Dobrý den
Včera jsem se rozhodl že přejdu na linux (alespoň co se týče mého notebooku). Po spuštění OS vše fungovalo dobře, byl jsem nadšen. Několik restartů, zapnutí vypnutí, vše OK. Pak, jsem nainstaloval aktualizace, restartoval pc, chvíli brouzdal po netu a potom vypnul pc. Druhý den jsem ho zapnul a nastal první problém a sice, nefunkční touchpad, dále jsem se nemohl dostat na disk (resp. oddíl nfts s daty, druhý oddíl s OS jsem otevírat nezkoušel). Tak jsem experimentálně restartoval os, při bootování na mě vyskočilo toto:
Killed
mount: mounting /dev on /root/dev failed: No such file or directory
mount: mounting / sys/ on root/sys failed: No such file or directory
mount: mounting /proc on /root/proc failed: No such file or dirctory
Target filesystem doesn't have /sbin/init.
No init found. Try passing init= bootarg.
BusyBox v1.13.3 (Ubuntu 1:1.13.3-1ubuntu11) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list built-in commands.
Ještě bych měl uvést, že těsně po instalaci mi to házelo podobně jako teď, tedy v příkazové řádce nějaké chybné sektory. Nejsem si už jistý jak to vypadalo jenom mi to probliklo před očima, tak to berte s rezervou, píšu to jen tak pro informaci. V HW to podle mě není, NB normálně funguje už 3 roky. Touchpad je taky v pořádku, když nabootuju do instalátoru windows 7, tak funguje normálně. Hdd je v biosu vidět. Nějaké rady?
Dále bych rád uvedl, že jsem complete newbie, co se týče linuxu. Včera jsem s ním poprvé pracoval

Tak bych rád poprosil, aby jste ke mě jako k lamě přistupovali. Díky a přeji krásný den