Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kdy mi systém nabídne aktualizaci na 10.04?  (Přečteno 4707 krát)

matata

• Aktivní člen
  • *
Kdy mi systém nabídne aktualizaci na 10.04?
« kdy: 29 Dubna 2010, 09:07:52 »
Ahoj, mám UBUNTU 9.10 jen pár dní a dnes jsem skoro nedospal, jak sem se tesil na novou verzi :), kdy mi systém nabídne možnost update?
A vy co už máte ostrou 10.04 nahozenou, tak jak to šlape?
Díky.

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Re: Kdy mi systém nabídne aktualizaci na 10.04?
« Odpověď #1 kdy: 29 Dubna 2010, 09:16:42 »
Systém nabízí automatický upgrade zpravidla několik týdnů po vydání.
LL mám už od alfy a poslední dobou to je už použitelné uplně v pohodě.

matata

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Dubna 2010, 09:18:41 »
aha, diky za odpoved... a lze udelat update ručně bez formatovani a smazani 9.10?

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 29 Dubna 2010, 09:19:09 »
Chce to počkat -0 dnů (jak se zobrazuje dneska)...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 29 Dubna 2010, 09:24:45 »
já myslím, že automatický update ti to nabídne hned co výjde final releace. Jinak pokud se tak těšíš není nic jednoduššího než si stáhnout daily build z http://cdimage.ubuntu.com/daily/current/ je to sestavení z 27.4., většinou to bývá prohlášeno jako final, popř. kdyby ne tak se nic neděje a těch pár aktualizací ti to samo stáhne. Pokud se ti tedy chce a nemůžeš se tak dočkat tak stáhni a instaluj, možná lepší i teď, dokud nejsou repozitáře zavaleny náporem uživatelů  ;D
« Poslední změna: 29 Dubna 2010, 10:28:45 od macu »
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

matata

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 29 Dubna 2010, 09:26:44 »
 a to mam prosím standartne vypalit na cd, nabootovat a spustit instalaci? To se mi ale vymaze vse z 9.10 ne?

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #6 kdy: 29 Dubna 2010, 09:36:21 »
Po vložení instalačního CD do spuštěného počítače s Ubuntu 8.04 nebo 9.10 ti bude nabídnuta aktualizace, bez nutnosti cokoliv mazat. Upgrade systému můžeš ale udělat komplet online, viz http://www.ubuntu.com/getubuntu/releasenotes/1004overview#Upgrading%20from%20Ubuntu%209.10%20or%20Ubuntu%208.04%20LTS

stodynka

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 29 Dubna 2010, 10:10:49 »
Dobrý den,
jsem tu nová a s Ubuntu začínám, tak kdyžtak omluvte blbý dotaz.
Můžete mi říct, kdy si dnes budu moct stáhnout nové Ubuntu 10.04?
Děkuji za odpověď.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 29 Dubna 2010, 10:15:44 »
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.

Až ho zkompilují, zabalí a sesynchronizují mirrory různě po světě. Bůch ví kdy přesně to bude.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Svubi

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 29 Dubna 2010, 10:52:33 »
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.

Já již používám Ubuntu od verze 8.04, ale nyní chci zkusit Kubuntu, když se podíváš na jejich stránky, tak uvádějí, že odkazy ke stažení na poslední verzi vložili v den, kdy vycházela kolem 10:54, takže očekávám možnost stažení každým okamžikem..

EDIT: Nemyslím si, že to bude u Ubunta jinak, takže vzhledem k přetížení, hned co bude verze k dispozici očekávej, že nejpozději ve 14hod. by si mohl začít ladit vzhled a obsah k obrazu svému.
« Poslední změna: 29 Dubna 2010, 10:54:17 od Svubi »

stodynka

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 29 Dubna 2010, 10:53:04 »
A myslíte, že to bude ještě dnes? :)

Svubi

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 29 Dubna 2010, 10:55:13 »
A myslíte, že to bude ještě dnes? :)

Moje domněnka je že do 14:00 by to mělo být na 99%...

PinHead

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 29 Dubna 2010, 11:15:57 »
taky doufám že to bude co nejdříve... čekám od rána  :)  ;D

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #13 kdy: 29 Dubna 2010, 12:01:53 »
Spekulace jestli to bude na 99% ve 14:00 nebo na 91% v 10:54, jsou zbytečné. Bude to ještě dnes, až to bude, tak to bude.

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 29 Dubna 2010, 12:11:36 »
Pokud se nepletu tak 9.10 byla ke stazeni neco kolem pul treti odpoledne.
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

DarkKnight

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 29 Dubna 2010, 17:37:04 »
pro ty, kteri chteji updatovat ze stavajicich distribuci (od 8.04)

zmacknete alt+f2 a zadejde "update-manager -d" , bez uvozovek

bude nabidnuta nabidka prechodu

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #16 kdy: 29 Dubna 2010, 17:50:43 »
Avšak pokud chcete mít funkční systém a neřešit případné problémy způsobené přechodem doporučuji čistou instalaci.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #17 kdy: 29 Dubna 2010, 17:59:36 »

To funguje pěkně, za 45 min jsem měl místo U8.04 U10.4.
Ihned jsem projel šetřiče a asi na třetím systém zcela spadl... Konkrétně Hufo's tunnel.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

DarkKnight

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 29 Dubna 2010, 18:08:57 »

To funguje pěkně, za 45 min jsem měl místo U8.04 U10.4.
Ihned jsem projel šetřiče a asi na třetím systém zcela spadl... Konkrétně Hufo's tunnel.

tak zalezi na stroji, ja treba hufo's tunel jeste netestoval (porad se aktualizuje -> na ntb mi nefunguje vetrak procesoru bez bootu s acpi.power_nocheck=1 , tak mi notas ctvrt hodiny chladnul, takze az ted updatuju, holt celeron 1.6)

dark_stuff

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 29 Dubna 2010, 19:57:25 »
Vyzkoušel jsem, nespadlo...
HW: HP Compaq 615 -> 100% systemfriendly notebook... miluju ho!
OS: Dualboot Ubuntu 10.04/Windows 7 -> a pak že nejsem objektivní...
Terminál je pro blbce, frajeři do ničeho nerýpou...

Speirs

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 30 Dubna 2010, 20:41:59 »
Taky čekám, kdy vyjdou nějaké finální opravy. Nevydržel jsem to a nahrál jsem RC  a už pár dní žádná aktualizace, přitom je u mě ubuntu pěkně děravé, nefunguje nastavení podsvícení(je na plno po každém startu), nefunguje k němu OSD, oznamovací oblast (hodiny atd) je občas prázdná občas duplikovaná, občas nenaskočí dekorace oken, nastavení hlasitosti se spuštěným rythmbox je kapitola sama o sobě. Tohle vcelku není problém vydržet, horší je když mi pořád padá eclipse, nejspíš problém s USB, kde mám workspace, to je pro líného programátora vážné. Zato už funguje tlačítko ztlumit a konečně funguje vytoužený blur. Takže ty první chybky trochu kazí dojem z povedeného vzhledu. To mě snad už pro jednou naučí neinstalovat si betaverze a pěkně si počkat.
ThinkPad R500 s grafikou Ati, bohužel.

DarkKnight

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 30 Dubna 2010, 20:54:55 »
Taky čekám, kdy vyjdou nějaké finální opravy. Nevydržel jsem to a nahrál jsem RC  a už pár dní žádná aktualizace, přitom je u mě ubuntu pěkně děravé, nefunguje nastavení podsvícení(je na plno po každém startu), nefunguje k němu OSD, oznamovací oblast (hodiny atd) je občas prázdná občas duplikovaná, občas nenaskočí dekorace oken, nastavení hlasitosti se spuštěným rythmbox je kapitola sama o sobě. Tohle vcelku není problém vydržet, horší je když mi pořád padá eclipse, nejspíš problém s USB, kde mám workspace, to je pro líného programátora vážné. Zato už funguje tlačítko ztlumit a konečně funguje vytoužený blur. Takže ty první chybky trochu kazí dojem z povedeného vzhledu. To mě snad už pro jednou naučí neinstalovat si betaverze a pěkně si počkat.

zkus "postupovat" pres update-manager , treba ti to nainstaluje "funkcni verzi"

co se tyce me, zatim spokojenost
podsviceni ok, dekorace oken ok, oznamovaci oblast ok, eclipse ok (taky jsem liny programator :D), ale mam xubuntu

co je porad nedotazene, jsou OSD celkove (po najeti mysi zmizi, po odjeti mysi se zase objevi, nejdou "odkliknout" :) )

celkove stabilita u meho ntb je lepsi, neseka se (pri celeronu 1,6ghz! ) ,jak tomu bylo od 8.04

uz nejak opravili i kompatibilitu meho notasu -> zatim se mi ani jednou nevypnuly USBcka, funguje zvuk, funguje vetracek na procesor, zatim to nepada

jedine co me stale stve je 100% vytizeni procesoru pri jakekoliv blbosti -> xubuntu, na ntb s 2gb ram dost divne, ramky jsou OK, procesor jsem netestoval (pokud nekdo vi o zatezovem testu na cpu, pm :) )

Speirs

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 30 Dubna 2010, 21:19:47 »
Díky za reakci, spustil jsem update manager na zkoušku s parametrem d a po několika "zkontrolováních" mě vyskočili tři celkem bezvýznamné balíky, a skoro pokaždé hláška o odmítnutí spojení z nějakého zdroje myslím, že medibuntu. Teď už zase nic. Nicméně třeba teď mam na liště dva ukazatele baterky, jeden menší a jeden větší, ale to mě neškrabe, jenom taková perlička:) Počkám si a snad se dočkám.

Speirs

• Návštěvník
« Odpověď #23 kdy: 02 Května 2010, 14:08:48 »
Tak jsem to zkusil ještě jinak - stahnul jsem alternate CD, samo mi to nabídlo povýšení verze, napsalo to že stahne cca 55 balíků, všechno proběhlo pěkně rychle, smazalo mi to starý jádra, ale žádnou výše zmíněnou věc to nevyřešilo.
Ještě k tomu OSD - ty "chyby" které popisuješ jsou vlastnosti, je to v pořádku - když na notifikaci najedeš myší tak se zprůhlední aby se dalo číst co je pod ní, rozhodně nefunguje jako bublinky ve win, na které se kliká a někam odkazují. To že ti zmizí po najetí je pravděpodobně věcí nastavení efektů vzhledu.
Eclipse jsem zkoušel v pátek a běžela snad dvě hodiny a nespadla, takže už snad v pořádku.

roninn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: 02 Května 2010, 21:43:09 »
Avšak pokud chcete mít funkční systém a neřešit případné problémy způsobené přechodem doporučuji čistou instalaci.

Tak ja jsem sel do ciste instalace a jsem na tom docela blbe.
  • Nefunguji mi zkratky. fn+f1 az f12 zadna reakce
  • Z nepochopitelnych duvodu mi neustale pada Evolution. Spustim a on hned spadne
  • Nejdou zvukove nahledy, pri najeti mysi na MP3 zadny zvuk
  • Neustale pada SeaMonkey. Nevyreseno ani nizsi verzi
  • WiFi je na tom s prijmem hure jak v 9.10
  • U nekterych aplikaci se mi stava, ze je spustim a ony hned spadnou. viz. Evolution. Na potreti nebo na poctvrty vse jede

Znate nekdo odpoved na toto? Instalace probehla v poradku.
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.