Keďže som narazil na tento topic nebudem zakladať nový.Ide o to, že s kameramy nemám nejaké skúsenosti a v podstate potrebujem aby kamera streamovala na net a ešte k tomu aby nahrávala.Všetko to kludne môže byť aj cez Ubuntu(poprípade Debian).Ide v podstate iba o to aby bol prehlad čo sa robí v predajni.
s niecim podobnym som sa nedavno zabaval a cez vlc a obycajnu webkameru [daka genius@usb] to islo bez problemov - chvilku sice trvalo nastavit spravne parametre pre rdp stream ale nebolo to dake krkolomne, po chvilke sa urcite podari..sucasne ukladanie+stream som sice neskusal [len stream], ale pri volbach streamu vo vlc sa da pridat viac cielov takze k rtp [resp. inemu preferovanemu protokolu] mozes skusit pridat dalsi ciel:subor. alebo ak by to robilo problemy tak mozno v dalsej instancii vlc len ukladanie, alebo ukladat na pc kde sa to bude pozerat..
a este taka drobnost - aby siel stream, musel som mat v cieloch zaskrtnute aj 'zobrazit lokalne', takze sa to prehravalo aj na stroji na ktorom je pichnuta webka.