Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Widle v ubuntu  (Přečteno 4191 krát)

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Widle v ubuntu
« kdy: 27 Června 2010, 19:15:42 »
 Zdravím Vás všechny linuxáky. Mám v Ubuntu nainstalované Widle, bohužel jsem byl donucen tento prapodivný OS nainstalovat kvůli ITUNES.Vše běží tak jak má ve virtualboxu. Když ale stáhnu ITUNES a chci jej nainstalovat, tak mi to píše něco o nevěrohodnoszti OS systému, IP adresy atd. Můžete mi někdo poradit jak to mám udělat, abych mohl ITUNES nainstalovat do těch Widlí ve virtuálboxu a přitom mi to nadávalo tuhle hlášku?? Je možené že Apple vidí adresu a připojení Linuxu a proto to mne nedovolí spojit a nainstalovat??Dalo by se to nějat obejít aniž bych musel jako první OS instalovat Widle nebo co to vlastně je za prapodivný OS  ;D ??Díky moc rady.

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2010, 20:16:53 »

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 27 Června 2010, 20:18:46 »
Přesně tak, akorát mi to nedovolí ten stáhnutej ITUNES nainstalovat. Když dám instalovat, tak hned na záčátku mi tam vyběhne tahle hláška, ale v češtině.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #3 kdy: 27 Června 2010, 20:54:56 »
jestli tam ještě jsi, můžeš mi pomoci?? Moje anglina je na štýru. Díky.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #4 kdy: 27 Června 2010, 21:42:41 »
Víte někdo pomoci????

pacholik

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2072
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #5 kdy: 27 Června 2010, 22:27:34 »
Tak sem to pročet a vypadá to, že je to otagovaný jako [vyřešeno] omylem :/ Nicméně někdo to tam rozchodil když si ve VirtualBoxu zapnul VT-x/AMD-V. Jinak zkus jinou verzi i Tunes, třeba 9.0.2.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #6 kdy: 28 Června 2010, 07:07:52 »
Můžete mi poradit jak zapnu ve virtuálboxu VT-x/AMD-V ?? jsem laik a potřeboval bych pomoci. Díky všem předem.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #7 kdy: 28 Června 2010, 10:08:11 »
Pomůže někdo??

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5153
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #8 kdy: 28 Června 2010, 10:38:07 »
V nastavení Systém->akcelerace->zatrhnout ,,Povolit VT-x/AMD-V"
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #9 kdy: 28 Června 2010, 10:54:55 »
Sorry, ale otevřu systém a akcelerace tam nikde není. Můžete mi napsat přesněji postup. Díky, jsem v tomto laik.

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5153
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #10 kdy: 28 Června 2010, 11:34:34 »
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #11 kdy: 28 Června 2010, 11:53:10 »
Sachy díky, ale když tootevřu tak tam mám je základni deska a procesor. Akcelerace tam v menu není. Co stím??

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5153
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #12 kdy: 28 Června 2010, 12:35:08 »
Jakou máš verzi Virtualboxu?
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #13 kdy: 28 Června 2010, 12:47:42 »
mam verzi Oracle VM Virtualbox 3.2.4

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #14 kdy: 28 Června 2010, 13:10:43 »
tady je aktualní foto boxu

[attachment deleted by admin]

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5153
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #15 kdy: 28 Června 2010, 13:13:11 »
Já mám verzi 1.6.4, netušil jsem že to nastavení odebrali...

Takže jedině z příkazové řádky,
Kód: [Vybrat]
VBoxManage modifyvm <nazevstroje> --vtxvpid on|off

viz http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=9&t=32234
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #16 kdy: 28 Června 2010, 13:16:10 »
Sachy a co kdybych odinstaloval moji verzi a nainstaloval tu co máš ty??

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5153
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #17 kdy: 28 Června 2010, 13:17:30 »
Nemá smysl downdatovat software... nehledě na to že by se ti mohlo zničit nastavení, protože na dopřednou kompatibilitu není radno spoléhat.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #18 kdy: 28 Června 2010, 13:18:34 »
já totiž anglicky neumim a vůbec nevím co mam dělat. Poraď pls.  ??? ???

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5153
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #19 kdy: 28 Června 2010, 13:21:22 »
Vždyt jsem ti napsal ten příkaz kterým VT-x/AMD-V povolíš... akorát místo "<nazevstroje>" dopln jak se ten tvůj virtuální systém jmenuje a na konci dáš ,,on" nebo ,,off" podle toho jestli to chceš zapnout nebo vypnout.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #20 kdy: 28 Června 2010, 13:28:22 »
Sachy tady je výpis z terminálu. Asi jsem blbý, ale potřeboval bych to napsat tak jak to má být

[attachment deleted by admin]

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5153
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #21 kdy: 28 Června 2010, 13:30:42 »
Bez toho ".vdi" takže takhle:
Kód: [Vybrat]
VBoxManage modifyvm wixx --vtxvpid on
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #22 kdy: 28 Června 2010, 13:33:43 »
tak tohle mi vyběhlo a když jsem šel do boxu tak se nic neděje teda pořád mam jen dvě možnosti zakl. deska a procesor. tady je :

[attachment deleted by admin]

butyna

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 208
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #23 kdy: 28 Června 2010, 13:35:57 »
A potom ještě tohle:

[attachment deleted by admin]

Martin Šácha

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 5153
    • Zobrazit profil
Re: Widle v ubuntu
« Odpověď #24 kdy: 28 Června 2010, 13:38:40 »
Ano vyběhlo ti to správně.

Ono to nezmění možnosti nastavení, ale změní ten virtuální počítač ,,natvrdo", bez klikání. Kdyby tam to zaškrtávátko bylo, ted už by jsi ho viděl zaškrtnuté. Takže vše je v pořádku.

EDIT: Protože jsi to pustil jako root a root žádný virtuální počítač nemá. Proto ho to nenašlo a skončilo s chybou.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.