Ahoj, přešel jsem z OpenSusse k Ubuntu - a už nechci jiný Linux! (Hold programátorům)...
Nicméně řeším takový problém:
Používám U. jako terminal server (freenx) ke kterému se připojují 3 stanice (Win + nxclient). Smysl je ochrana proti virům, uživatelé se jen přes teminal dostanou k internetu a přes sdílenou složku k datům, které si případně přinesou na flash - kterou připojí přímo do U. term. serveru. Vše funguje super až na drobnost - když jsou přihlášeni 3 (resp. vícen než 1) uživatelé a do srv. se vloží usbflashdisk, tak na dvou ze 3 přihlášených desktopů se objeví chybová hláška "Nelze připojit 'jméno disku'. A job is pending on /dev/sdc1." Hláška se oběví, i když jinak vše funguje normálně - pro všechny uživatele se zpřístupní flash disk. Potřeboval bych nějak dostat pryč tu chyb. hlášku - nějak ji potlačit nebo co.
Na rovinu přiznávám, že nepatřím mezi znalce linuxu, jsem spíš fanda, ohromený možnostmi této distribuce. Proto, pokud by někdo byl ochoten mi pomoci, za což mu předem děkuji, potřeboval bych spíše "polopatickou" pomoc.
HW: Intel Atom 330, 1GB RAM
SW: Ubuntu 10.04 LTS (64bit)