Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Openoffice Prezentace - nepoužitelné  (Přečteno 7762 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Openoffice Prezentace - nepoužitelné
« kdy: 26 Dubna 2010, 21:35:40 »
Zdravím, začal jsem dnes dělat prezentaci v Openoffice Impress, ale kromě toho, že nejsem zvyklí na jiné ovládání od Powerpointu, tak v současném stavu je prezentace v Ubuntu v podstatě nepoužitelná. Dávám do prezentace jednoduché animace jako "skládání textu" či "kruhové nabíhání obrázku". Není to nic zvláštního, přesto Impress nedokáže prezentaci přehrát a už vůbec ne plynule. Čím to může být? 

Kedrigern

Re: Openoffice Prezentace - nepoužitelné
« Odpověď #1 kdy: 26 Dubna 2010, 22:01:45 »
To bude tím, že PowerPoint a Impress jsou dva rozdílné programy.

Zcela stejně bych mohl mluvit o PowerPointu, jelikož už asi 5 let používám OpenOffice. (Koneckonců na OpenOffice jsem tehdy přešel kvůli omezené funkcionalitě MS Office)

U Impressu dosáhneš lepších výsledků, pokud:
a) Prozkoumat OpenOffice a zjistit zda by něco nešlo zadávat lépe. (To mi dělá maminka, když dělá prezentace, nahází tam 14Mb fotky a diví se, že se to chová pomalu)
b) Pokud jde o výstup prezentace, tak je dobré si jí převést do PDF. (Osvědčilo se mi to, mnohem víc se prezentace navzájem podobají na různých platformách, jsou svižnější, lze je např. otevřít přímo ve Firefoxu)

b) však asi vylučuje přechody (nikdy jsem nic takového nepoužil, tak nevím). Přechody jsem právě vyzkoušel na Ubuntu LL 10.04 a vypadaly, že šly plynule. Otázkou je degradace výkonu při větším množství.

Nicméně jak jsem řekl ze začátku, pokud chceš to co je v MS Office, tak použij MS Office (Koukám, že to s ním ve wine není moc šťastné:http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=13). Popřípadě lze použít VirtualBox, který je zcela bez problémový.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 26 Dubna 2010, 22:23:07 »
Já si spíš myslím, že je v systému někde chyba. Protože prezentace je dělaná úplně nová v ODF. Takhle se totiž systém, který je vhodný pro produkční využití nesmí chovat. Já nechci to co je v MS Office, ale chci, aby to co nabízí Openoffice uměl také sám kvalitně "přehrát". Aby prezentace vypadala jako prezentace. PDF není vhodný formát. Užít MS Office je také možné, ale je to trošku blbí, když prezentace je celá o Ubuntu 10.04 OS a nezvládl by udělat samotnou prezentaci.   

panet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 26 Dubna 2010, 22:45:51 »
Zkuste to na openoffice.cz a jeste zkuste porovnat stav s verzi na win ci jinem Linuxu - at vite, jestli je to vlastnost "celeho OO" nebo specialita verze na Ubuntu.
Jsem Linuxovy pozorovatel, prilezitostny uzivatel.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Dubna 2010, 23:48:50 »
Právě jsem to udělal. Je všeobecně známo, že Impress má problémy s ovladači na Windows. Problém jsem tam už hlásil s verzí 3.1. Teď jsem na verzi 3.2 pod Windows spustil ODF prezentaci a animace byla ještě horší než v Ubuntu. A teď to zajímavé. Ten soubor ODF jsem uložil jako PPT (Powerpoint) a spustil v MS Office 2007 a světe div se...krom animace textu (ten styl není v MSO) běžela prezentace naprosto plynule. Tomu říkám ironie.

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 27 Dubna 2010, 03:47:37 »
Mozno by stalo za to tu prezentaciu sem pripojit, aby aj ostatni uzivatelia vedeli oskusat, v com, a ci je nejaky problem. Ak je obsah tajny tak obsah zmenit na obycajny nejaky text, ajtak zatial vyzera, ze problem je s prechodmi/efektami medzi strankami a nie textom samotnym. Uz len mala nepodstatna poznamka na koniec, ze ja efekty neznasam a nemam rad ked nieco lieta, piska, trubi namiesto toho, aby bolo zobrazene a videl som to podstatne a to obsah, ale co pouzivatel, to ina poziadavka, takze beriem.
« Poslední změna: 27 Dubna 2010, 09:02:32 od petergula »
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 27 Dubna 2010, 07:06:02 »
No mne v Gentoo OO 3.2 to ide fajn aj s efektami. Aj keď ich nepoužívam, ale vyskúšal som, či to ide a div sa svetu, ide.

Majkl.MN

• Návštěvník
    • www.MN.ic.cz
« Odpověď #7 kdy: 27 Dubna 2010, 09:37:11 »
Roddney: Nedokážu poradit - jsem začátečník, ale zajímala by mě ta prezentace o Ubuntu :-D.
Třeba by mohla trochu pomoct s orientací v Linuxu... Pokud by to šlo, mohl bych poprosit o její zaslání?
Díky, Majkl.MN@email.cz.
Jabber: Majkl.MN@jabbim.cz

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 27 Dubna 2010, 17:07:42 »
Zatím to má jen dva snímky. Dělám to jako pomůcku pro zkoušku z angličtiny. Klidně to dám k dispozici... až to bude hotové. Jen mi poraďte jak? Mám to dát někam na ulož.to? 

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 27 Dubna 2010, 17:36:21 »
Roddney: Nedokážu poradit - jsem začátečník, ale zajímala by mě ta prezentace o Ubuntu :-D.
Třeba by mohla trochu pomoct s orientací v Linuxu... Pokud by to šlo, mohl bych poprosit o její zaslání?
Díky, Majkl.MN@email.cz.

Tady ma prezentaci o ubuntu 10.04 primo od Vojty Trefneho ;)
Pokud by měl snad někdo zájem o moji přednášku, tak zde -- http://disk.jabbim.cz/vojtech.trefny@jabber.cz/prednaska-ubuntu-linuxexpo.odp
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.