Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Slabý výkon videa s driverem Nvidia 195 po upgrade na 10.04  (Přečteno 3348 krát)

Kumar

• Návštěvník
Zdravim. Mal som ubuntu 9.10 a urobil som upgrade na 10.04. Vsetko prebehlo v pohode až na driver od grafiky. Po tom čo stiahlo a nainštalvoalo všetky balíky som reštartoval systém. Ten však už nenabehol. Vybehol problém s driverom od grafiky. Musel som spustit systém v low grafic móde. Niečo som vygooglil ohľadom tohto problému (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1449058) a tak som to aplikoval. Upgradoval som driver na 195 z vdpau repozitárov. Reštartoval som systém a ten v pohode nabehol. Jediný problém je že keď dám ovládače hardvéru tak tam nemám ten driver 195. Je tam iba nvidia_current ktorý je aktívny. A tiež píše že niesu použité neslobodné ovládače. Ale keď dám Nvidia X Server Settings tak mi vypíše že mám driver 195. Ono to by mi ani nevadilo ale štve ma to že mi začali sekať HD filmy. Predtým mi šli všetky plynule. Myslím si že bude problém v driveroch ale neviem ako to vyriešiť. Budem vďačný za každú radu :)
« Poslední změna: 12 Prosince 2010, 10:42:40 od Filip Dominec »

luisah

• Závislák
Re: Nvidia driver
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2010, 11:38:17 »
Měl jsem úplně stejný problém. Ale nepřišel jsem na správnou kombinaci, resp kde byl problém (při pokusu o instalaci prostřednictvím "ovladačů hardwaru" vždy instalace skončila chybou. Zkoušel jsem kompletně odinstalovat nvidia ovladače, vyčistit xorg, nakonfigurovat xorg, restartovat s novými ovladači, restartovat "bez ovladačů", nainstalovat ovladače přímo od nvidie a nic. Tak po chvílce laborování jsem trochu nasr... vzal připravenou flashku a načisto nainstalovat 10.04. Ještě jsem vyzkoušel zda na "live cd" proběhne instalace driverů korektně - proběhla, pak proběhla korektně i po instalaci - ovladače jsou skutečně poté verze 195.

Možná na něco přijdeš, googloval jsem, zkoušel jsem, ale nic. Tohle se mě ještě nestalo.

alhexth

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2010, 20:01:31 »
Potkal mně stejný problém když jsem chtěl instalovat compiz grafické efekty. Pokaždé ze tří pokusů mi shodil grafiku do 640x380 a už jsem jí nedokázal obnovit. Jedná se přitom o čistou instalaci na nový disk. Naštěstí na efektech svět nestojí... :-)

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2010, 23:59:49 »
Tak nakoniec som skoncil aj ja pri cistej instalacii :-/

Warp10

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Května 2010, 10:04:20 »
Potkal mně stejný problém když jsem chtěl instalovat compiz grafické efekty. Pokaždé ze tří pokusů mi shodil grafiku do 640x380 a už jsem jí nedokázal obnovit. Jedná se přitom o čistou instalaci na nový disk. Naštěstí na efektech svět nestojí... :-)

Ale stojí ... :) Pro některé lidi ... :)

Jinak mě, Nvidia driver z repozitářů po čistý instalaci (Kubuntu) fachá bez problémů. Lucky me ... Teda až na to, že bootovací screen je v nízkém rozlišení. Ale s tim dokážu žít i já ...
Kdyby Matrix běžel na Linuxu, tak by svět nebyl v takový prdeli ...

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #5 kdy: 02 Května 2010, 11:57:32 »

Ale stojí ... :) Pro některé lidi ... :)

Jinak mě, Nvidia driver z repozitářů po čistý instalaci (Kubuntu) fachá bez problémů. Lucky me ... Teda až na to, že bootovací screen je v nízkém rozlišení. Ale s tim dokážu žít i já ...

Ano, bootovací screen snížil rozlišení (800x600?), ale na druhou stranu jsou ty puntiky větší :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Warp10

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 02 Května 2010, 12:01:10 »
Jo, jasně, ty jsi rozený optimista ... :) Koukám, že se to tu vedle řešilo ... http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,46571.0.html

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 02 Května 2010, 12:15:47 »
Tady se to snížení rozlišení taky řešilo a odkaz od jurkax funguje OK.
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,46470.msg339880.html#msg339880

Warp10

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 02 Května 2010, 12:34:15 »
No asi si to taky časem opravím ... dělá to špatný dojem na Widláky ... :)

robinek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 12 Prosince 2010, 03:37:56 »
Zdravim. Mal som ubuntu 9.10 a urobil som upgrade na 10.04. Vsetko prebehlo v pohode až na driver od grafiky. Po tom čo stiahlo a nainštalvoalo všetky balíky som reštartoval systém. Ten však už nenabehol. Vybehol problém s driverom od grafiky. Musel som spustit systém v low grafic móde. Niečo som vygooglil ohľadom tohto problému (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1449058) a tak som to aplikoval. Upgradoval som driver na 195 z vdpau repozitárov. Reštartoval som systém a ten v pohode nabehol. Jediný problém je že keď dám ovládače hardvéru tak tam nemám ten driver 195. Je tam iba nvidia_current ktorý je aktívny. A tiež píše že niesu použité neslobodné ovládače. Ale keď dám Nvidia X Server Settings tak mi vypíše že mám driver 195. Ono to by mi ani nevadilo ale štve ma to že mi začali sekať HD filmy. Predtým mi šli všetky plynule. Myslím si že bude problém v driveroch ale neviem ako to vyriešiť. Budem vďačný za každú radu :)
Mam stejny problem. Kdyz jsem nainstaloval ovladace z Hardware Drivers byl problem s prehravanim videa.Opetnou instalaci jsem provedl dle https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia  kde je popsan problem s potizi pri prehravani videa. po nastaveni video hralo plynule
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

robinek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 04 Ledna 2011, 08:26:09 »
Mam stejny problem. Kdyz jsem nainstaloval ovladace z Hardware Drivers byl problem s prehravanim videa.Opetnou instalaci jsem provedl dle https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia  kde je popsan problem s potizi pri prehravani videa. po nastaveni video hralo plynule
Při přehrávání filmu a otevřených oknech prohlížeče (chrome) se začal po určité době zatežovat CPU a video se přehrávalo trhaně. CPU  při puštěném videu zatěžoval X.org  a Kwin.
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.