Jsem spokojený uživatel Ubuntu, který moc nerozumí jak to funguje, konzoli a příkazům. Včera jsem si nainstaloval nějaké ovladače k modemu od Vadofone. Začalo mi to hlásit, že mám málo místa na "kořenovém disku" (snad to píši správně). Nevěděl jsem co dělat, protože vím, že mám ještě 4 GB volného místa, tak jsem to ignoroval. Nyní mi ale nejde znovu spustit Ubuntu a hlásí mi to: "Problém s instalací: Výchozí nastavení Správce napájení nebylo správně nainstalováno, kontaktujte svého správce."
Dočetl jsem se, že to nesouvisí s napájením, ale s tím místem na disku viz
http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/291292Odmazal bych něco, ale nevím co. Už vím, že do konzole se dostanu přes CTRL + ALT + F1
zkoušel jsem příkazy:
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get autoremove
Něco se uvolnilo, ale moc ne.
Pak jsem zkusil odmazat věci, které vím, že můžu vklidu odmazat a pak je tam třeba vrátit jako GIMP a Pidgin, ale uvolnilo se jen cca 20 MB, to nepomohlo. Zkusil jsem to příkazem
sudo apt-get remove Gimp
Asi jsem si to zaplnil hrou GO, ale nevím jak se přesně jmenuje. Tak mě napadlo odstranit OpenOffice, abych mohl spustit Ubuntu, najít tu hru a odstranit ji.
Mé otázky:
1. Jak odstranit v konzoli OpenOffice?
2. Jak se správně dostat z konzole? Prozatím stisknu tlačítko vypnout na notebooku, což asi nebude to pravé ořechové
3. Nebo je to celé v něčem jiném?