To bude tím, že PowerPoint a Impress jsou dva rozdílné programy.
Zcela stejně bych mohl mluvit o PowerPointu, jelikož už asi 5 let používám OpenOffice. (Koneckonců na OpenOffice jsem tehdy přešel kvůli omezené funkcionalitě MS Office)
U Impressu dosáhneš lepších výsledků, pokud:
a) Prozkoumat OpenOffice a zjistit zda by něco nešlo zadávat lépe. (To mi dělá maminka, když dělá prezentace, nahází tam 14Mb fotky a diví se, že se to chová pomalu)
b) Pokud jde o výstup prezentace, tak je dobré si jí převést do PDF. (Osvědčilo se mi to, mnohem víc se prezentace navzájem podobají na různých platformách, jsou svižnější, lze je např. otevřít přímo ve Firefoxu)
b) však asi vylučuje přechody (nikdy jsem nic takového nepoužil, tak nevím). Přechody jsem právě vyzkoušel na Ubuntu LL 10.04 a vypadaly, že šly plynule. Otázkou je degradace výkonu při větším množství.
Nicméně jak jsem řekl ze začátku, pokud chceš to co je v MS Office, tak použij MS Office (Koukám, že to s ním ve wine není moc šťastné:
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=13). Popřípadě lze použít VirtualBox, který je zcela bez problémový.