Po splash screenu biosu mi většinou ihned naskočí bílá obrazovka. Nedá se nic jiného dělat, než reset tlačítko. Ta obrazovka naskočí ihned (1 s) po screenu biosu, takře se ani nerozběhne boot. Wokna to nedělaly, takže HW chyba to asi nebude.
Používám dva monitory, ta bílá naskočí jen na jednom, primárním nebo sekundárním, jak kdy, dám reset a projede bios, vteřinka a naskočí bílá na druhém. Atd, resetuju i 4x, 5x než se to chytne. Když jedu na jednom monitoru, dělá to taky. Když se dostanu do Linuxu tak karta jede výborně, video, 3D akcelerace, s Kompizem i bez. Všechno OK v nejlepším pořádku! Když vypnu stroj uspáním do paměti (což dělám prakticky furt, protože na opakované mačkání reset tlačítka při startu nemám nervy), tak systém naběhne ihned bezchybně.
Mám Ubuntu 10.04, MB nVidia, kartu ATI X1600, CPU Sempron 64, DDR 2G. Přeinstalace Ubuntu snad 8x, 32 i 64 bit verze. Měl jsem dual boot, teď mám čistou instalaci. Myslel jsem, že to dělá vada 1. sektoru a že je chyba v boot sektoru, koupil jsem nové HD a chyba přetrvává.
Dělám od roku 1990 v dosu, měl jsem všechny Wokna a teď jsem měl konečně odvahu přejít na Linux bez duálu, jsem nadšený, ale tohle mne vážně otravuje.
Máte někdo radu? Ale lidskou, prosím, používám Linux 3 neděle.