Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tvorba webu  (Přečteno 6958 krát)

Engi

• Aktivní člen
  • *
Tvorba webu
« kdy: 29 Listopadu 2006, 19:16:26 »
Chcem sa spytat ci neviete poradit neaky good program na tvorbu vebu ako frontpage... nieco podobne alebo lepsie len nech je to obre pre zaciatocnika v tomto odbore ... ... lebo akosi s html kodom este nie som dobry kamarat :P ... ale ucim sa
Intel Pentium 4 1700 Hz 640 DDR Nvidia GeForce FX 5200 128 RAM
OS: Kubuntu 6.10 + moje nesikovne ruky ktore ho casto d****u :D ... kazdy sa raz uci :D

Ondřej Trhoň

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.trhon.cz
Tvorba webu
« Odpověď #1 kdy: 29 Listopadu 2006, 19:48:12 »
Nvu - najdes ho v Synapticu je:
- Jednoduchý
- český
- hezky vypadá
- hezky se v něm pracuje.

Takže: ENJOY NVU!

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Tvorba webu
« Odpověď #2 kdy: 04 Května 2007, 16:52:08 »
hladal som Nvu v Synapticu a neni tam. Tiez by som sa nan kukol
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Tvorba webu
« Odpověď #3 kdy: 04 Května 2007, 17:01:50 »
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
Tvorba webu
« Odpověď #4 kdy: 04 Května 2007, 17:30:40 »
bohužel pouze 5.04, ale myslím, že nejlépe se naučí člověk chápat HTML tím, že ho bude psát pokud možno přímo než používat něco, co znalost html až zas tak docela nepodmiňuje. Abych řekl pravdu, zkoušel jsem ho, ale výrazně mě zpomaloval při práci... To pak člověk teprve pozná, co je za rychlost prostě si to naklikat a co je za rychlost přímo psát(popřípadě si nechat doplňovat tagy, fce... zvýrazňovat syntax). Je zvláštní, že v 6.10 jsem ho v synapticu měl a až teď po upgradu se nějak vypařil.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Flux$

• Návštěvník
Tvorba webu
« Odpověď #5 kdy: 06 Května 2007, 00:13:28 »
Dobry html editor //  Kompozer  //    http://kompozer.net/
~/Ubuntu 8.10

Jony

• Stálý člen
  • **
Tvorba webu
« Odpověď #6 kdy: 06 Května 2007, 00:23:09 »
2 VLADO Kompozer je v principu Nvu

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Tvorba webu
« Odpověď #7 kdy: 06 Května 2007, 21:57:31 »
Protože v repozitářích Feisty Fawn není obsažen NVU, což si myslím, že je velká škoda, tak jsem zkompiloval balíček, určený pro FF. Vyzkoušel jsem ho v FF a pracuje normálně. Pokud by byl zájem mohu ho vystavit ke stažení.
Jedná se o poslední verzi Kompozer 0.7.7 která vychází z NVU 1.0. Lokalizace funguje taky.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Tvorba webu
« Odpověď #8 kdy: 06 Května 2007, 22:41:36 »
Záujem je :-)
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Tvorba webu
« Odpověď #9 kdy: 06 Května 2007, 22:53:45 »
Mám KompoZer ve verzi 0.77 ze stránek Getdeb a češtinu přímo ze stránek KompoZeru - je to nějaký rozdíl???
2 GlidingFLY: máš v něm nějaké novinky???
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Miko10

• Stálý člen
  • **
Tvorba webu
« Odpověď #10 kdy: 07 Května 2007, 08:43:31 »
Tiež mám záujem :)
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Tvorba webu
« Odpověď #11 kdy: 07 Května 2007, 10:19:22 »
Vtip totiž spočívá v tom, že KompoZer nelze z nějakých důvodů úspěšně kompilovat pod Ubuntu 7.04. Zdroják, který normálně projde kompilací v systému 6.06.1. Hledal jsem možná řešení a našel jsem odkaz v nějakém lanchpadu na autora opatchované verze KompoZeru tak, aby šel kompilovat i ve Feisty Fawn. Stahnul jsem si od něj zdrojový archív plus soubory .diff a .dsc a debianizoval v systému 7.04 úspěšně. KompoZer chodí normálně, ze stránek pro KompoZer je potřeba stahnout češtinu a instalovat.
Balíček jsem musel umístit na svůj domácí server. Stahněte si tedy tento balíček odtud s tím, že server vypínám když tu nejsem anebo spím ;) tak mějte prosím strpení. Zkrátka moje počítače usínají se mnou. Jinde to dát nemůžu, už nemám místo.
Jinak musím říci, že na vedlejším počítadle mám instalován FF jako update EE a veliká spokojenost - i když tu a tam to má ještě chyby. Například poněkud méně funkční Inkscape a další změny v práci s Gnome, které nepovažuji za úplně šťastné, ale to už je více méně o diskusi. Nakonec FF není konečná a věřím, že příští LTS bude zrovna tak excelentní jako současný Ubuntu 6.06.1 LTS.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
Tvorba webu
« Odpověď #12 kdy: 07 Května 2007, 21:23:33 »
Jj...ale Audacity se Ti povedlo...oproti verzi, co je v repozitářích a které má divnou češtino-angličtinu + rozsypaný čaj je to SAKRA rozdíl...
Ale zase nemůžu nainstalovat toho Gnome-Commandera, co tam máš - Feisty mi ho nebere...
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Tvorba webu
« Odpověď #13 kdy: 08 Května 2007, 09:57:46 »
Aha,... divné,... kolegovi z vedlejší čtvrti funguje, ale oba používáme Seveas' Ubuntu Packages možná ti chybí vyšší verze některé z knihoven, které Seveas' updatoval. Je to dobrý zdroj, klidně si to můžeš přidat do sources.list Osobně ho používám již co znám tuto distribuci.
Jinak pokud by si měl potíže dál, mám verzi Gnome Commandera kompilovanou přímo v Feisty Fawn. Avšak obecně vzato, pokud budeš mít ty samé zdroje co já, neměl bys mít potíže v Feisty i pokud používáš verzi kompilovanou pod Dapperem.
Ale znáš to,... NIKDY neříkej NIKDY... ;)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
Tvorba webu
« Odpověď #14 kdy: 08 Května 2007, 20:18:16 »
No, mám GC verzi 1.2.3. - v podstatě bezproblémovou, jen mi vadí, že pokud použiji nějaké téma a nějaké ikony, tak se mi třeba oddíl s Windows nebo USB Flash disk zobrazí jako OBROVSKÁ ikona, přes cca 6-7 rádků ostatních ikon složek nebo disku... Pokud máš vyšší verzi GC přímo pro Feisty, tak mi pošli odkaz nebo mi ho pošli na email (zabalený) nebo mi hoď adresu na Seveas a klíč, které si můžu přidat do sources.list
Marek *Marp* Pszczolka

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Tvorba webu
« Odpověď #15 kdy: 08 Května 2007, 20:43:41 »
Áha, už jsem doma. Tak pokud se týče té velikosti ikon disků v GC tak ta obrovitost je i ve verzi GC 1.3.4 kompilované pro 7.04. Zatím jsem nepřišel na to jak to zobrazení ikon disků dostat do přijatelné velikosti. To nejspíše budou muset autoři GC. Ještě musím podotknout, že pokud se GC spustí jako root, se zobrazením nejsou potíže - on totiž ty ikony v tomto režimu nezobrazuje. To jenom na okraj.
Pokud budeš chtít nativní verzi GC 1.3.4 pro Ubuntu 7.04 tak si ho můžeš stáhnout tímto odkazem. Co se týče klíče pro Seveas' repozitáře tak jsou na jeho stránkách (viz odkaz nad tebou)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
Tvorba webu
« Odpověď #16 kdy: 08 Května 2007, 21:22:51 »
Tak jsem si ho stáhl a nyní bez problémů nainstaloval...Díky... jen mám těď zrovna téma s ikonsetem OsX_MoD a ta ikona Windows disku je ohromná... kruci, musím zjistit, proč to dělá... protože to je značně neestetické a rušící...
Marek *Marp* Pszczolka

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Tvorba webu
« Odpověď #17 kdy: 08 Května 2007, 21:29:24 »
Jo tak to máme stejný "fkus". Používám také MacOSX téma. No myslím si, že GC neumí zmenšovat scalable ikony. Tímto směrem by to mělo jít. Stačilo by možná vyrobit sestavu 48x48 či menší ve složce s OSX ikonami ze scalable devices. Kdopak ví, třeba to klapne.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
Tvorba webu
« Odpověď #18 kdy: 08 Května 2007, 21:30:46 »
Hmmm...zkusím si s tím pohrát a dám vědět!
Marek *Marp* Pszczolka

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.