Dobrý den,
používám dual boot Ubuntu 9.10 a Windows XP, notebook ASUS M50SV.
Můj problém je následující: Z neznámého důvodu se mi při zapnutí počítače nezobrazuje vůbec nic, obrazovka zůstavá černá. Větráky fungují, ledky svítí. Vím, že notebook funguje a že dokáže najet až do GRUBu.
Podle zvuků jsem schopna říct, kdy je spuštěn GRUB a najet poslepu na poslední položku seznamu - Windows XP. Po chvíli se mi ukáže přihlašovací obrazovka a jsem schopná se přihlásit a normálně pracovat (nezobrazuje se mi "načítání" systému). Ovšem pokud nechám automaticky po 10s nabootovat Ubuntu, obrazovka je stále černá, pouze slyším jak notebook pracuje.
Jak k tomuto došlo: Jednou se mi při práci v Ubuntu sekl obraz, nb přestal reagovat a obrazovka zhasla. Při restartu začaly problémy popsané výše.
Co nemůžu: Protože při startu nic nevidím, nejsem schopna ani najet do BIOSu, můj HDD je nastaven jako primární zařízení, ze kterého bootovat, takže nemohu ani načíst systém z disku/opravit systém z disku/..
V této chvíli se začínám přiklánět k názoru, že to bude nejspíš problém v hardwaru. Pokud máte někdo zkušenosti s tímto problémem, velice bych pomoc ocenila. Naformátování si nechávám až jako poslední řešení, protože v současnosti nemám kapacitu zálohovat větší množství dat.