Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tak jsem nainstaloval LL  (Přečteno 8031 krát)

subwoofer

• Návštěvník
Tak jsem nainstaloval LL
« kdy: 06 Dubna 2010, 10:28:53 »
Ahoj všem,

tak jsem se konečně dostal k nové Beta verzi. Musím říct, že rychlost a podpora pro ATI grafiky mě velmi překvapila. Konečně nejsou problémy se staršími CRT monitory. Přesněji s Hz a správnou detekcí. Systém je celkově velmi rychlý a svěží.

Co mě ale dloube do oka, jako rozžhavený drát, je grafické pojetí a-la MAC OS. To fijalové pozadí si skutečně mohli odpustit, nemluvě o ikonách. Celé LL na mě působí graficky velmi nesladěně a v porovnání (ano s čím jiným porovnávat) s Win 7 nebo MAC OS, je dosti kýčovité. Chtělo by to profesionálnější vzezření. Trochu sladit a nastolit nějaký profi styl. Systém přeci není dětská omalovánka. A pokud ho takový někdo bude chtít, určitě si ho během pár večerů upraví k obrazu svému. Po první instalaci má ovšem systém vypadat graficky tak, aby vzbuzoval dojem jednotnosti, stability a prestiže. Protože vlnící okna a 3D cube už dneska nikoho moc nenadchnou a nedá se stavět jen a pouze na nich.

Co se týče ovládacích prvků oken, které byly přesunuty zprava doleva, osobně v tom nevidím problém. Jde jen o zvyk. Open Office najíždí velmi rychle a stejně tak další app. Na větší problém jsem zatím narazil ve flashi, kde mi přehrávání na youtube v 720p sežralo všechny jádra a neskutečně se sekalo. Ve Winech mi 1080p z youtube veme tak 40% jednoho jádra.

Mám betu LL teprve chvilku, takže uvidím co dalšího se objeví. Pokud někdo víte, jak vyřešit problém s vytížením při přehrávání Flash videí, tak napište. Jen podotknu, že mám C2D E8600, takže ve výkonu HW problém nespatřuji.

Jeremi

• Aktivní člen
  • *
Re: Tak jsem nainstaloval LL
« Odpověď #1 kdy: 06 Dubna 2010, 11:25:12 »
aku mas grafiku? pises ze nemas problem s ATI u mna na notebooku tento problem prave je mam ATI HD3470

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 06 Dubna 2010, 12:56:18 »
Ad Flash:
Mám 2 jádro a 720p youtube mi jede ok. 1080 nikoli. S tím asi nic nenaděláš.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

subwoofer

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2010, 15:06:05 »
aku mas grafiku? pises ze nemas problem s ATI u mna na notebooku tento problem prave je mam ATI HD3470

Tak, měl jsem dobrou chvilku, takže jsem LL Beta_1 rozjel na ATI HD 4770, 3650 a 4350. Všechny ATIčka mi jely hned po instalaci. Akcelerace bez potíží. Stáhl jsem drivery z ati.amd a instaloval, rovněž bez potíží. Akorát po instalaci mi to spadlo do omezeného režimu takže bylo potřeba zapsat "sudo aticonfig --initial -f" což vytvořilo xorg.conf. Potom bez potíží. Jak na LCD, tak na CRT. Kdysi mi pořád na CRTčku nešel nastavit správný refresh rate, a obraz byl posunutý. Teď je to všechno perfektní.

Jinak jsem se ještě hecnul a hodil LL na noťas, kde mám Itel MHD 4500 a rovněž vše naprosto v pořádku, ale neměl jsem moc čas se v tom pohrabat.

Jeremi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 06 Dubna 2010, 15:52:30 »
Ovladace ktore su v zaklade po instalacii idu aj mne tie ale nemozem pouzivat s dovodu prehrievania notebooku jednoducho sa mi vypina. Co sa tyka ovladacov so stranok ati tak tie by ist vobec nemali kedze maju podporu xorg iba verzie 7.4 a v LL je uz 7.5 ale mozno sa mylim ked ti to ide

shafa

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Dubna 2010, 17:49:25 »
Hm, s AGP + ATi x1950Pro mam na ovladace GPU a rychlost nazor o 180° odlisny  :(
Vizualni efekty okamzite vypnout, jinak je system nepouzitelny. CS1.6 je nehratelny, zlata stara GF7600GS.
Flash s Bart2600+ totalne nepouzitelny.

Jinak ale vse OK :)

Vzhled je to nejmene dulezite co resim...  Stejne jde na pozadi vzdy souvisla cerno cerna xD

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 06 Dubna 2010, 17:56:42 »
Hm, s AGP + ATi x1950Pro mam na ovladace GPU a rychlost nazor o 180° odlisny  :(
Vizualni efekty okamzite vypnout, jinak je system nepouzitelny. CS1.6 je nehratelny, zlata stara GF7600GS.
Flash s Bart2600+ totalne nepouzitelny.

Jinak ale vse OK :)

Vzhled je to nejmene dulezite co resim...  Stejne jde na pozadi vzdy souvisla cerno cerna xD
Flashblock

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

shafa

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 06 Dubna 2010, 18:41:30 »
Kdyz chci flash prehrat, tak flashblock neni zrovna ten spravny nastroj...

subwoofer

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 06 Dubna 2010, 20:31:56 »
Takže jsem byl dneska u bratránka a nainstaloval jsem LL i na ATI 3850, opět vše jede perfektně. Tentokrát jsem ale netahal ovladače z ati.amd, protože na to nebyl čas.

Pokud jde o to přehřívání notebooku, určitě by bylo dobré ho profouknout, případně vyměnit pastu na chladiči, oni tam dávaj ty žvýkačky, které po chvilce přestanou vodit a začnou izolovat :(

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 06 Dubna 2010, 21:51:15 »
Kdyz chci flash prehrat, tak flashblock neni zrovna ten spravny nastroj...

Je  to ten správný nástroj. Zkus a uvidíš.
(Nahrazuje flashové věci tlačítkem, kterým to lze spustit. Takže místo 20 bannerů si pustíš ve flashi jen např. video.)
« Poslední změna: 06 Dubna 2010, 21:53:02 od Rovano »

shafa

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 06 Dubna 2010, 22:22:08 »
Ale prosimte. Veskery flash a reklamu mam blokovanou, jde mi jen o to, co chci videt. A je-li to lehce vetsi, plynule to proste neni, brzdi to cely komp. CPU jede na 110%.

pacholik

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 06 Dubna 2010, 22:40:42 »
doporučuju flash 10.1 nebo 10 64bit, pomůže výrazně

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 07 Dubna 2010, 00:40:20 »
Ale prosimte. Veskery flash a reklamu mam blokovanou, jde mi jen o to, co chci videt. A je-li to lehce vetsi, plynule to proste neni, brzdi to cely komp. CPU jede na 110%.

A to takhle máš i U9.10?

subwoofer

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 07 Dubna 2010, 09:00:42 »
doporučuju flash 10.1 nebo 10 64bit, pomůže výrazně

A kde jsi stáhl 64bit, já byl na stránkách adobe a tam je jen výběr balíčků pro distra. Když dám deb, tak mi to stáhne pouze 32bit a jinde jsem výběr nenašel. Jdu použít strýčka googla :D

Edit:
Tak jsem našel a instalnul 64 flash a 720p už je koukatelných. 1080 je ale pořád katastrofa. Snad se to zlepší časem.
« Poslední změna: 07 Dubna 2010, 09:17:03 od subwoofer »

Jeremi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 07 Dubna 2010, 09:10:35 »
Asi to hodim do osobytneho threedu takze neviem ako to je mozne ale fakt tie ovladace funguju nejde mi na notebooku iba regulacia podsvietenia vie niekto poradit cim to je?
Co sa tyka prehrievania notebooku tak sa prehrieva iba s radeonhd ovladacom s originalnym od ati nie

subwoofer

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 07 Dubna 2010, 09:19:03 »
Asi to hodim do osobytneho threedu takze neviem ako to je mozne ale fakt tie ovladace funguju nejde mi na notebooku iba regulacia podsvietenia vie niekto poradit cim to je?
Co sa tyka prehrievania notebooku tak sa prehrieva iba s radeonhd ovladacom s originalnym od ati nie

Jo jo. Jelikož jsem fanda ATI, tak mě dlouho pěkně s****, že jedou tak bídně. V LL to zatím vypadá velmi nadějně  :D

Jinak s tím podsvícením ti asi neporadím, protože mě naštěstí Fn klávesy jedou všecky. Ale poptám se známých jestli někdo neřešil stejný problém.
« Poslední změna: 07 Dubna 2010, 09:20:37 od subwoofer »

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #16 kdy: 07 Dubna 2010, 09:24:12 »

Teraz som síce v škole, tzn. na Widlách, ale myslím, že v nastaveniach klávesnice by sa mala dať nastaviť iná skratka na ovládanie nielen podsvietenia... asi to nie je optimálne rieśenie, ale skúsil by som to... navyše by sa tak možno dala nastaviť i klávesa Fn.
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

oyankee

• Host
« Odpověď #17 kdy: 07 Dubna 2010, 10:20:05 »
Citace

Už jsem to tu někde psal, přidej si na panel aplet nastavení jasu, pokud ti to pomůže alespoň takto.

Jeremi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 07 Dubna 2010, 12:27:25 »
pridal som si na panel applet ale s tym to tiez nejde ps fn je funkcne kedze cez neho viem vypnut, pridat a uberat zvuk jedine co nejde je regulacia podsvietenia tu si ale myslim ze je problem inde ako v klavesovej skratke

EDIT: cital som na inom fore venovane linuxu a tiez par ludom na notebookoch nejde rekulacia podsvietenia displeja
« Poslední změna: 07 Dubna 2010, 12:40:29 od Jeremi »

Jeremi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 07 Dubna 2010, 14:08:40 »
ja pouzivam na 64bit flash tento ppa http://www.omgubuntu.co.uk/2009/12/64bit-flash-ppa.html

Jeremi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #20 kdy: 09 Dubna 2010, 09:15:51 »
zdravim skusal niekto s vas aktualizaciu na Beta 2? U mna nastal problem s ATI grafikov pri pokuse nainstalovat aktualizaciu na FGLRX mi vypise tuto chybu
E: /var/cache/apt/archives/fglrx_2%3a8.721-0ubuntu8_amd64.deb: podproces nový skript pre-installation vrátil chybový kód 1

Vie niekto poradit ako sa to da vyriesit?

Dakujem

takze toto mi napisalo v terminaly
Citace
[Warning] Uninstall : inst_path_default or inst_path_override
 does not exist in /etc/ati.  This suggests that the ATI driver
 is not installed, the ATI driver is only partially installed,
 or the current ATI driver installed is an older version than the
 one this script was designed for.  Both files listed above are
 required for determining where installed files are located.
 To force uninstallation of the driver by guessing where the
 uninstallation files are located, set the FORCE_ATI_UNINSTALL
 environment variable and re-run /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh (this is not recommended).
« Poslední změna: 09 Dubna 2010, 09:18:49 od Jeremi »

subwoofer

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 09 Dubna 2010, 11:25:09 »
Ahoj, zatím jsem nezkoušel. Dneska se dostanu ze školy až v 19:00, tak to potom vyzkouším.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.