Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: freenx terminal - problém s připojením usbdisku  (Přečteno 849 krát)

mariox

• Návštěvník
freenx terminal - problém s připojením usbdisku
« kdy: 29 Července 2010, 12:01:08 »
Ahoj, přešel jsem z OpenSusse k Ubuntu - a už nechci jiný Linux! (Hold programátorům)...
Nicméně řeším takový problém:

Používám U. jako terminal server (freenx) ke kterému se připojují 3 stanice (Win + nxclient). Smysl je ochrana proti virům, uživatelé se jen přes teminal dostanou k internetu a přes sdílenou složku k datům, které si případně přinesou na flash - kterou připojí přímo do U. term. serveru. Vše funguje super až na drobnost - když jsou přihlášeni 3 (resp. vícen než 1) uživatelé a do srv. se vloží usbflashdisk, tak na dvou ze 3 přihlášených desktopů se objeví chybová hláška "Nelze připojit 'jméno disku'. A job is pending on /dev/sdc1." Hláška se oběví, i když jinak vše funguje normálně - pro všechny uživatele se zpřístupní flash disk. Potřeboval bych nějak dostat pryč tu chyb. hlášku - nějak ji potlačit nebo co.
   Na rovinu přiznávám, že nepatřím mezi znalce linuxu, jsem spíš fanda, ohromený možnostmi této distribuce. Proto, pokud by někdo byl ochoten mi pomoci, za což mu předem děkuji, potřeboval bych spíše "polopatickou" pomoc.

HW: Intel Atom 330, 1GB RAM
SW: Ubuntu 10.04 LTS (64bit)

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
  • I have a D'OH authority.
Re: freenx terminal - problém s připojením usbdisku
« Odpověď #1 kdy: 29 Července 2010, 12:09:17 »
Ahoj, prepáč že sa pýtam - asi to nesúvisí - ale prečo používaš 64-bit verziu pri 1GB oper. pamäte?
Dualboot: Ubuntu 10.10, Windows Vista SP1
AMD Turion X2 Ultra Dual-Core 2,26GHz
nVidia GeForce GT130M 4GB RAM 500GB HDD

mariox

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Července 2010, 13:43:08 »
Protože:
1) jsem vygoogloval, že u 64bit sys. je zásadně rychlejší spouštění app. konkrétně OpenOffice 64bit
2) krom výše uvedeného + pro mé použití neznám žádné - pro 64bit verzi
3) ramka (byť nepředpokládám) se může časem přidat

A co výše uvedený problém, s tím bys mi nepomohl? Pokud by pomohl přechod na 32bit, tak to rád přeinstaluju, nemáte to někdo vzkoušené?
« Poslední změna: 29 Července 2010, 13:49:41 od mariox »

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
  • I have a D'OH authority.
« Odpověď #3 kdy: 29 Července 2010, 14:30:38 »
Protože:
1) jsem vygoogloval, že u 64bit sys. je zásadně rychlejší spouštění app. konkrétně OpenOffice 64bit
2) krom výše uvedeného + pro mé použití neznám žádné - pro 64bit verzi
3) ramka (byť nepředpokládám) se může časem přidat

A co výše uvedený problém, s tím bys mi nepomohl? Pokud by pomohl přechod na 32bit, tak to rád přeinstaluju, nemáte to někdo vzkoušené?

To mi práveže pripadá ako problém, aj keď s 64-bitovým systémom skúsenosť nemám a počul som, že 64-bit sa oplatí s 4GB RAM a viac.
Aj keď to vyzerá skôr ako chyba v systéme, neskúsiš niečo podobné cez LiveCD na inej distribúcií, príp. staršom Ubuntu (ak nie Live, tak Wubi) ??
Dualboot: Ubuntu 10.10, Windows Vista SP1
AMD Turion X2 Ultra Dual-Core 2,26GHz
nVidia GeForce GT130M 4GB RAM 500GB HDD

mariox

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2010, 15:17:07 »
LiveCD se obávám zkusit nemůžu, protože nevím jak bych tam dosypal "freenx"... Ale asi zkusím nainstalovat 32bit verzi, jestli to bude stejné....

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 29 Července 2010, 16:01:09 »
Problém není na 99% způsoben 64-bitovou verzí...
Také není zásadní důvod, proč bys nemohl používat 64bit na 1GB RAM, snad jen ten, že 64bit zabírá o něco více paměti (o kolik přesně nevím).
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.