Mne pomohlo brutalne odinstalovat texlive-base a pak znovu nainstalovat. Stejne jako Vam mne ve vyse uvedenem navod selhal prave ten posledni kroksudo dpkg-reconfigure texlive-basedpkg-trigger: error: must be called from a maintainer script (or with a --by-package option)Ale priznavam, ze tomu moc nerozumim.
Samozřejmě, že zprovoznit EncTex. Jinak bych to nepsal.
Tak nevím, zkusil jsem, jak říkáte, postupovat dle návodu, remove --purge texlivebase, nainstalovat ten balík znova, ale pořád mi to hází stejnou chybu:-/.
sudo dpkg-reconfigure texlive-basedpkg-trigger: error: must be called from a maintainer script (or with a --by-package option)
sudo dpkg-reconfigure texlive-common
Citace: sup 04 Února 2012, 01:10:32Tak nevím, zkusil jsem, jak říkáte, postupovat dle návodu, remove --purge texlivebase, nainstalovat ten balík znova, ale pořád mi to hází stejnou chybu:-/.Tak sem i to nakonec taky nějak podařilo. Ta hláška sKód: [Vybrat]sudo dpkg-reconfigure texlive-basedpkg-trigger: error: must be called from a maintainer script (or with a --by-package option)nesouvisí vůbec s encxvlnou. Je to https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/texlive-base/+bug/926454 v ubuntu, který s encxvlna vůbec nesouvisí. Domnívám se, že stačí Kód: [Vybrat]sudo dpkg-reconfigure texlive-commonale možná je třeba toho reconfigurovat více. Taky možná pomůže příkat sudo texconfig (a tam vybrat FORMATS a prozkoumat konfigurační soubor, měly by v něm být zahrnuty všechny editované soubory v fmt.d - ale jak přesně se mi to povedlo nedokážu zreprodukovat, jak se to jednou zprovoznilo, nedaří se mi to napodruhé rozbít.).
sudo fmtutil --all
latex pdftex language.dat -enc -translate-file=cp227.tcx *latex.ini pdflatex pdftex language.dat -enc -translate-file=cp227.tcx *pdflatex.ini
/etc/texmf/fmt.d/10texlive-latex-base.cnf
fmtutil-sys --all
fmtutil --all