Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Divná aktualizace - Ubuntu je pryč  (Přečteno 11099 krát)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Divná aktualizace - Ubuntu je pryč
« kdy: 31 Března 2010, 13:16:26 »
Včera večer - normální aktualizace ve Správci aktualizací, tak samozřejmě odkliknu, měl jsem přeci betu a najednou čumím: Odstraňuji evolution, odstraňuji gnome-commander... ubuntu-tweak, ubuntu-desktop, gnome-session, gdm, pidgin, gthumb.... a cca 60 dalších gnome balíků.... Nejhorší na tom bylo, že to nešlo utnout... volba zrušit byla neaktivní... šup - ikony většiny aplikací z panelu ap. zmizely, nic nešlo spustit a prej Restartovat systém... nu což - co mi tak asi zbývalo... A Ubuntu už mi nenaběhlo!!! A to dokonce ani v Recovery mode!!!
Tak to byla fakt paráda!!! Jestli je možná (i když chápu, že jde stále jen o beta verzi) taková agresivní aktualizace (bohužel si už nepamatuji názvy balíků, byly 4 a samý ...lib), která totálně rozhodí systém, tak mě to fakt kaká...
Nabootoval jsem z LiveCD, kouknul na systém, ten se tvářil, jako že tam je... Ale spustit pořád nešel, v Recovery mode jen proběhl výčet HW a nějaký System space a blikající kurzor a nic nešlo ani napsat  :o

Takže nakonec jsem zvolil radikální řešení - pomocí gParted zcela odstranil linuxové oddíly, pomocí Windows 7 Rescue disc jsem obnovil MBR a Boot a z volnýho místa po Ubuntu jsem ve Windows 7 udělal další Média disk...

Počkám na finální verzi...
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

ladarozan

• Stálý člen
  • **
Re: Divná aktualizace - Ubuntu je pryč
« Odpověď #1 kdy: 31 Března 2010, 13:24:36 »
Mohu potvrdit, došlo k takové čistce, že jsem měl pocit, že je to nová čistá instalace. Zmizely všechny věci navíc, co mám přiinstalované, apllety, zástupci atd. Ale šlo to nastartovat....takže aspoň vím, že to nebylo jen u mě .-)
AMD A4-5300, Hauppauge HVR-4000, Ubuntu 12.04, Windows 8
-Tablet Protab26 a Toshiba AT10 Android 4.3.1
-Asus EEE1000H,WinXP

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #2 kdy: 31 Března 2010, 13:41:45 »
Mohu potvrdit, došlo k takové čistce, že jsem měl pocit, že je to nová čistá instalace. Zmizely všechny věci navíc, co mám přiinstalované, apllety, zástupci atd. Ale šlo to nastartovat....takže aspoň vím, že to nebylo jen u mě .-)

Tak to jsi měl štěstí, žes mohl nastartovat... já už takové štěstí neměl  :-[
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 31 Března 2010, 13:54:39 »
To je zvláštní, u mě, včerejší aktualizace, jediný co viditelně změnila, bylo vylepšení pulseaudia.. A teď taky bez problémů..

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #4 kdy: 31 Března 2010, 13:57:00 »
To je zvláštní, u mě, včerejší aktualizace, jediný co viditelně změnila, bylo vylepšení pulseaudia.. A teď taky bez problémů..
A máš Lucida???
Marek *Marp* Pszczolka

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #5 kdy: 31 Března 2010, 14:30:28 »
U mě taky v cajku všechno... o trochu hezčí Empathy jinak jsem jako uživatel žádnou změnu nezaznamenal  :)
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

kofra

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 31 Března 2010, 14:36:13 »
Tak též nemam z betou žádné problémy, updaty kontroluji co 2 hodiny, na nic takového sem nenarazil...

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #7 kdy: 31 Března 2010, 14:56:30 »

kluci je to blbá siruace to chápu,ale neodpustím si vtípek → stali jste se obětí softwarové kriminality :D :D :D
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #8 kdy: 31 Března 2010, 15:29:25 »

kluci je to blbá siruace to chápu,ale neodpustím si vtípek → stali jste se obětí softwarové kriminality :D :D :D

Jo, to mi ráno napsalo i ve Windows 7  ;D a přitom mám legální OEM verzi z HP... tak jsem to musel stejně cracknout a auž je mám opět aktivní  ;D
Marek *Marp* Pszczolka

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #9 kdy: 31 Března 2010, 17:07:54 »
Přidám se. LL jsem aktualizoval včera i dnes a všechno funguje - Gnome je pravděpodobně komplet nové. Právě proto, co píšete, mám Lucida  ve Virtualboxu a na starým, nepotřebným krámu. Dřív bych do toho šel "natvrdo" (HH mi běžel na produkčním počítadle od první alfy po final bez zaškobrtnutí  ;)), dneska se po 5ti letech zkušeností s Ubuntu bojím (ono to taky funguje, ale nesmí se systémem nic dělat - Lucid mi po jedné aktualizaci neskousnul změnu velikosti písma). Na finální verzi se už ale těším.

foto1977

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 31 Března 2010, 18:17:52 »
Zrovna jsem nainstaloval Netbook Remix LL na svoje Eeečko.
Teď stahuju první aktualizace a celkem mají 390MB takže asi to bude zcela novej systém :-)
Dám vědět cca za hodinku jak jsem dopadl.
Jsem stále "Linux bažant" :-)
Asus Eee1000HE + Ubuntu Netbook Remix 10.04

aloisam

• Host
« Odpověď #11 kdy: 31 Března 2010, 18:48:20 »
A máš Lucida???
taky :)

foto1977

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 31 Března 2010, 21:09:33 »
Tak mi to chodí normálně.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #13 kdy: 31 Března 2010, 23:13:49 »
Taky hlásím funkčnost... zkoušel jsem dnes i povýšení systému z 9.10 a vše zatím lítá jak má  :)
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

Kedrigern

« Odpověď #14 kdy: 31 Března 2010, 23:26:56 »
No stalo se mi to samé, nicméně Lucida zatím chovám (a je vidět, že vím proč!) ve VirtualBoxu bez dat. Nicméně jsem myslel, že je to VirtualBoxem a jeho nastavením.
Naběhlo mi GDM (v nějakém low režimu) a nic v něm nejde, jen občas vyhodí nějaká knihovna chybu.
Problém byl, že jsem se nemohl dostat do terminálu, jelikož klávesové zkratky neodchytává VirtualBox všechny (lze to nastavit jinak?).

Mimochodem nebylo to Gnome 2.30, co se mělo vyrovnat KDE 4?  ;D

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #15 kdy: 01 Dubna 2010, 17:57:23 »
Mně to chodí normálně.

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 01 Dubna 2010, 19:05:32 »
Mě taky po aktualizaci zmizelo ;D Včera jsem zkusil znovu instalnout z nekolika  alternate dailly buildu a vždy uprostřed instalace skončila chybou :( Nainstaloval jsem tedy dnes posledni betu a stahlo se asi 280MB aktualizaci, ale stale nektere visi v updatu a castecnym povysenim systemu se nenainstaluji. Nastaveni repozitaru jsem nemenil. Pri apt-get dist-upgrade to chce odstranit snad polovinu systemu. Tak nevim jestli to zkusit a potom preinstalovat, nebo jestli pockat jestli se to dalsimi updaty nespravi ???

aloisam

• Host
« Odpověď #17 kdy: 01 Dubna 2010, 19:41:29 »
Nainstaloval jsem tedy dnes posledni betu a stahlo se asi 280MB aktualizaci, ale stale nektere visi v updatu a castecnym povysenim systemu se nenainstaluji. Nastaveni repozitaru jsem nemenil.

no tak to právě zkus. ;)

bluewizard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 01 Dubna 2010, 22:33:47 »
Tak lidi fakt HALUZ!, za to můžu poděkovat intuici, že jsem teď pár dnů neaktualizoval až dneska a vše v pohodě  8)
Jedu už od Alfy 3 (nemohl jsem to už vydržet, byl jsem nadrbanej, jak malej kluk :) )...
Mám 64bit a naostro + mám na disku i svoje data, které nikde jinde nemám, no raději psssst ať to nezakřiknu (pro jistotu jsem zaklepal i na dřevěný stůl  ;) )

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #19 kdy: 01 Dubna 2010, 22:46:15 »
Tak lidi fakt HALUZ!, za to můžu poděkovat intuici, že jsem teď pár dnů neaktualizoval až dneska a vše v pohodě  8)
Jedu už od Alfy 3 (nemohl jsem to už vydržet, byl jsem nadrbanej, jak malej kluk :) )...
Mám 64bit a naostro + mám na disku i svoje data, které nikde jinde nemám, no raději psssst ať to nezakřiknu (pro jistotu jsem zaklepal i na dřevěný stůl  ;) )

Proti gustu ;), pak tu ale nebreč  ;D

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5

pariktadeas@jabbim.cz

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #20 kdy: 02 Dubna 2010, 09:01:57 »

Proti gustu ;), pak tu ale nebreč  ;D
Jo jo, je to tak.

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 02 Dubna 2010, 17:09:44 »

Mám ho od a1 naostro a dnes po aktualizaci jádra je vše ok. Tedy problém viz minulý příspěvek je vyřešen. Jeno nechápu jak může jedna aktualizace celý LL rozbořit do neopravitelného/tedy mnou neopravitelného/ stavu ???Alespoň že data zůstaly zachovány ;D

thomaszko

• Aktivní člen
  • *
  • Never say never
« Odpověď #22 kdy: 02 Dubna 2010, 18:22:04 »
Tak též nemam z betou žádné problémy, updaty kontroluji co 2 hodiny, na nic takového sem nenarazil...
Ja zatim take zatim bez problemu, az na nejake mini chybicky krasy, ale po restartu opet ok, jo az na to ze mi zmizela ikona zvuk z horni listy.
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

foto1977

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: 03 Dubna 2010, 21:39:47 »
Tak jsem teď provedl aktualizaci UNR LL a provedlo to "povýšení verze"
a po skončení aktualizace mi přibylo pár aplikací navíc,
některé co jsem odinstaloval a některé zcela nové.
Že by se beta povýšila na RC?

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #24 kdy: 03 Dubna 2010, 21:46:08 »

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.