Nešlo by to prostě vyřešit tak,že před funkci načtení toho deamona vložíš podmínku "sleep 10s"
No, už jsem zkoušel skript se "sleep xxx" a nefungoval, prostě někde změnit pořadí po startu systému... protože se mi zdá, že se služby spouštějí zcela nahodile

Spíš bych potřeboval postup "po lopatě" ... kam vložit podmínku, jak zajistit, aby se tento daemon spouštěl jako poslední ap.
Jinak ještě k dalším problémkům...shrnuto:
1. Písmo - systém si nepamatuje nastavení vyhlazování - po startu nutné VŽDY znovu zapínat! (

)
2. Tapety - po každém startu systému je nutné VŽDY přidávat ručně (

)
3. Dekorace metacity - stín panelu! Nutný Reload Window Manager > viz výše
4. Screenlets - screenlety, které sbírají info z netu startují ještě před připojením, nutno restartovat "all Screenlets" > viz výše
5. Napájení - systém si nepamatuje nastavení, obrazovka po nějaké době nečinnosti zčerná, ačkoliv je nastaveno "Neztmavovat displej při nečinnosti" (

)
6. Evolution - nezobrazuje se upozornění na novou poštu!
7. Rhythmbox - dříve šlo nastavit, že se aplikace vypnula tlačítkem Zavřít, teď jen přes stavovou ikonu
8. Ikony ve spodním panelu - ačkoliv jsou uzamknuté a panel je uzamknut pomocí Ubuntu-Tweak, stavá se, že se zpřeházejí
Jsou to drobnosti, ba blbosti (třeba stín panelu, ale mě se ten stín líbí

), ale u systému, který "bojuje" s Win7, by to nemělo být. Navíc tyto "drobnosti - č. 1 - 5 a 8" jsou již od verze 10.04

č. 6 a 7 až nyní...
[attachment deleted by admin]