No, není to sice důležité pro řešení problému, ale rád to vysvětlím. Wifi si zřizuji, protože jsem přemístil počítač a nechci si tahat po bytě ethernetové kabely (myslím, že kabelový žlab pod stropem je celkem praktická věc, ale manželka je jiného názoru). Poskytovatele připojení jsem požádal, aby na switchi, nebo co to má dole ve sklepě, nechal povolenou nejen MAC adresu mého nového routeru, ale i MAC adresu od mého počítače. Takže i když se v Ubuntu nemůžu připojit přes wifi, stačí natáhnout dostatečně dlouhý ethernetový prodlužovák (který jsem si prozíravě zakoupil), odpojit router, připojit počítač a můžu takhle diskutovat. Nakonec bych se mohl připojit i na některý LAN port routeru, ale stejně tady budou všichni zakopávat o kabel. Takže to dříve nebo později (radši dřív) musím řádně zprovoznit.
Ale ještě k wicd - takže když si to nainstaluji, nenastane žádný konflikt s Network Managerem? Něco jako dva kohouti na jednom smetišti? Nebo je "master" automaticky ten poslední nainstalovaný? V tomto případě bych fakt rád věděl co dělám a že se to nepos..., protože cesta k nápravě může být hodně trnitá.