Zdravím,
rozhodl jsem se na svém počítači provozovat současně Kubuntu a Win7. Chtěl bych mít společný prostor pro uživatelská data pro oba systémy. Proto jsem disk rozdělil do několika oddílů - NTFS (pro win), ext4 (pro Linux), fat32 (pro uživatelská data) + odkládací prostory. V linuxu bych pak chtěl fat oddíl moutnout do domovského adresáře (/home/jmeno).
Mám ovšem tyto dvě nejasnosti:
1) nejprve bych rád všechna uživatelská data (vč. uživatelských nastavení) přesunul na ten fat disk (např. sda4), který bych následně pomocí mount připojil do /home/jmeno. Ovšem při kopírování se u některých souborů (~/.kde/tmp-jmeno, ~/.kde/socket-jmeno a ~/.kde/cache-jmeno) objevují hlášky, že nelze vytvořit symbolický odkaz. Dále se u jiného souboru (~/.kde/share/apps/nepomuk/socket) objevuje hláška, že ho není možné číst. Žádný z těchto souborů (symbolických odkazů) se na fat disk neskopíruje. Kopírování provádím pod rootem, jen nevím, zda bych ho neměl dělat ještě z nějakým speciálním parametrem. Mám totiž představu, že na fat bych měl zkopírovat všechna data a naopak adresář, do kterého ho budu připojovat by měl být prázný.
2) Připojení fat disku do domovského adresáře bych chtěl provádět automaticky po startu systému, a to zadáním do fstab. V tom docela tápu. Poradil by někdo, jak by to mělo správně vypadat. Moje představa je zhruba tato:
/dev/sda4 /home/jmeno vfat rw,auto 0 0Je to tak v pořádku? A druhá otázka. Musí být sda4 před moutnutím do domovského adresáře připojen jinde v systému?
Věřím, že je to srozumitelné a někdo si bude vědět rady.
Díky.
Martin