Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Venkovní webová kamera  (Přečteno 4031 krát)

locus

• Aktivní člen
  • *
Venkovní webová kamera
« kdy: 30 Června 2010, 12:32:57 »
Zdravím,

Prosím vás potřeboval bych poradit ohledně výběru webové kamery. Hledám venkovní web kameru s tim ze nepotřebuju aby bylo za kazdou cenu live. Tedy koukal jsem ze jsou live tedy živý přenos. A pak kamery které udělájí snímek a auploudnou na ftp v podstatě něco takového by aso stačilo nemá te prosím někdo představu jaké jsou minimální požadavka na live kameru?.

Předem děkuju.

petohl

• Návštěvník
Re: Venkovní webová kamera
« Odpověď #1 kdy: 30 Června 2010, 13:46:51 »
mne dobre funguje GENIUS i-Look 1321 V2

pouzivam program motion na detekciu pohybu a vytvaranie snimkov (videa)

Edit: az teraz som si vsimol ze hladas venkovni kameru, takze je otazne ci by ti tato vyhovovala - jedine keby si jej spravil nejaky kryt

locus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Července 2010, 10:46:36 »
No práve i nad tímto jsem uvazoval. Hlavně mi taky jde aby s kamerou nemusel jet zbytečně počítač tedy aby ta kamera sama měla software třeba web rozhrani přes které by se dalo nastavit v jakém intervalu a na jaké ftp má náhrát.

Je to těžké najít něco takového

Peterx

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 01 Července 2010, 13:57:34 »
Myslim ze by postacovala hociaka normalnejsia IP kamera

locus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Července 2010, 12:59:28 »
jj urcite by stačila ipkamera ale ted otázka kterí konkretně. internet mam pomalý. tedy je zapotřebí taková která bude umět uploudnout obrázek na ftp.

Máte prosím vás někdo nějáký tip doporučení nebo zkušenost?

locus

• Aktivní člen
  • *
IP kamera - venkvoní
« Odpověď #5 kdy: 07 Července 2010, 18:39:57 »
Zdravím,

nedávno mi bylo doporučeno že požadavky které potřebuji splňuje IP kamera. Jde mi oto že potřebuju IP kameru která by uměla nahrat obrázek každých 5 sek na FTP server. S tím že potom to chci vložit do webových stránek. Jde mi i oto aby kamera tyto funkce zvládala sama a dál potřebuju aby kamera byla venkovní nemusí být bezdrátová.

Prosím vás nevíté o něčem co by mi pomohlo tento problém prosím vyřešit. Googlim jsem ale stále nemůžu narazit na na kameru která by byla venkovní a to ftp by uměla.

Předem děkuju moc za reakce.

PhoeniX36

• Návštěvník
  • "Ani linux není blbuvzdorný"
Re: IP kamera - venkvoní
« Odpověď #6 kdy: 07 Července 2010, 21:43:13 »
Jestli ti jde jen o vložení obrázku z webkamery na ftpserver a z něho by se to načítalo do stránek, tak jsem tenkrát pod windows používatl jakýsi program a obyčejnou webkameru. Tu když hodíž do nějakýho silikonovího bloku tak by ti venku mohla vydržet :o)

EDIT: Tak sem našel tvůj předchozí topic.... asi sem ti teda moc neporadil :oD
« Poslední změna: 07 Července 2010, 21:47:09 od PhoeniX36 »
Desktop:: MB: Asus P5KPL,CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 2.5GHz,GPU: ATI Radeon HD3650,RAM:2GB DRR2,HDD: SATAII 500GB,OS: Ubuntu 10.04LTS+WinXP na hry
NB:: MSI ER710X LinuxMint12(na zkoušku, jinak Ubuntu 10.04LTS)+WinXP na OrCad
oldNB::ACER TravelMate 230 WinXP+Lubuntu Tel:: ZTE Blade CM7-nightly

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #7 kdy: 09 Července 2010, 00:35:10 »
Googlim jsem ale stále nemůžu narazit na na kameru která by byla venkovní a to ftp by uměla.

http://www.zabezpecovacky.cz/ip-kamera-venkovni-ir42/

Ale zkuste se zeptat u prodejce v jakém formátu na ftp nahrává. On-line přehrávání podporuje jen v Internet Exploreru (ActiveX) - asi stejně jako pár kamer co tu mám mpeg-4 s jinými hlavičkami.

Nebo se mrkněte na ipsecure.cz, resp. napište jim co chcete, ať něco navrhnou.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #8 kdy: 24 Ledna 2011, 16:58:29 »
Keďže som narazil na tento topic nebudem zakladať nový.Ide o to, že s kameramy nemám nejaké skúsenosti a v podstate potrebujem aby kamera streamovala na net a ešte k tomu aby nahrávala.Všetko to kludne môže byť aj cez Ubuntu(poprípade Debian).Ide v podstate iba o to aby bol prehlad čo sa robí v predajni.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vilda74

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 01 Února 2011, 16:23:56 »
Ahoj, já mám IP Edimax, sice není venkovní, ale umí posílat na FTP
Koukal jsem, že mají i venkovní http://www.edimax.pl/cz/produce_detail.php?pd_id=305&pl1_id=8&pl2_id=77 a ta v popisu má podle mne, to co potřebuješ.

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 01 Února 2011, 17:05:22 »
Keďže som narazil na tento topic nebudem zakladať nový.Ide o to, že s kameramy nemám nejaké skúsenosti a v podstate potrebujem aby kamera streamovala na net a ešte k tomu aby nahrávala.Všetko to kludne môže byť aj cez Ubuntu(poprípade Debian).Ide v podstate iba o to aby bol prehlad čo sa robí v predajni.
s niecim podobnym som sa nedavno zabaval a cez vlc a obycajnu webkameru [daka genius@usb] to islo bez problemov - chvilku sice trvalo nastavit spravne parametre pre rdp stream ale nebolo to dake krkolomne, po chvilke sa urcite podari..sucasne ukladanie+stream som sice neskusal [len stream], ale pri volbach streamu vo vlc sa da pridat viac cielov takze k rtp [resp. inemu preferovanemu protokolu] mozes skusit pridat dalsi ciel:subor. alebo ak by to robilo problemy tak mozno v dalsej instancii vlc len ukladanie, alebo ukladat na pc kde sa to bude pozerat..

a este taka drobnost - aby siel stream, musel som mat v cieloch zaskrtnute aj 'zobrazit lokalne', takze sa to prehravalo aj na stroji na ktorom je pichnuta webka.
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #11 kdy: 01 Února 2011, 17:52:44 »
Ďakujem za odpovede, určite dačo vymyslím.A čo sa týka tej kamery nie je to náhodou jedna z tých, ktoré fungujú iba v IE?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.