Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Screenlets  (Přečteno 1933 krát)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Screenlets
« kdy: 12 Října 2010, 11:51:14 »
Zaboha nemůžu přinutit Screenlets, aby se mi spouštělo až určitou dobu po spuštění  :-\
Jde o to, že tam mám screenlety, které fungují, až po připojení k internetu a protože doma i jinde používám už jen výhradně wifi připojení, přeci jen, než se wifina připojí k síti, tak to pár sekund trvá. A po každém spuštění systému dávat "Restart all Screenlets" je jaksi archaické.
Taktéž mi vadí, že po každém spuštění systému musím obnovovat Window Manager - Metacity, u ktrerého používám kompozitní nastavení (stíny, poloprůhledné nabídky ap.) - Compiz nepoužívám  ;)

Nepomůže mi někdo s jedním skriptem, kterej mi provede cca 10-15 sekund po najetí grafického prostředí automatický restart v tomto pořadí (funkce):
1. Compiz Fusion Icon > Reload Window Manager
2. Screenlets daemon > Restart all Screenlets
???
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Rover623

Re: Screenlets
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2010, 13:21:36 »
Nešlo by to prostě vyřešit tak,že před funkci načtení toho deamona vložíš podmínku "sleep 10s"

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #2 kdy: 12 Října 2010, 13:32:57 »
Nešlo by to prostě vyřešit tak,že před funkci načtení toho deamona vložíš podmínku "sleep 10s"

No, už jsem zkoušel skript se "sleep xxx" a nefungoval, prostě někde změnit pořadí po startu systému... protože se mi zdá, že se služby spouštějí zcela nahodile  ;)

Spíš bych potřeboval postup "po lopatě" ... kam vložit podmínku, jak zajistit, aby se tento daemon spouštěl jako poslední ap.

Jinak ještě k dalším problémkům...shrnuto:
1. Písmo - systém si nepamatuje nastavení vyhlazování - po startu nutné VŽDY znovu zapínat! (???)
2. Tapety - po každém startu systému je nutné VŽDY přidávat ručně (???)
3. Dekorace metacity - stín panelu! Nutný Reload Window Manager > viz výše
4. Screenlets - screenlety, které sbírají info z netu startují ještě před připojením, nutno restartovat "all Screenlets" > viz výše
5. Napájení - systém si nepamatuje nastavení, obrazovka po nějaké době nečinnosti zčerná, ačkoliv je nastaveno "Neztmavovat displej při nečinnosti" (???)
6. Evolution - nezobrazuje se upozornění na novou poštu!
7. Rhythmbox - dříve šlo nastavit, že se aplikace vypnula tlačítkem Zavřít, teď jen přes stavovou ikonu
8. Ikony ve spodním panelu - ačkoliv jsou uzamknuté a panel je uzamknut pomocí Ubuntu-Tweak, stavá se, že se zpřeházejí

Jsou to drobnosti, ba blbosti (třeba stín panelu, ale mě se ten stín líbí  ;) ), ale u systému, který "bojuje" s Win7, by to nemělo být. Navíc tyto "drobnosti - č. 1 - 5 a 8" jsou již od verze 10.04 ;) č. 6 a 7 až nyní...

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 12 Října 2010, 15:38:59 od marp »
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 12 Října 2010, 23:53:23 »
Tak jsem upgradoval na 10.10 a začalo se mi to chovat divně,tak jsem do toho trochu šťoural,ale moc moudrý z toho nejsem.

bod 1.Pokud je nastaven Ubuntu font,tak se vyhlazování automaticky vypíná,ale kde to změnit nemám tušení
bod 2.tohle mi funguje správně,tak nevím
bod 3.tohle mi taky jede
bod 5.Tohle je chyba už od 9.10,ale jak se s ní vypořádat nevím,mě se projevuje jen za těch podmínek,že systém nechám po restartu nějakou dobu být tak jak naběhl
bod 6.Evolution jsem už dávno vyhodil a nainstaloval Thunderbird,se kterým to funguje
bod 7.Rhytmbox je nyní nově sloučený do ikony hlasitosti a to bude asi kámen úrazu
bod 8.ty přehazující se aplety jsou chyba v Gnome a co vím je to tam už dlouho,pár pokusů to opravit už sice bylo,ale nikdy se to nevyřešilo úplně

K tomu bodu 4,myslím,že tenhle daemon je zapsán v aplikacích po startu,mělo by prostě stačit vložit na začátek řádky spouštěče "sleep 10s |"

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #4 kdy: 13 Října 2010, 01:10:25 »
Tak jsem upgradoval na 10.10 a začalo se mi to chovat divně,tak jsem do toho trochu šťoural,ale moc moudrý z toho nejsem.

bod 1.Pokud je nastaven Ubuntu font,tak se vyhlazování automaticky vypíná,ale kde to změnit nemám tušení
bod 2.tohle mi funguje správně,tak nevím
bod 3.tohle mi taky jede
bod 5.Tohle je chyba už od 9.10,ale jak se s ní vypořádat nevím,mě se projevuje jen za těch podmínek,že systém nechám po restartu nějakou dobu být tak jak naběhl
bod 6.Evolution jsem už dávno vyhodil a nainstaloval Thunderbird,se kterým to funguje
bod 7.Rhytmbox je nyní nově sloučený do ikony hlasitosti a to bude asi kámen úrazu
bod 8.ty přehazující se aplety jsou chyba v Gnome a co vím je to tam už dlouho,pár pokusů to opravit už sice bylo,ale nikdy se to nevyřešilo úplně

K tomu bodu 4,myslím,že tenhle daemon je zapsán v aplikacích po startu,mělo by prostě stačit vložit na začátek řádky spouštěče "sleep 10s |"
To písmo mě štve... A metacity je normálně se stíny - okna, nabídky...jenom panely jsou po startu bez a stín se nahodí až po Reloadu...
Screenlets jsem dal pryč, nahodil Conky a pomocí ConkyWizard + další úpravou kódu mám teď tohle  ;)

[attachment deleted by admin]
Marek *Marp* Pszczolka

vafle

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 13 Října 2010, 01:42:19 »
Citace

Myslím, že by stačilo jen přidat do aplikací spouštěných po přihlášení tento skript:

Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash

sleep 10 && metacity --replace

S těma screenletama to bude asi podobné.
Ubuntu 6.06 - 12.04 --> Xubuntu - 12.04 --> Kubuntu 12.10
.. dal se uvidi :)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #6 kdy: 13 Října 2010, 05:26:36 »
Citace

Myslím, že by stačilo jen přidat do aplikací spouštěných po přihlášení tento skript:

Kód: [Vybrat]
#!/bin/bash

sleep 10 && metacity --replace

S těma screenletama to bude asi podobné.

Bohužel, nefunguje  :(
Marek *Marp* Pszczolka

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.