Pokusím se to tu trochu oživit, takže doufám, že si toho někdo všimne...
...neoživím to ale odpovědí, ale stejným problémem, který bych potřeboval vyřešit.
Právě jsem na ubuntu 10.10, takže se připravuji na přechod...
Za ten půlrok jsem nashromáždil spoustu dat, které jsem si chtěl vypálit, abych dostal nějaké místo na disku a mohl bez problému přejít na vyšší verzi. Ubuntu jsem instalovat kdysi dávno z USB klíče (důvod byl jednoduchý, neměl jsem zapojenou mechaniku [místo mechaniky byl další disk] a nechtělo se mi to přepojovat). Teď jsem chtěl přepojit disk za mechaniku, abych mohl vypalovat, ale mechaniku se mi nedaří namountovat.
v etc/fstab není o mechanice ani zmínka... a disk který jsem vyměnil za mechaniku jsem zakomentoval, takže tam problém není.
při pokusu o mount skončím vždy (až na jednu vyjímku, kdy se to záhadně rozjelo [a řekl bych že i beze mne, prostě samo od sebe po vložení CD]) s chybou...
pavel@******:~$ sudo mount /dev/cdrom1 /media/cdrom0
umount: blokové zařízení /dev/sr0 je neznámépřes "diskový nástroj" jsem zjistil, že mechanika se nachází v "/dev/sr0", tak jsem zkusil mount i na tohle místo, ale se skončím se stejnou chybou. Zkoušel jsem i parametry -t iso9660 (-t udf)... pálené i lisované cd/dvd, rozdíl byl jen v chybové hlášce.
pavel@******:~$ sudo mount -t iso9660 /dev/cdrom1 /media/cdrom0
mount: v /dev/sr0 nenalezeno žádné médiumJsem už opravdu bezradný...

prosím o POMOC !
EDIT: teď koukám, že tohle není moc vhodná sekce pro tento problém.. mohl by to někdo prosím někdo přesunout do sekce: "Pomoc s hardwarem" ? Děkuji...