMC, což je multimediální centrum a velmi dobře spolupracuje s HW akcelerací.

Iljusin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 347
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #16 kdy: 28 Březen 2010, 23:38:06 »
No vypadá to na špatnou podporu HW, ten HW je dle mého odhadu (nejsem s ním nějak intimně seznámen) na hranici HD.

Co znamená nepodařilo se spustit u mplayeru?

HW je na hranici HD ??? Nechapem... mal som pred tym 7600GS a mensiu pamet a sli mi pustat HD filmi. Aj s tymto HW idu. Len prave s .mkv mam problem.
Mplayer pise Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device
Předpokládám, že jsi použil právě mplayer s podporou vdpau a ten se snaží to využít. Tvoje karta však vdpau (což je HW podpora) neumí, proto to skončí onou chybou. Stačí když v nastavení mplayeru použiješ výstup na nějaký tam uvedený typ X11 a začne fungovat. Ovšem jestli trhaně nebo ne, to nevím. Zkus tam různé výstupy, uvidíš jestli bude nějaká změna.

macu

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1192
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #17 kdy: 29 Březen 2010, 07:26:08 »
dej v Smplayeru Možnosti - Nastavení - Obecné - karta Audio a u Výstupní ovladač dej Pulse

možná pak bych ještě doporučil nainstalovat gnome-alsamixer, mělo by to pomoci při sekání u posouvání vpřed/vzad
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 20.10 64bit, Gnome Shell 3.38
Ntb: Toshiba L850-U12 - Intel i3 , 8 GB DDR3 RAM, Ubuntu 20.10 64bit, Gnome Shell 3.38

backman

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 214
    • Zobrazit profil
Re: Sekane HD video
« Odpověď #18 kdy: 08 Duben 2010, 20:18:08 »
problem bol vo filme.... z ineho zdroja siel v pohode v 1080p
Nič neni lahšie ako matematika