Ahoj všem,
tak jsem se konečně dostal k nové Beta verzi. Musím říct, že rychlost a podpora pro ATI grafiky mě velmi překvapila. Konečně nejsou problémy se staršími CRT monitory. Přesněji s Hz a správnou detekcí. Systém je celkově velmi rychlý a svěží.
Co mě ale dloube do oka, jako rozžhavený drát, je grafické pojetí a-la MAC OS. To fijalové pozadí si skutečně mohli odpustit, nemluvě o ikonách. Celé LL na mě působí graficky velmi nesladěně a v porovnání (ano s čím jiným porovnávat) s Win 7 nebo MAC OS, je dosti kýčovité. Chtělo by to profesionálnější vzezření. Trochu sladit a nastolit nějaký profi styl. Systém přeci není dětská omalovánka. A pokud ho takový někdo bude chtít, určitě si ho během pár večerů upraví k obrazu svému. Po první instalaci má ovšem systém vypadat graficky tak, aby vzbuzoval dojem jednotnosti, stability a prestiže. Protože vlnící okna a 3D cube už dneska nikoho moc nenadchnou a nedá se stavět jen a pouze na nich.
Co se týče ovládacích prvků oken, které byly přesunuty zprava doleva, osobně v tom nevidím problém. Jde jen o zvyk. Open Office najíždí velmi rychle a stejně tak další app. Na větší problém jsem zatím narazil ve flashi, kde mi přehrávání na youtube v 720p sežralo všechny jádra a neskutečně se sekalo. Ve Winech mi 1080p z youtube veme tak 40% jednoho jádra.
Mám betu LL teprve chvilku, takže uvidím co dalšího se objeví. Pokud někdo víte, jak vyřešit problém s vytížením při přehrávání Flash videí, tak napište. Jen podotknu, že mám C2D E8600, takže ve výkonu HW problém nespatřuji.